новини ровесника

1
У Тернополі школяр організував виробництво FPV-дронів

2
Тернопільська суддя Андрусик – російський агент в судовій системі України?

3
Винахідник з Дніпра став лауреатом премії від Кабміну

4
Тернопільська суддя Надія Андрусик хоче перевершити «досягнення» горезвісних хабарників Зварича, Чауса та Князєва

5
Інший Франко: в український прокат виходить стрічка про Петра Франка

6
Чекає на «рускій мір»: корумпована суддя Андрусик повернула московському патріархату пів гектара землі під церкву в Тернополі

7
Сети суші для новорічного святкування - вигідно та смачно в Янг

8
Сети суші для новорічного святкування - вигідно та смачно в Янг

9
У МОН озвучили, якою буде нова зарплата вчителів у 2024 році

10
Скільки коштують послуги репетиторів у Тернополі?

Чи можна померти від розбитого серця?

Повідомляє ya-student.com.ua 13.09.2018 19:17

Чи можна померти від розбитого серця?

Фото з мережі Інтернет

У життя є ціна, але вимірюється вона не в тій валюті, про яку зазвичай думають. Давайте будемо чесними: коли мова йде про «ціну», більшість людей сприймає її в матеріальному значенні. Бо ми живемо у світі, коли гроші здатні вирішити практично все. Кохання МОЖЕ коштувати ціни людського життя. Що відбувається з нами, коли руйнуються ланцюги любові?

«Для світу – ви просто людина
Для коханої людини ви – цілий світ».

Том і Рейчел Джонс зустрілися ще в початковій школі. Вони переписувалися під час війни, коли Том був у Франції. Після того, як він повернувся, закохані одружилися, народили п`ятьох дітей і відсвяткували 40-річчя спільного життя. А потім в один день, в номері, де вони жили у будинку для людей похилого віку, подружжя Джонсонів померло. У Рейчел виявили рідкісну інфекцію. Стало зрозуміло, що вона доживає останні дні. Коли діти приїхали до батька і розповіли йому про це, Том більше не зміг заснути. Він провів поруч із дружиною кілька годин і помер на наступний день вранці. Рейчел померла ввечері.

Ця розповідь дуже зворушлива, але не унікальна. Два серця припинили битися разом? Існує багато подібних історій. А смерть від горя – це взагалі шекспірівський сюжет! Емоційне опустошення після смерті коханої людини справді рве серце на частини. Але чи можна від цього померти? Як показує практика, можна! Синдром «розбитого серця» – це діагноз.

На відміну від серцевого нападу, «синдром розбитого серця», або синдром Такоцубо, не є наслідком заблокування артерій. Він викликаний раптовим сплеском гормонів стресу, шоку, в тому числі й адреналіну. При «синдромі розбитого серця» лівий шлуночок здавлюється і приймає досить незвичну форму. Він стає схожим на пастку для восьминогів, яка по-японськи називається «тако-цубо». Саме від цього японського слова і пішла друга назва хвороби. «Повінь» гормонів накриває серце, не даючи йому нормально працювати. Синдром був доданий до європейського списку хвороб у 2006 році на Європейському конгресі кардіологів у Барселоні.

Дослідження з усього світу підтвердили, що люди мають підвищений ризик смерті протягом декількох днів і тижнів після смерті свого чоловіка або дружини. У 2011 році дослідження Гарвардського університету та Університету Яманасі в Токіо підтвердили, що ризик смерті протягом першого півріччя після смерті одного із подружжя збільшується на 41%. Це стосується не лише людей похилого віку. До речі, цей «ефект вдівства» більш поширений серед чоловіків, ніж серед жінок.

Пояснення гендерних відмінностей просте: чоловікам складніше впоратися з утратою. Жінки дбають про чоловіків, господарюють, підтримують їх. Коли вмирає дружина, чоловіки замикаються в собі. Зникає турбота, до якої вони звикли. Привчені з дитинства тримати все в собі і проявляти тільки сильні сторони характеру, вони не можуть зайвий раз говорити про свої проблеми. Від чого страждають ще більше. Сумна статистика суїцидів каже, що чоловіки в чотири рази частіше вдаються до радикальних заходів.

Бережіть одне одного. І пам’ятайте: все, що можна купити за гроші – вже дешево!


Опубліковано : 13.09.2018 19:17

Новини Бізнес Компаньйон

Новини з тернопільщини

Комфорт Гурман