новини ровесника

1
У Тернополі школяр організував виробництво FPV-дронів

2
Тернопільська суддя Андрусик – російський агент в судовій системі України?

3
Винахідник з Дніпра став лауреатом премії від Кабміну

4
Тернопільська суддя Надія Андрусик хоче перевершити «досягнення» горезвісних хабарників Зварича, Чауса та Князєва

5
Інший Франко: в український прокат виходить стрічка про Петра Франка

6
Чекає на «рускій мір»: корумпована суддя Андрусик повернула московському патріархату пів гектара землі під церкву в Тернополі

7
Сети суші для новорічного святкування - вигідно та смачно в Янг

8
Сети суші для новорічного святкування - вигідно та смачно в Янг

9
У МОН озвучили, якою буде нова зарплата вчителів у 2024 році

10
Скільки коштують послуги репетиторів у Тернополі?

Англомовні аудіокниги за рівнями (A1 – C1)

Повідомляє studway.com.ua 13.01.2019 18:17

Англомовні аудіокниги за рівнями (A1 – C1)

Фото з мережі Інтернет

Якщо важко виділити час, щоб погортати сторінки улюблених книг, спробуй їх слухати! Аудіокниги англійською для усіх рівнів з A1 до C1 – у черговій добірці. 

Переваги аудіокниг над живим спілкуванням при вивченні мови:

  • Можеш переслуховувати будь-яку частину книги до повного розуміння змісту. Буває соромно просити співрозмовників щось тобі повторювати, а так «пульт керування» завжди у твоїх руках.
  • Тривалість прослуховування залежить від тебе. Коли спілкуєшся з реальною людиною, не можеш сказати: «Розкажи половину історії сьогодні, а решту – завтра». Аудіокнигу ж можна поставити на паузу, коли заманеться.
  • Маєш змогу обрати акцент і голос, з яким звучить книга. Наприклад, якщо тобі важко розуміти британців, слухай начитку американця.
  • Можеш слухати аудіокниги в будь-який час: дорогою в університет чи на роботу, під час перерв або перед сном.
  • Чудовий спосіб вчити мову для інтровертів чи сором’язливих людей.
  • Вдосконалюєш вимову. Особливо підходить людям, яким не дуже комфортно у спікінг клабах.

До того ж, якщо книгу одночасно слухати і читати, зможеш простежити закономірності між написанням слів і їх вимовою, відповідно допускатимеш менше помилок у спілкуванні. Особливість нашої добірки – більшість аудіофайлів супроводжується електронними версіями книг.

Для рівня Elementary (A1)

(Можеш зрозуміти та сказати найпростіші слова англійською)

The Mill on the Floss («Млин на Флоссі»). Автор роману – Джордж Еліот. Твір увійшов до серії адаптованих книг Macmillan Reader – однієї з найвідоміших та найпопулярніших серед тих, хто вивчає англійську. Цей роман частково автобіографічний, охоплює різні теми, а відповідно й лексику.

The Happy Prince («Щасливий принц»). Автор збірки казок – Оскар Уайльд. Найпоширеніша лексика, цікаві сюжети і герої – чого ще треба початківцям?

Sara Says No! («Сара каже ні!») Автор – Норман Вітні. В основі сюжету – життя Сари і її батька, який за будь-якої слушної нагоди намагається обдурити своїх клієнтів. Повсякденна лексика і найпростіші часові форми роблять твір доступним і зрозумілим для читача.

The Watchers («Наглядачі»). Автор – Дженніфер Бассет. Легка для розуміння книга, оскільки містить базові граматичні конструкції і прості слова. Сюжет також не залишить нікого байдужим. Містичні події розгортаються на острові Крит.

The Phantom of the Opera («Привид опери»). Автор – Ґастон Леру. Готичний роман із заплутаним сюжетом, за мотивами якого зняли не один фільм. Попри велику кількість професійної театральної лексики, твір легко сприймається навіть не адаптованим.

навушники

 

Для рівня Pre-Intermediate (A2)

(Здатен трохи розповісти про себе)

The Wizard of Oz («Чарівник країни Оз»). Автор – Френк Баум. Чудова історія про подорож дівчинки Дороті до незвичайної країни, де вона зустріла ексцентричних героїв, із якими щиро потоваришувала. Твір порушує завжди актуальні питання дружби і вірності, тож його лексичне наповнення буде до смаку слухачеві будь-якого віку.

Robin Hood («Робін Гуд»). Автор адаптованого переказу – Стівен Колбурн. Це класична народна легенда про Робін Гуда і його веселих побратимів, які грабують багатих і допомагають бідним.

The Treasure of Monte Cristo («Скарби Монте Крісто»). Автор – Александр Дюма. Пригодницький роман з історичним підґрунтям, який містить багато застарілої лексики. Впораєшся з цією книгою – отримаєш ключ до розуміння інших класичних творів.

Jungle Book («Книга джунглів»). Автор – Редьярд Кіплінг. Історія про Мауглі – хлопчика, якого виховали вовки, написана доступною живою мовою.

White Fang («Біле Ікло»). Автор – Джек Лондон. Історія про вовка на прізвисько Біле Ікло. Її особливість у тому, що оповідь частково ведеться від імені самої тварини, отже події можемо побачити її очима. Твір легкий для розуміння і містить багато корисних слів.

audio

Для рівня Intermediate (B1)

(Відносно непогано розмовляєш і розумієш, використовуєш базові часи)

Emma («Емма»). Автор – Джейн Остін. Емма – типова англійка початку XIX століття. Героїня багато жартує, переживає злети і падіння, йде за покликом серця, тож неодмінно знайде свого слухача. У творі вживаються різні часові форми, проте зрозуміти його буде не важко.

The House by The Sea («Будинок біля моря»). Автор – Патрисія Еспінол. Історія про закохану подружню пару, яка придбала невеликий будиночок на березі моря. Непередбачуваний сюжет триматиме інтригу до останніх хвилин.

Meet Me in Instanbul («Зустрінь мене у Стамбулі»). Автор – Річард Чішольм. Книга тобі сподобається з перших хвилин звучання! Ще одна історія про кохання, але вже в турецькій столиці.

The Great Gatsby («Великий Гетсбі»). Автор – Френсіс Фіцджеральд. Роман про молодого мільярдера та його дон-кіхотське кохання. Вважається магнум-опусом автора. Книга екранізована, тому можна закріпити лексику, додатково переглянувши фільм.

The Red-Headed League («Спілка рудих»). Автор – Артур Конан Дойл. Твір зі шкільної програми, що запам’ятовується загадковим сюжетом. Прослухавши його мовою оригіналу, відкриєш для себе цю оригінальність по-новому.

??????????????????????

Для рівня Upper Intermediate (B2)

(Добре розмовляєш і розумієш, але робиш помилки і маєш обмежений словниковий запас)

Alice’s Adventures in Wonderland («Пригоди Аліси в Дивокраї»). Автор – Льюїс Керрол. Надзвичайно захоплююча книга, за якою знято низку мультфільмів і фільмів. Аудіоверсія тобі неодмінно сподобається! Значення невідомих слів підкаже контекст і авторські ремарки.

Officialy Dead («Офіційно мертвий»). Автор – Річард Прескотт. Це шпигунська розповідь-трилер про бізнесмена, якому заплатили, щоб він видавав себе за іншу особу, на яку візуально схожий.

A murder is announced («Оголошено вбивство»). Автор – Агата Крісті. Детективний роман із безліччю героїв, чиї життєві історії неабияк переплітаються.

All I Want («Це все, чого я хочу»). Автор – Маргарет Джонсон. Історія про 30-річну Алекс, яка будь-що хоче закохати у себе свого боса Бреда.

Windows Of The Mind («Вікна розуму»). Автор – Френк Бреннан. Це декілька історій, кожна з яких розповідає про один із п’яти органів чуття. Ти почуєш про відому радіоведучу, сліпота якої – її сила; ветерана війни, що ненавидить шум і бореться за тишу; дегустатора вин, який втратив смак, та інших.

audio

Для рівня Advanced (C1)

(Добре розмовляєш і розумієш співрозмовника, практично не припускаєшся помилок)

The Curious Case of Benjamin Button («Загадкова історія Бенджаміна Баттона»). Автор – Френсіс Фіцджеральд. Мабуть, екранізована версія книги знайома більшості. Залишилося тільки послухати цю історію!

The memoirs of geisha («Мемуари гейші»). Автор – Артур Голден. У романі від першої особи розповідається вигадана історія про гейшу, що працює в Японії до і після Другої світової війни. Ти не лише поповниш словниковий запас, а й дізнаєшся багато цікавого про культуру Сходу.

Schindler’s List («Список Шиндлера»). Автор – Томас Кеніллі. Книга, що отримала Букерівську премію, частково базується на історичних подіях. Роман змусить пережити змішані почуття й усвідомити увесь жах Голокосту.

The Moonstone («Місячний камінь»). Автор – Вілкі Коллінз. Це перший детективний роман англійською мовою. В основу насиченого пригодами твору покладена таємнича історія зникнення з індійського храму коштовного місячного каменя та його пошуків.

Adventures of Huckleberry Finn («Пригоди Гекльберрі Фінна»). Автор – Марк Твен. Цікавий роман насичений діалектною лексикою, тому нудьгувати не доведеться.


Опубліковано : 13.01.2019 18:17

Новини Бізнес Компаньйон

Новини з тернопільщини

Комфорт Гурман