новини ровесника

1
У Тернополі школяр організував виробництво FPV-дронів

2
Тернопільська суддя Андрусик – російський агент в судовій системі України?

3
Винахідник з Дніпра став лауреатом премії від Кабміну

4
Тернопільська суддя Надія Андрусик хоче перевершити «досягнення» горезвісних хабарників Зварича, Чауса та Князєва

5
Інший Франко: в український прокат виходить стрічка про Петра Франка

6
Чекає на «рускій мір»: корумпована суддя Андрусик повернула московському патріархату пів гектара землі під церкву в Тернополі

7
Сети суші для новорічного святкування - вигідно та смачно в Янг

8
Сети суші для новорічного святкування - вигідно та смачно в Янг

9
У МОН озвучили, якою буде нова зарплата вчителів у 2024 році

10
Скільки коштують послуги репетиторів у Тернополі?

Чому варто навчатися в Україні?

Повідомляє ya-student.com.ua 07.09.2018 16:17

Чому варто навчатися в Україні?

Фото з мережі Інтернет

У нашій країні існує прикра тенденція: багато абітурієнтів нині обирають для навчання закордонні ВНЗ. Причин для такого рішення може бути безліч: це й «іноземна освіта якісніша», і «навчальна система не настільки корумпована», і «закордонний диплом допоможе знайти престижну роботу»… Але хіба українська освіта геть не має переваг? Звісно ж, має – і ми назвемо п’ять причин, через які варто навчатися в Україні!

«За морем тепліше, а вдома миліше». Досить простий та очевидний аргумент, який, втім, вартий уваги. Існує думка, що скільки б ти не жив за кордоном, все одно будеш залишатися там іноземцем і чужинцем. Якщо ж ти вирішиш довіритися українській системі освіти, це почуття виявиться незнайомим: тобі не доведеться пристосовуватися до життя в новому середовищі, звикати до інакшого менталітету жителів, долати мовний бар’єр. А якщо ти хочеш вийти із зони комфорту, то можеш пожити в гуртожитку: так ти здобудеш новий досвід та навчишся пристосовуватися до будь-яких умов.

«Хто часто в дорозі, був під возом і на возі». Поїздки додому – це ще одне болюче питання для студентів, які навчаються за кордоном. Години очікування на митниці, чимала витрачена сума на квиток, фізичне знесилення після дороги – через це українські студенти дуже рідко приїжджають додому й постійно сумують за сім’єю та друзями. Але якщо виходу немає – не забувай про такий геніальний винахід як Skype. Він дає можливість побачити рідні обличчя хоча б на екрані комп’ютера!

«Грошей – аж кишеня не сходиться». На превеликий жаль, курс обміну валют аж ніяк не йде на користь нашій гривні. Саме тому багато українських студентів вимушені на першому ж курсі влаштовуватись на роботу (часто не за спеціальністю) для того, щоб отримувати зарплату національними банкнотами чужої країни, аби не зубожіти при обміні та не сидіти на шиї в батьків.

«Недбало скроєний, та міцно зшитий». Саме такими словами можна охарактеризувати українську освіту. Вона «недбало скроєна» і має свої недоліки, що відчуваються під час навчального процесу. Утім, українська освіта ще й «міцно зшита»: вона якісна, незважаючи на існування поширеного міфу про те, що навчатися в Україні не надто престижно. Цю нісенітницю спростовують іноземні студенти, які приїжджають навчатися до нашої країни. Так, згідно зі статистикою на офіційному сайті Українського державного центру міжнародної освіти, станом на 1 січня 2016 року, в Україні навчається 63 906 студентів зі 148-ми країн світу. Найбільш популярними ВНЗ серед іноземців є Харківський національний університет ім. В.Н. Каразіна, Харківський національний медичний університет та МАУП. Також варто зазначити, що навчання в Україні приваблює закордонних студентів своєю невисокою вартістю.

«Хто у світі не бував, той і дива не видав». Завдяки безлічі організацій ти маєш можливість побувати за кордоном навіть під час навчання в Україні. Інтернет просто кишить різноманіттям грантів, стипендій, стажувань – потрібно лише знати, де шукати! Так, Німеччина, Польща та Франція постійно влаштовують конкурси, за перемогу в яких гарантуються стипендіальні програми та гранти. Тож хіба це не шанс побачити світ, навчаючись при цьому в Україні? Вирішувати тобі! 

*Інфографіку взято із сайту Українського державного центру міжнародної освіти


Опубліковано : 07.09.2018 16:17

Новини Бізнес Компаньйон

Новини з тернопільщини

Комфорт Гурман