новини ровесника

1
У Тернополі школяр організував виробництво FPV-дронів

2
Тернопільська суддя Андрусик – російський агент в судовій системі України?

3
Винахідник з Дніпра став лауреатом премії від Кабміну

4
Тернопільська суддя Надія Андрусик хоче перевершити «досягнення» горезвісних хабарників Зварича, Чауса та Князєва

5
Інший Франко: в український прокат виходить стрічка про Петра Франка

6
Чекає на «рускій мір»: корумпована суддя Андрусик повернула московському патріархату пів гектара землі під церкву в Тернополі

7
Сети суші для новорічного святкування - вигідно та смачно в Янг

8
Сети суші для новорічного святкування - вигідно та смачно в Янг

9
У МОН озвучили, якою буде нова зарплата вчителів у 2024 році

10
Скільки коштують послуги репетиторів у Тернополі?

Більшість тернополян позбавили житлових субсидій

Повідомляє vision.ternopil.ua 07.08.2018 17:17

Більшість тернополян позбавили житлових субсидій

Фото з мережі Інтернет

Відповідно до деяких внесених змін до постанов Кабінету Міністрів України з 1 травня 2018 року запрацював новий порядок призначення житлових субсидій на оплату житлово-комунальних послуг.

У зв’язку з внесеними змінами у порядок призначення субсидій, лише 6700 тернополян отримали житлові субсидії на літній період.

«Відповідно до нового Порядку, субсидія не призначається у таких випадках, - розповів Володимир Сулима, начальник управління соціальної політики міської ради Тернополя. - Якщо загальна площа житлового приміщення перевищує 120 метрів квадратних, а будинку – 200 метрів квадратних; якщо будь-хто із членів сім’ї має у власності автомобіль (мотоцикл), дата випуску якого менша 5-ти років за виключенням пільгових автомобілів одержаних особами з інвалідністю на пільгових умовах; якщо у сім’ї є особи, які досягли 18-ти років і вони декларують відсутність доходів за 3-4 квартал минулого року; якщо сім’я декларує доходи менше мінімальної зарплати за 3-4 квартал минулого року або має не сплачений єдиний соціальний внесок. то за поданням надавачів послуг ми змушені будемо припиняти або призупиняти надання субсидії до погашення цієї заборгованості»

Також  для осіб, які досягли 18-ти років є виключення: якщо вони навчаються або зареєстровані у центрі зайнятості, отримують допомогу при народжені дитини, по догляду за психічно хворими особами, або не мають права на пенсію або одержують пенсію, то їм субсидія може бути призначена за рішенням комісії. Якщо будь-хто із членів сім’ї придбав річ або отримав послугу на суму більшу 50 тисяч гривень, то сім’я не має права на отримання субсидії. Якщо будь-хто із членів сім’ї набув права власності на житло, земельну ділянку чи щось інше і ця власність оцінюється у суму понад 50 тисяч також сім’я втрачає право на отримання субсидії. Якщо сім’я має двомісячну заборгованість по сплаті комунальних послуг або по ОСББ також субсидія перепризначена не буде.

«Важлива норма введена Положенням, яка стосується надавачів послуг: мешканці зобов’язані сплачувати обов’язкову частку плати. Цього не було раніше, - коментує Леонід Бицюра, заступник міського голови Тернополя. - Раніше сім’я економила, і економія переходила на наступний місяць. Зараз, якщо сім’я використовує послугу менше обов’язкової частки, то вона повинна сплачувати обов’язкову частку у повному обсязі. Якщо не буде її сплачувати, то за поданням надавачів послуг ми змушені будемо припиняти або призупиняти надання субсидії до погашення цієї заборгованості».

Наразі у Тернополі є кілька випадків, коли комісія не змогла призначити субсидії домогосподарству. Одним із них є випадок пана Володимира. Син чоловіка приписаний у його квартирі, проте вже більше тринадцяти років проживає у іншій країні. Згідно внесених змін до постанов Кабінету Міністрів України, пану Володимиру відмовили у подальшому призначенні субсидій. Оскільки син тернополянина не сплачує єдиного податку на Україні.

В управлінні говорять, що в даному випадку на ситуацію вплинути не взмозі. Оскільки діють згідно постанові Кабінету Міністрів України.

 «На даний момент більшість людей звертаються за консультацією. Питаються, як краще поступити аби у наступному півріччі, до опалювального сезону, вирішити ці питання та отримати субсидії. На разі масового невдоволення немає, - розповіла начальник відділу з прийняття рішень щодо надання житлових субсидій Оксана Дендевич.


Опубліковано : 07.08.2018 17:17

Новини Бізнес Компаньйон

Новини з тернопільщини

Комфорт Гурман