новини ровесника

1
У Тернополі школяр організував виробництво FPV-дронів

2
Тернопільська суддя Андрусик – російський агент в судовій системі України?

3
Винахідник з Дніпра став лауреатом премії від Кабміну

4
Тернопільська суддя Надія Андрусик хоче перевершити «досягнення» горезвісних хабарників Зварича, Чауса та Князєва

5
Інший Франко: в український прокат виходить стрічка про Петра Франка

6
Чекає на «рускій мір»: корумпована суддя Андрусик повернула московському патріархату пів гектара землі під церкву в Тернополі

7
Сети суші для новорічного святкування - вигідно та смачно в Янг

8
Сети суші для новорічного святкування - вигідно та смачно в Янг

9
У МОН озвучили, якою буде нова зарплата вчителів у 2024 році

10
Скільки коштують послуги репетиторів у Тернополі?

6 заповідей щасливих співмешканців: поради для тих, хто планує разом орендувати житло

Повідомляє studway.com.ua 14.07.2018 23:03

6 заповідей щасливих співмешканців: поради для тих, хто планує разом орендувати житло

Фото з мережі Інтернет

Іноді настає час, коли вирішуєш остаточно покинути батьківську домівку та почати жити самостійно. Кишені, гаманець і банківська картка натякають, що ситуація – не з найкращих. Але ж ти сильне й незалежне дитя природи, здатне вижити за будь-яких обставин. Аж ось з’являється ідея – винаймати житло з таким самим ентузіастом, як і ти.

Орендувати з кимось квартиру не тільки фінансово вигідно, а й весело та корисно: ви разом вчитеся бути самостійними і спільно долаєте проблеми дорослого життя. Звісно, усе майже ідеально на перших порах, однак із часом можуть виникати суперечки. Саме тому хочемо поділитися порадами, які стануть у пригоді тобі й твоїм співмешканцям ще з моменту поселення.

Домовлятися

Нехай це буде для тебе першою заповіддю. Пам’ятай, що вже з першого дня ви справжні партнери. Для того щоб уникнути образ та сварок у майбутньому, розкажіть одне одному, для прикладу, про свій розпорядок дня та звички, домовтеся, якими речами користуєтеся спільно, і попередьте, хто з гостей, можливо, буде навідуватись до вас, а особливо, залишатися на ніч.

 

 

Ділити обов’язки

Те, що варто зробити буквально після заселення разом. Ідеться про оплату комунальних послуг, купівлю продуктів чи будь-яких речей для дому, миття посуду, приготування їжі тощо. Радимо відразу скласти графік прибирань і повісити його на видному місці, куди часто заглядаєте. Наприклад, на холодильник.

home 2Нагадуйте одне одному, якщо хтось забув про свою чергу винести сміття чи прибрати ванну кімнату. Так, це дріб’язкові справи, але за багаторазового повторення вони стають звичками. Нехай тебе не доводить до істерики чиясь забудькуватість у побуті, а ти, своєю чергою, намагайся не дратувати цим інших.

Узгоджувати витрати

Найперше – квартплата й комунальні послуги: електроенергія, вода, газ, інтернет тощо. Готуйся, що тепер цим усім ви займаєтесь удвох. Домовтеся, хто і коли сплачуватиме рахунки, як ділитимете їх, як будете розподіляти витрати за відсутності одного зі співмешканців протягом тривалого часу. Також із самого початку слід домовитися про речі, які потрібні в побуті, і час від часу поповнювати їх запас. Сірники, лампочки, мийні засоби – банальні приклади таких речей.

Урешті харчі. Скоріш за все, ваші вподобання щодо їжі будуть дещо відрізнятися. Однак можна ділити й ці витрати і заощаджувати на тому, що до смаку всім мешканцям і що точно знадобиться на кухні: цукор, сіль, олія, крупи, молочні вироби тощо. Ви можете користуватися ними, коли робите щось для себе, або ж готувати спільні вечері.

Не мовчати

Проживання разом є добровільним рішенням, та це не зобов’язує терпіти відверто дратівливі звички одне одного. Звичайно, не варто лізти з кулаками, якщо новий сусід залишив тарілку в кухонній раковині або вирішив викурити цигарку посеред кімнати. У такому разі повідом, що тебе це нервує, і запропонуй знайти компроміс.

home 4

Крім того, навчися приймати критику. Серед нас нема білих і пухнастих, і ти не виняток. Невинне сьорбання гарячого чаю і звичка залишати міжкімнатні двері відчиненими може доводити чийсь мозок до стану кипіння. Тож, коли чуєш таке зауваження, спробуй тверезо його оцінити і задовольнити прохання сусіда.

Поважати особистий простір

Навіть якщо ти поселяєшся з людиною, яка вже є твоїм другом, треба пам’ятати про дистанцію і право на особисте життя, а тим паче простір. Навряд чи ти хотітимеш, щоб о 7 ранку до твоєї кімнати вдиралися по фен або ж приводили опівночі друзів з кількома пляшками веселого настрою. Якщо плануєш влаштувати романтичний вечір з дівчиною/хлопцем або організувати незабутню «гулянку на хаті», попередь співмешканців, які, імовірно, планують вставати завтра зранку на роботу чи пари.

Стати друзями

…якщо до цього не були. Часом здаватиметься, що ви зовсім різні люди й усе, що вас об’єднує, – це спільний дах над головою та кухонні каструлі. Іншим разом ти дивуватимешся, як багато у вас спільного. Якщо ти вважаєш, що дружба тільки зіпсує все становище, запевняємо в протилежному: близькі стосунки допоможуть краще розуміти одне одного і легше долати труднощі, які стовідсотково з’являтимуться в житті.

Сподіваємось, наші поради стали для тебе корисними. Якщо маєш щось додати, сміливо пиши в коментарях і ділися власними історіями.


Опубліковано : 14.07.2018 23:03

Новини Бізнес Компаньйон

Новини з тернопільщини

Комфорт Гурман