новини ровесника

1
У Тернополі школяр організував виробництво FPV-дронів

2
Тернопільська суддя Андрусик – російський агент в судовій системі України?

3
Винахідник з Дніпра став лауреатом премії від Кабміну

4
Тернопільська суддя Надія Андрусик хоче перевершити «досягнення» горезвісних хабарників Зварича, Чауса та Князєва

5
Інший Франко: в український прокат виходить стрічка про Петра Франка

6
Чекає на «рускій мір»: корумпована суддя Андрусик повернула московському патріархату пів гектара землі під церкву в Тернополі

7
Сети суші для новорічного святкування - вигідно та смачно в Янг

8
Сети суші для новорічного святкування - вигідно та смачно в Янг

9
У МОН озвучили, якою буде нова зарплата вчителів у 2024 році

10
Скільки коштують послуги репетиторів у Тернополі?

8 психологічних онлайн-тестів, що справді допоможуть пізнати себе

Повідомляє studway.com.ua 19.07.2019 12:17

8 психологічних онлайн-тестів, що справді допоможуть пізнати себе

Фото з мережі Інтернет

Ми часто проходимо онлайн-тести, замість того щоб вчитися або працювати. Це популярний спосіб прокрастинації: ділитися з друзями кумедними результатами на кшталт «хто ти з “Гри престолів” за кулінарними вподобаннями» чи «на який факультет у Гоґвортсі ти б потрапив(-ла)». Проте психологічні тести, складені науковцями, допоможуть тобі розібратися в собі, скоригувати плани чи обрати професію.

Тести в онлайн ніколи не будуть такими ж ефективними, як ті, що під наглядом психолога. Та маємо для тебе пораду, яка зможе мінімізувати неточності: завжди відповідай чесно. Звертай увагу на різницю між тим, що справді робиш, і тим, що вважаєш правильним. На питання «Чи подобається тобі, коли все сплановано?» хочеться відповісти «так». Однак це буде неправильно, якщо ти ніколи нічого не плануєш.

Деякі тести дають практичну інформацію, наприклад, про схильність до певних професій. А що робити зі своїм типом темпераменту чи рівнем емпатії? Зрозуміти й прийняти! Багато таких показників не змінюються протягом життя. Розуміння своєї особистості допоможе тобі відкинути стереотипи і нав’язані кимось норми. Якщо ти інтроверт, це не погано і не добре: це як бути шульгою. Треба лише використовувати сильні сторони і пом’якшувати недоліки.

Емоційний інтелект

Тест допоможе дізнатися, наскільки добре ти розумієш власні емоції та емоції тих, хто тебе оточує. Не засмучуйся, якщо результат виявиться нижчим, ніж сподівалося. Адже емоційний інтелект можна і варто розвивати.

 

Рівень емпатії

Емпатія – це здатність людини до співпереживання і розуміння чужих емоцій. Її високий рівень допомагає в комунікації, тому емпатію цінують роботодавці. Вона пов’язана з процесами в мозку, і кожен із нас здатен її розвивати. В цьому може допомогти читання, спорт, медитація чи волонтерство.

Тест на темперамент Айзенка

Це одна з найпопулярніших методик, знайома всім ще зі школи. Кожен із чотирьох темпераментів (сангвінік, холерик, меланхолік чи флегматик) показує реакцію людини на довколишній світ. Ганс Айзенк визначав типи за факторами інтроверсії та екстраверсії і нейротизмом (стійкістю, адаптивністю). Темперамент – це вроджена властивість. Розуміння власного типу і його слабких сторін допоможе тобі покращити якість свого життя та ефективніше спілкуватися.

True Colours

Тест Дона Лаурі визначає один із чотирьох типів навчання, кожному з яких відповідає свій колір. Результатом більшості людей є мікс цих кольорів, де одні переважають над іншими. Перевага блакитного вказує на креативність та ентузіазм, жовтого – на організованість і вірність, помаранчевого – на імпульсивність і мінливість, а зеленого – на незалежність та ефективність. Розуміння власного типу допоможе тобі побачити свої слабкі та сильні сторони, а згодом усувати перші й примножувати останні.

Індикатор типів Маєрс – Бріґґс (MBTI)

Тест винайшли Кетрін Кук Бріґґс і її дочка Ізабел Бріґґс Маєрс у 1940-х роках. Його метою була допомога ветеранам, що повернулись із Другої світової війни. Він базується на теорії Карла Юнґа, який визначав типи за чотирма критеріями: екстраверсія/інтроверсія, інтуїція/сенсорика, мислення/переживання, думка/сприйняття. В кожної людини один із показників переважає. Для прикладу, хтось може бути на 80% екстравертом і на 20% інтровертом. У результаті тесту можна визначити один із шістнадцяти типів особистості. Існують детальні описи кожного типу. Вони допомагають краще організувати своє життя: від поведінки на роботі до комунікації з партнером.

Популярну модифіковану версію тесту можна знайти на сайті «16Personalities».

DISC Personality Test

Тест винайшов Волтер Кларк у 1940 році. Завдяки йому можна оцінити поведінку людини за чотирма аспектами: домінування, вплив, сталість і відповідність. Його часто використовують, приймаючи нових співробітників. Результати допомагають зрозуміти й покращити ділові взаємини і розкрити свої таланти.

Enneagram Test

Енеаграма – ще одна типологія особистості, яка виділяє дев’ять типів: ідеаліст, помічник, організатор, митець, спостерігач, співпрацівник, оптиміст, головуючий і миротворець (посередник). Її застосовують для самопізнання і розвитку. Існують сторінки в соцмережах, зокрема в інстаграмі, що публікують поради для кожного окремого типу особистості. Наприклад, техніки медитації чи вправи для ранкової зарядки.

Career Explorer by Sokanu

Цей профорієнтаційний текст займає трохи більше ніж пів години, але дає корисні результати й поради. Він визначає професії, які найбільше підійдуть саме тобі. Для цього потрібно оцінити своє ставлення до різноманітних активностей і конкретних професій. Під час оцінювання можна ще й прочитати детальний опис останніх.


Опубліковано : 19.07.2019 12:17

Новини Бізнес Компаньйон

Новини з тернопільщини

Комфорт Гурман