новини ровесника

1
У Тернополі школяр організував виробництво FPV-дронів

2
Тернопільська суддя Андрусик – російський агент в судовій системі України?

3
Винахідник з Дніпра став лауреатом премії від Кабміну

4
Тернопільська суддя Надія Андрусик хоче перевершити «досягнення» горезвісних хабарників Зварича, Чауса та Князєва

5
Інший Франко: в український прокат виходить стрічка про Петра Франка

6
Чекає на «рускій мір»: корумпована суддя Андрусик повернула московському патріархату пів гектара землі під церкву в Тернополі

7
Сети суші для новорічного святкування - вигідно та смачно в Янг

8
Сети суші для новорічного святкування - вигідно та смачно в Янг

9
У МОН озвучили, якою буде нова зарплата вчителів у 2024 році

10
Скільки коштують послуги репетиторів у Тернополі?

12 фільмів, які варто подивитись у різдвяні свята

Повідомляє ternopoliany.te.ua 09.01.2019 14:17

12 фільмів, які варто подивитись у різдвяні свята

Фото з мережі Інтернет

Новорічний період приносить не тільки гучні святкування у колі сім’ї або друзів, а ще й затишні вечори під пухнастою ковдрою з теплим мерехтінням ялинки та чашкою какао або фруктового чаю. І неодмінно, настрій зимових свят доповнюють улюблені різдвяні фільми. Тож інформаційно-аналітичний сайт «Тернополяни» пропонує читачам рейтинг фільмів, які хочеться передивлятися біля ялинки знову і знову, коли за вікном тихо падає сніг.

У цьому списку фільми будуть розташовані від старих до нових. Це картини з високим рейтингом IMDb та ті, які обожнюють мільйони.

Гремліни (1984 рік)

Біллі отримав на Різдво дивну тваринку Магвай. Він зворушливий, але сильний: може перегризати навіть каміння. Але є суворі правила догляду за ним. Наприклад — він не терпить сонячного світла, а найголовніше, не можна годувати Магвая після півночі, бо тоді миле створіння перетвориться на справжнє чудовисько. Шкода, що Біллі порушив це правило. І як тепер він буде виправляти ситуацію?

Цей фільм треба подивитися вже через те, що його продюсував Стівен Спілберг, а над сценарієм працював Кріс Коламбус, який пізніше долучився до створення таких фільмів як “Один дома”, “Двохсотрічна людина” та перші три частини “Гаррі Поттера”.

Літаком, поїздом, машиною (1987 рік)

Все, чого бажає Ніл Пейдж, успішний рекламний агент - потрапити на свята додому та провести вихідні у колі сім’ї. Але замість того, що полетіти прямим рейсом до Чикаго йому на шляху трапляється Дейв Гріфін, який перетворив цю подорож на випробування.

Це картина режесира Джон Х’юза, який також пізніше працював над створенням фільму “Один вдома”, “Кучерявка С’ю”, та “Клуб сніданок”. І події у стрічці відбуваються перед

Різдвом, а саме на День подяки. Фільм із ще молодим Стівом Мартіном чудово доповнить святкову атмосферу.

Різдвяні канікули (1989 рік)

Завжди, коли хочеш зробити “Найвеселіше сторомодне сімейне свято Різдво з усіх, яке було, є та буде”, щось йде не за планом. Щохвилини відбувається якась історія: така від якої не знаєш, плакати чи сміятися. Але головне, що поруч велика любляча сім’я, яка вже просто мріє, щоб це свято закінчилося. Бо ж не може людина відчувати стільки “радості” за одні канікули.

Фільм про справжнє свято та сім’ю саме те, що треба першого січня для спільного перегляду з близькими. Тим паче, що той самий Джон Х’юз доклав зусиль до картини.

Диво на 34-й вулиці (1994 рік)

Маленька Сьюзен дорослішає без батька. Вона розумна і у свої 6 років вже знає, що Санта лише вигадка. Вона пише йому листа щороку, але знає що всі подарунки купує мама. І ось, саме цього Різдва дівчинка зустрічає сивого дідуся в золотих окулярах та справжньою білою бородою, який запевняє Сьюзен що він справжній Санта Клаус. А от чи вдасться йому переконати у цьому маленьку розумницю та її маму?

Ця стрічка наповнено добром та любов’ю, а актор Річард Аттенборо дійсно схожий на справжнього Санту. Такий влучний образ рідко зустрічається у фільмах. Саме тому, неодмінно треба з ним познайомитися!

Санта Клаус (1994 рік)

Продавець іграшок Скотт Келвін не надто вірив у Санта Клауса до тої миті, поки сам не почав перетворюватися на нього. Протягом короткого часу ми спостерігаємо як у молодого Скотта сивіє волосся, з’являэться срібна борода, росте живіт. А все через те, що справжній Санта травмувався на даху його дому і тепер Скоту треба виконувати його обов’язки.

Поки ти спав (1995 рік)

Незвичайна романтична історія, коли стосунки починаються, коли одна зі сторін у лікарні те не при тямі. Люсі кожного дня зранку зустрічається з чоловіком своєї мрії, але через сором’язливість не може познайомитися. Але одного дня дівчина рятує йому життя. Вона доглядає за ним, поки той непритомний знаходиться у лікарні. Але, що буде коли він прийде до тями?

Сім’я напрокат (1997 рік)

Кейтлін та Зоі мріють про родину на Різдво. І ось саме на передодні Різдва Кейтлін випадково зустрічає одинака Сема. Він успішний та заможний, але не все у його випадку вирішує успіх. В ного має відбутися важлива угода з великим мексиканським бізнесменом. Але останній не любить мати справи з одинаками, бо вони не надійні. Тому Сем вирішує запросити на Різдво до себе Кетлін та маленьку Зоі. Але чи допоможе це Сему отримати бажану угоду?

Сім’янин (2000 рік)

Джек успішний бізнесмен, живе у великій квартирі на Манхеттені, їздить на останній моделі Фераррі, а найголовніше насолоджується тим, що він один. Але одного дня гра пішла не за його правилами і заснувши у величезному ліжку на Манхетенні, на ранок він прокидається в будинку у передмісті, одружений та маючи двох дітей. Що ж насправді у його житті було сном?

Інтуїція (2001 рік)

Серед шуму та натовпу великого міста Джонатан знайомиться з Сарою. Не встигнувши попрощатися, обидва розуміють, що між ними є зв’язок. А обидва вирішують перевірити долю. Джонатан пише свій номер телефону на купюрі, яку одразу розмінює, а Сара у книжці, яку повертає в крамницю. І нарешті попрощавшись, вони не знають, чи зустрінуться знову?

Поганий Санта (2003 рік)

Віллі — незвичайний Санта-Клаус. Раз на рік на Різдво він разом зі своїм напарником грабує черговий універмаг. До того ж у минулому він відсидів у в’язниці, був не один раз одружений. Нині Віллі — злісний бабій і пияка. Гіршого Санту годі й шукати. Але знайшовся хлопчина, який все-таки в нього повірив. І Віллі доведеться творити справжні чудеса. Але чи здатен він на це?

Ельф (2003 рік)

Багато років тому допитливий малюк сховався в мішку Санта-Клауса і відправився на далекий Північний Полюс. Опинившись серед ельфів, бідний хлопчина був усиновлений одним з них, отримав ім’я Бадді і через роки намагається утвердитися в складному світі чарівних пігмеїв. Одна проблема — надто вже він високий і помітний, щоб стати справжнім ельфом.

Загублене Різдво (2011 рік)

Напередодні Різдва в Манчестері з’являється дивний загадковий чоловік. Він не пам’ятає, як його звуть, де знаходиться, чи що робить у цьому місті. На сорочці, в яку одягнений, він прочитав тільки ім’я Ентоні. І незабаром виявляє в собі унікальну здатність. Доторкнувшись рукою, Ентоні безпомилково визначає, що втратили люди, і допомагає їм знайти. Чому він опинився саме у цьому місті і чи допоможе його здатність зрозуміти, що відбувається?


Опубліковано : 09.01.2019 14:17

Новини Бізнес Компаньйон

Новини з тернопільщини

Комфорт Гурман