новини ровесника

1
У Тернополі школяр організував виробництво FPV-дронів

2
Тернопільська суддя Андрусик – російський агент в судовій системі України?

3
Винахідник з Дніпра став лауреатом премії від Кабміну

4
Тернопільська суддя Надія Андрусик хоче перевершити «досягнення» горезвісних хабарників Зварича, Чауса та Князєва

5
Інший Франко: в український прокат виходить стрічка про Петра Франка

6
Чекає на «рускій мір»: корумпована суддя Андрусик повернула московському патріархату пів гектара землі під церкву в Тернополі

7
Сети суші для новорічного святкування - вигідно та смачно в Янг

8
Сети суші для новорічного святкування - вигідно та смачно в Янг

9
У МОН озвучили, якою буде нова зарплата вчителів у 2024 році

10
Скільки коштують послуги репетиторів у Тернополі?

Чим щотижня займається тернопільська «банда малолітніх волонтерів»?

Повідомляє 20 хвилин 20.03.2018 09:23

Чим щотижня займається тернопільська «банда малолітніх волонтерів»?

Фото з архіву Ірини Ракович

Тернополянка Ірина Ракович зі своїм сином та його однокласницями влаштували у своїй квартирі волонтерський центр допомоги учасникам АТО. 

Банда малолітніх волонтерів, як вони себе називають, майже щотижня, а то й частіше, печуть пряники та плетуть маскувальні сітки для атовців. Адже відправлення готової продукції на схід України відбувається щомісяця, а іноді й частіше.

Волонтерською діяльністю школярі займаються уже 4 роки. Восьмикласники, серед яких чотири дівчини та один хлопець, переконані, що роблять добру справу. Учні 16-ї школи, замість традиційних для дітей їхнього віку занять, таких, як онлайн-ігри та соціальні мережі, воліють проводити час із користю. Діти приходять після школи й дві-три години свого часу виділяють для того, щоб допомогти українським військовим відчути себе потрібними.

Вдома ми поставили рамку для сітки у спільному коридорі, - розповідає тернополянка Ірина Ракович. – А на кухні ми випікаємо і розмальовуємо пряники.

Пряники школярі люблять готувати найбільше. Медово-імбирні пряники довго зберігаються за рахунок таких природних консервантів, як мед, коньяк. Перед святами діти намагаються виготовити святкові пряники, розмальовуючи їх відповідними візерунками.

Тепер наближається Великдень, - пояснює пані Ірина. – Тому ми намагаємося зробити щось цікаве, святкове. Розмальовуємо пряники у великодній тематиці, надаємо їм цікаві форми паски, яєчок, курчаток…А в будні ми виготовляємо якісь патріотичні пряники, розмальовуючи їх у жовто-блакитні кольори, надаючи їм форму карти України.

На запитання: «звідки Ви берете гроші на продукти?» пані Ірина ніяково відповідає: «Із зарплати». 

— Ми не маємо рахунку, ми не збираємо кошти, - пояснює жінка.

– Ми просто, виходячи зі своїх фінансових можливостей, займаємося цим.  Іноді друзі, які знають про нашу діяльність, приносять нам цукор, мед, муку. Але переважно продукти ми купуємо за власний кошт, як і здійснюємо відправлення готової продукції на фронт.

Банда малолітніх волонтерів переконана, що їхня основана місія – щоб боєць, смакуючи домашню випічку, пам’ятав, що вдома на нього чекають, що про нього турбуються і вірять в спільну перемогу.


Опубліковано : 20.03.2018 09:23

Новини Бізнес Компаньйон

Новини з тернопільщини

Комфорт Гурман