новини ровесника

1
У Тернополі школяр організував виробництво FPV-дронів

2
Тернопільська суддя Андрусик – російський агент в судовій системі України?

3
Винахідник з Дніпра став лауреатом премії від Кабміну

4
Тернопільська суддя Надія Андрусик хоче перевершити «досягнення» горезвісних хабарників Зварича, Чауса та Князєва

5
Інший Франко: в український прокат виходить стрічка про Петра Франка

6
Чекає на «рускій мір»: корумпована суддя Андрусик повернула московському патріархату пів гектара землі під церкву в Тернополі

7
Сети суші для новорічного святкування - вигідно та смачно в Янг

8
Сети суші для новорічного святкування - вигідно та смачно в Янг

9
У МОН озвучили, якою буде нова зарплата вчителів у 2024 році

10
Скільки коштують послуги репетиторів у Тернополі?

Байдарники, мочіть весла - риємо канал

Повідомляє Тернопільська ОДА 22.04.2017 13:15

Байдарники, мочіть весла - риємо канал

Фото з мережі Інтернет

Про можливість створення унікального веслувального каналу в Тернополі говорять уже давно. Та лише тепер ці ініціативи можуть мати майбутнє. Про це в ефірі «Radio ROKS» зазначив начальник Управління фізичної культури та спорту Тернопільської ОДА Віктор Мацикур.

За його словами, проект дуже цікавий, перспективний, але водночас дороговартісний, адже потрібно розчистити сам канал, прокласти під’їзну дорогу, комунікації, збудувати відповідну інфраструктуру.

В Україні веслувальний канал, який відповідає вимогам Федерації веслування на байдарках та каное України, є лише в Дніпрі. Гроші на його утримання як бази олімпійської підготовки виділяє держава. Такий проект ми можемо реалізувати й у Тернополі, який до кінця 80-их років був в Україні центром веслування. У нас є усі перспективи, адже маємо школу веслувальників, русло ріки Серет, готове до того, щоб його використовувати як повноцінний канал. Цього року, збудувавши інфраструктуру навколо веслувального каналу, а це дороги, стартова-фінішна вишка, трибуни, суддівські приміщення, зможемо запустити ці процеси. 

Друга черга цього проекту передбачає створення спортивного комплексу, де має бути стандартного розміру ігровий зал, де можна було би проводити ігри та чемпіонати. Крім цього, друга черга проекту передбачає побудову спортивного готелю, парковок, будівництво кількох спортивних об’єктів, як-то кортів, волейбольних та футбольних майданчиків, легкоатлетичного стадіону.

Проект розрахований мінімум на два роки. 


Опубліковано : 22.04.2017 13:15

Новини Бізнес Компаньйон

Новини з тернопільщини

Комфорт Гурман