новини ровесника

1
У Тернополі школяр організував виробництво FPV-дронів

2
Тернопільська суддя Андрусик – російський агент в судовій системі України?

3
Винахідник з Дніпра став лауреатом премії від Кабміну

4
Тернопільська суддя Надія Андрусик хоче перевершити «досягнення» горезвісних хабарників Зварича, Чауса та Князєва

5
Інший Франко: в український прокат виходить стрічка про Петра Франка

6
Чекає на «рускій мір»: корумпована суддя Андрусик повернула московському патріархату пів гектара землі під церкву в Тернополі

7
Сети суші для новорічного святкування - вигідно та смачно в Янг

8
Сети суші для новорічного святкування - вигідно та смачно в Янг

9
У МОН озвучили, якою буде нова зарплата вчителів у 2024 році

10
Скільки коштують послуги репетиторів у Тернополі?

4 рецепти подолання «студентської сплячки»

Повідомляє ya-student.com.ua 08.11.2018 09:17

4 рецепти подолання «студентської сплячки»

Фото з мережі Інтернет

Підйом о 6-7-ій ранку, лекції та семінари протягом дня, після чого повертаєшся додому з однією лиш думкою: «Спа-а-а-а-а-а-ати»... Як боротися з нападами сонливості – читайте далі!

Студент — це взагалі створіння цікаве: воно здатне вночі годинами просидіти над книжками, готуючись до іспиту (або ж «відриватись» в якомусь клубі до самого ранку, не зважаючи на завтрашні пари) та солодко задрімати в аудиторії під монотонний голос викладача. Ось таке в нас життя: від крайнощів до крайнощів. Але що ж робити, якщо на годиннику  тільки-но 3-тя година дня, а тебе так і тягне на сон (до речі, на собі зауважила, що найдужче «сплячка» проявляється в зимові місяці, коли сіро і похмуро за вікном). Невже знову лягти поспати зараз, щоб півночі робити домашні завдання, а на парах бачити сни? Ні, це замкнене коло потрібно якось розірвати! Пропоную вжити наступних заходів.

Більше рухайтеся! Коли я відчуваю, що сон настирливо тягне у свої обійми, то встаю і міряю кроками квартиру. Якщо це не допомагає, одягаюсь і йду на вулицю. На щастя, взимку температура низька, що стає в нагоді: холод активізує думки і сприяє «пробудженню».

Не нехтуйте природним освітленням. Можливо, я і помиляюсь, та все ж дозвольте висловити припущення. З дитинства і аж до випуску зі школи мій стіл удома завжди стояв навпроти вікна. І, наскільки я пам'ятаю, нападів «сплячки» (навіть узимку) не було. Та відколи я перебралася до іншого міста, до іншої оселі, ця післяобідня млявість стала ледь не щоденним явищем. У той же час я більше не роблю уроки, сидячи біля вікна, як колись. То, може, природне світло і сонячні промені (за гарної погоди) все ж грають роль у насиченні організму енергією?

Правильно харчуйтеся. Те, що ми їмо, має значення. Овочі та фрукти поповнять наші запаси сил і бадьорості, а от цукерки чи канапки — навряд чи... Узимку їжте мандарини, не забувайте про горіхи. Улітку ж пам'ятайте про полуниці, малину тощо.

Заохотьте себе до роботи. Вигадайте яку-небудь нагороду за виконання тієї чи іншої справи (звісно, дієвіше, якщо чимось приємним вас мотивуватиме друг або кохана людина). Щоб змусити себе по-справжньому працювати чи вчитися в такий спосіб, необхідна залізна сила волі. Змушена визнати, що мене нагорода, на жаль, не завжди стимулює, а от мого друга, до прикладу, постійно. А якщо й у вас така вражаюча самодисципліна, то, напевно, бажання поспати ви здолаєте без зусиль. До слова, у цих випадках, можна згадати і про таку «прекрасну» річ як дедлайн. Не бійтеся обмежувати себе в часі (головне – не перестарайтеся!).

До зими залишилося зовсім трішки: там уже і свята, і сніжок, і ціла низка новорічних розваг...і сесія! Тож ніколи буде думати про сон. А поки ж продовжуйте рухатися та розвиватися, не перетворюючись щодня після обіду на сонний і млявий овоч. Сил вам, друзі!


Опубліковано : 08.11.2018 09:17

Новини Бізнес Компаньйон

Новини з тернопільщини

Комфорт Гурман