новини ровесника

1
У Тернополі школяр організував виробництво FPV-дронів

2
Тернопільська суддя Андрусик – російський агент в судовій системі України?

3
Винахідник з Дніпра став лауреатом премії від Кабміну

4
Тернопільська суддя Надія Андрусик хоче перевершити «досягнення» горезвісних хабарників Зварича, Чауса та Князєва

5
Інший Франко: в український прокат виходить стрічка про Петра Франка

6
Чекає на «рускій мір»: корумпована суддя Андрусик повернула московському патріархату пів гектара землі під церкву в Тернополі

7
Сети суші для новорічного святкування - вигідно та смачно в Янг

8
Сети суші для новорічного святкування - вигідно та смачно в Янг

9
У МОН озвучили, якою буде нова зарплата вчителів у 2024 році

10
Скільки коштують послуги репетиторів у Тернополі?

Чому у Заліщицькому агроколеджі знову полюбили Дністер

Повідомляє Ольга Галайдіда, Віра Гойман 12.07.2017 12:15

Чому у Заліщицькому агроколеджі знову полюбили Дністер

Фото Ольга Галайдіда, Віра Гойман

Початок літніх відпусток у ВП НУБіП «Заліщицький аграрний коледж ім. Є. Храпливого» традиційно знаменується цікавими подорожами-екскурсіями, які організовує і матеріально підтримує профспілковий комітет. Позаду - сходження на гору Говерла, поїздки в Закарпаття, на озеро Синевір, Бакоту, Манявський скит, лісова прогулянка карпатським трамвайчиком та ін. Цьогоріч ми вирішили вивчити наймальовничішу річку України, наш рідний Дністер, з води.

І ось група найвідважніших працівників коледжу на чолі з головою профспілки Книшем І.Я. вирушила у рафтинг (вид екстремального спорту, швидкісний сплав річкою на катамаранах). Стартували ми в с. Устечко після інструктажу керівника туристичного бюро Кучера Віктора. Перші змахи веслами були хаотичними, та вже за кілька хвилин над нами витав командний дух, і ми повільно, але впевнено попрямували смарагдовими водами Дністра. Вісім годин подорожі довели, щосплав по р. Дністер є однією з найцікавіших наших подорожей і, щодо привабливості , не поступається навіть такому відомому регіону, як Карпати.

Унікальності маршруту Устечко - Заліщики надають мальовничі ландшафти та їх неповторність. Круті скелясті або заліснені береги висотою до 200 м, унікальні травертинові скелі і геологічні відслонення, печери і гроти, водоспади, мальовничі острови, пам'ятки природи, історії, архітектури - все це ми бачимо, і, головне - активно відпочиваємо. Дністровські схили чарували нас великою кількість рідкісних рослин та птахів.

Більшість учасників рафтингу виросла на цій прадавній ріці, та після цієї водної мандрівки ми по-іншому сприйматимемо річку нашого дитинства. Дністер - він різний, але такий рідний і красивий…


Опубліковано : 12.07.2017 12:15

Новини Бізнес Компаньйон

Новини з тернопільщини

Комфорт Гурман