новини ровесника

1
У Тернополі школяр організував виробництво FPV-дронів

2
Тернопільська суддя Андрусик – російський агент в судовій системі України?

3
Винахідник з Дніпра став лауреатом премії від Кабміну

4
Тернопільська суддя Надія Андрусик хоче перевершити «досягнення» горезвісних хабарників Зварича, Чауса та Князєва

5
Інший Франко: в український прокат виходить стрічка про Петра Франка

6
Чекає на «рускій мір»: корумпована суддя Андрусик повернула московському патріархату пів гектара землі під церкву в Тернополі

7
Сети суші для новорічного святкування - вигідно та смачно в Янг

8
Сети суші для новорічного святкування - вигідно та смачно в Янг

9
У МОН озвучили, якою буде нова зарплата вчителів у 2024 році

10
Скільки коштують послуги репетиторів у Тернополі?

Cередня зарплата молодого вчителя на Тернопільщині - 4345 грн

Повідомляє osvita.ua 11.11.2017 12:15

Cередня зарплата молодого вчителя на Тернопільщині - 4345 грн

Фото з мережі Інтернет

 

Середня заробітна плата для молодих вчителів по Україні складає 4 345 грн. Про це, в інтерв'ю ВВС Україна, сказала міністр освіти Лілія Гриневич.

За словами міністра, заробітна плата вчителя складається не тільки з мінімального посадового окладу.

«Є ще ціла низка доплат. З цього конструюється зарплата вчителя. Ми цього року підняли зарплати вчителям на 50 %. Це все ще мало, цього не достатньо, але це як для одного року є реальним прогресом. Ми просунули професію вчителя в рамках єдиної тарифної сітки на два розряди», - сказала Гриневич.

Вона повідомила, що середня заробітна плата молодих вчителів без стажу роботи у загальноосвітній школі, як правило, нижча, ніж у гімназіях, ліцеях чи спеціальних загальноосвітніх закладах.

«Середня зарплата вчителя залежить від навантаження. Як правило, вчителі беруть його більше. Середня заробітна плата для молодих вчителів по Україні - це 4345 грн. Звичайно, це дуже мало. Але мені зараз ідеться про правду. Вона полягає в тому, що коли молодий учитель працює у закладі, де отримує доплати й має більше навантаження, тоді його середня зарплата - 5 323 грн. Я рада, що сьогодні вчитель вищої категорії може отримати зарплату 7 500 грн. У спеціальних навчальних закладах він має зарплату в 8 500 грн», - зазначила міністр освіти.

Вона також зауважила, що не є задоволеною рівнем оплати вчителів.

«Немає більш зацікавленої людини в цій країні, ніж я, щоб він виріс. Ми поставили це питання руба перед Кабміном. Я рада, що прем'єр-міністр підтримав скачок у тарифній сітці на два розряди. У наступному році плануємо піднятися ще на один розряд і також дати доплату вчителям. Закон теж визначає умови праці й передбачає перехідний період. Наразі там передбачено п'ять років у перехідних положеннях. Загалом це буде залежати від економічної ситуації в країні», - наголосила Лілія Гриневич.


Опубліковано : 11.11.2017 12:15

Новини Бізнес Компаньйон

Новини з тернопільщини

Комфорт Гурман