новини ровесника

1
У Тернополі школяр організував виробництво FPV-дронів

2
Тернопільська суддя Андрусик – російський агент в судовій системі України?

3
Винахідник з Дніпра став лауреатом премії від Кабміну

4
Тернопільська суддя Надія Андрусик хоче перевершити «досягнення» горезвісних хабарників Зварича, Чауса та Князєва

5
Інший Франко: в український прокат виходить стрічка про Петра Франка

6
Чекає на «рускій мір»: корумпована суддя Андрусик повернула московському патріархату пів гектара землі під церкву в Тернополі

7
Сети суші для новорічного святкування - вигідно та смачно в Янг

8
Сети суші для новорічного святкування - вигідно та смачно в Янг

9
У МОН озвучили, якою буде нова зарплата вчителів у 2024 році

10
Скільки коштують послуги репетиторів у Тернополі?

5 ознак, що твоя справа тобі не підходить

Повідомляє studway.com.ua 02.01.2019 14:17

5 ознак, що твоя справа тобі не підходить

Фото з мережі Інтернет

Виявляємо раба власної роботи.

Новий рік нагадує великий понеділок: час змінити те, до чого руки не доходили вже давно. Календарний привід покращити своє життя ніби спонукає піти нарешті до тренажерної зали, перейти на здорове харчування і почати вивчати англійську. Крім того, великі канікули залишають час, щоб тверезо оцінити власні професійні досягнення.

Життя надто коротке, аби марнувати його на те, що не подобається. Особливо якщо витрачаєш на таке чверть усього свого часу. Злети й падіння бувають у кожної людини, але деякі постійно повторювані ознаки можуть свідчити про неправильну траєкторію розвитку. Варто проаналізувати невтішні симптоми, щоб не стати заручником власної нерішучості й ненароком не присвятити все своє життя справі, до якої насправді байдужий.

Розповідаємо, які тривожні сигнали свідчать про те, що твоя робота тобі не підходить і як знайти саме своє — те, до чого не лише лежить душа, а й маєш хист.

Відсутність спілкування з колегами

Ми не стверджуємо, що потрібно знати імена всіх похресників шефа: достатньо підтримувати дружні стосунки з колективом. Відчуття, що ти займаєшся не тією справою, може викликати не лише низька оплата праці, а й невідповідність колективу. Це може свідчити ще й про небажання відносити себе до спільноти обраної професії.

Чи не соромишся ти своєї діяльності? Адже комунікація з колегами є частиною обміну досвідом і, як наслідок, професійного зростання. А якщо професійний сленг ріже вуха, а справедливі вимоги боса невимовно бісять, варто змінити місце роботи або вид діяльності.

pexels-photo-711009

 

Недостатнє застосування розумового й творчого потенціалу

Працювати й заробляти кошти гідною працею ніколи не соромно. Особливо коли ти студент і намагаєшся самостійно стати на ноги. Молодь часто підробляє офіціантами, бариста й кур’єрами. Ці професії забезпечать періодичний дохід і цікавий життєвий досвід. Однак якщо не бачиш свого майбутнього в цьому напрямі, то ризикуєш потрапити до «потенційної ями» з комфортними умовами роботи й нормальним рівнем зарплатні, але без самореалізації.

Такою пасткою можуть стати не лише вищезгадані позиції: до лабетів комфорту можна потрапити на будь-якій посаді. Тримай ситуацію під контролем і дій, коли відчуваєш, що у твоїй роботі мало тебе. Раптом ти займаєш чуже місце, хоча ще не знайшов свого?

Відсутність розвитку

Досить очевидний пункт, про який усе ж варто нагадати. Мотивація людини підживлюється досягненнями. Якщо чекбокс із новими професійними вершинами вже припав пилом, це ще одна ознака «не тієї» роботи.

Не тільки працівник дає користь справі, а й справа працівнику. Інакше вона лише забирає, забирає й забирає. Нащо носити паразита за плечима? Ти деградуєш, якщо не розвиваєшся: так втрачатимеш набуті важкою працею навички й компетенції.

Якщо всі можливі перспективи впираються в стіну вимушеної статичності, варто бігти назустріч новим перемогам.

man

Постійне пересилювання себе

Витримка – дуже корисний скіл. Жодна професія не може запропонувати суцільну насолоду: усюди є негативні сторони. Але якщо робота провокує на постійне «я мушу» замість «я зможу», це тривожний дзвіночок. Коли займаєшся справді своєю справою, труднощі сприймаються як виклики – Еверести, на які хочеться дертися.

Можливо, тобі просто байдуже до цінностей компанії-роботодавця, у якій працюєш, або ж робота не підходить тобі психологічно. У всякому разі, якщо все постійно робити через «не можу», ти почуватимешся нещасним, недооціненим і видушеним, як лимон. Воно того не варте.

Небажання робити краще

Робота «для галочки» не дасть багато користі ні для роботодавця, ні для працівника – вона стає механічною і виконується в режимі робота. Робота не тішать жодні досягнення, тож йому не треба старатися більше, ніж того вимагають. Щоб не заморозити продуктивність на рівні лінивця, слід змінити обставини.

Сучасний світ – це постійна оптимізація процесів, продуктів, взаємодії. Що ще може свідчити про правильний курс, як не бажання варити смачнішу каву, писати кращий код, робити зрозуміліший звіт?

На безкоштовній онлайн-платформі #YouthEmpowered Digital Hub після реєстрації ти маєш змогу пройти тест і визначити свої вроджені схильності й особливості. Він допоможе з’ясувати, якою є твоя особистість і в якому напрямі краще розвиватися. Талант є у кожного, тож проходь тест і дізнавайся про свій!

Розвивайся і слухай себе!


Опубліковано : 02.01.2019 14:17

Новини Бізнес Компаньйон

Новини з тернопільщини

Комфорт Гурман