новини ровесника

1
У Тернополі школяр організував виробництво FPV-дронів

2
Тернопільська суддя Андрусик – російський агент в судовій системі України?

3
Винахідник з Дніпра став лауреатом премії від Кабміну

4
Тернопільська суддя Надія Андрусик хоче перевершити «досягнення» горезвісних хабарників Зварича, Чауса та Князєва

5
Інший Франко: в український прокат виходить стрічка про Петра Франка

6
Чекає на «рускій мір»: корумпована суддя Андрусик повернула московському патріархату пів гектара землі під церкву в Тернополі

7
Сети суші для новорічного святкування - вигідно та смачно в Янг

8
Сети суші для новорічного святкування - вигідно та смачно в Янг

9
У МОН озвучили, якою буде нова зарплата вчителів у 2024 році

10
Скільки коштують послуги репетиторів у Тернополі?

Білоруський студент із синьо-жовтою стрічкою викликав ажіотаж у Мінську

Повідомляє ustymenkooleh.patrioty.org.ua 25.03.2019 18:17

Білоруський студент із синьо-жовтою стрічкою викликав ажіотаж у Мінську

Фото з мережі Інтернет

Білоруський студент Сергій Грудницький провів соціальний експеримент у Мінську, прикріпивши на рюкзак синьо-жовту стрічку.

Як з'ясувалося, громадяни Білорусі майже не сприйнятливі до російської пропаганди. До України вони відносяться частіше з симпатією чи нейтрально, передають Патріоти України з посиланням на білоруські ЗМІ.

Уточнюється, що Сергій зіткнувся з агресією лише кілька разів – зі старшим поколінням, що дивиться телевізор. "Більшість незнайомих людей, з якими мені довелося зіткнутися, думали, що я турист з України. Трохи рідше вважали біженцем або іноземним студентом. В університеті до даного прояву моєї громадянської позиції поставилися більш ніж спокійно: жоден викладач не зробив зауваження щодо носіння елементів іншого нації", – пояснив студент.

Він додав, що продавці, побачивши стрічку, пропонували товари українського виробника. "Майже кожна друга продавщиця вказувала на вироби популярної шоколадної фабрики, а одна навіть зізналася, що "хоч цей шоколад і від ворогів Росії, але смачніше, ніж російський". Реакція перехожих на вулицях Мінська була найрізноманітнішою. Молодь не забула крикнути в спину "слава Україні!" – розповів Грудницький.

Люди похилого віку цю радість не поділяли і замість гасел іноді вигукували прокльони. У метро стався самий дивний випадок. "На платформі підійшов інтелігентний на вигляд чоловік середніх років з сумкою для ноутбука на плечі і поцікавився, з якою метою мій рюкзак доповнює жовто-блакитна деталь. Коли я пояснив свою позицію, він почав вимагати зняти українську стрічку, а на її місце повісити "георгіївську". Остання, до слова, бовталася на його сумці, тому крім слів чоловік зміг ще й продемонструвати її. Щоб не посилювати ситуацію, я спокійно кивнув і відійшов у сторону", – поділився студент.


Опубліковано : 25.03.2019 18:17

Новини Бізнес Компаньйон

Новини з тернопільщини

Комфорт Гурман