новини ровесника

1
У Тернополі школяр організував виробництво FPV-дронів

2
Тернопільська суддя Андрусик – російський агент в судовій системі України?

3
Винахідник з Дніпра став лауреатом премії від Кабміну

4
Тернопільська суддя Надія Андрусик хоче перевершити «досягнення» горезвісних хабарників Зварича, Чауса та Князєва

5
Інший Франко: в український прокат виходить стрічка про Петра Франка

6
Чекає на «рускій мір»: корумпована суддя Андрусик повернула московському патріархату пів гектара землі під церкву в Тернополі

7
Сети суші для новорічного святкування - вигідно та смачно в Янг

8
Сети суші для новорічного святкування - вигідно та смачно в Янг

9
У МОН озвучили, якою буде нова зарплата вчителів у 2024 році

10
Скільки коштують послуги репетиторів у Тернополі?

Де дорослим вивчати англійську в онлайн

Повідомляє studway.com.ua 23.07.2019 13:17

Де дорослим вивчати англійську в онлайн

Фото з мережі Інтернет

Вивчення англійської більше не обмежується студіюванням підручників і нудними вправами з граматики. Удосконалювати мову можна весело, цікаво та інтерактивно! Пропонуємо добірку найкращих онлайн-ресурсів – гайдлайн до твоєї ідеальної англійської.

Крок 1: Визначаємося з рівнем

Якщо ти без проблем розумієш британський акцент Бенедикта Камбербетча і переслухав(-ла) усі подкасти на BBC, тоді можеш пропустити цей пункт. Хоча нікому не завадить перевірити свої знання.

Класифікація рівнів згідно із Загальноєвропейськими рекомендаціями з мовної освіти (CEF):


Рівень Навички
A1 (Beginner)

A2 (Elementary)
Розумієш співрозмовника, якщо він/вона говорить повільно й чітко. Можеш привітатися, попросити чек, запитати дорогу тощо.
B1 (Intermediate)

B2 (Upper-Intermediate)
Можеш спілкуватися на загальні теми: про роботу, справи на день, хобі. Припускаєшся граматичних помилок, маєш обмежений словниковий запас.
C1 (Advanced)

C2 (Proficiency)
Можеш підтримати розмову на будь-яку тему в різних стилях мовлення. Практично не робиш помилок, маєш багатий словниковий запас.

Пропонуємо пройти безкоштовний тест від British Council Ukraine, щоб визначити рівень володіння мовою. Тест складається з 25 запитань, після кожного з яких ти маєш зазначити, наскільки впевнений(-а) у відповіді.

Крок 2: Формуємо словниковий запас

Beginner: тут ти знайдеш флеш-картки з найпростішими словами на будь-яку тему: від одягу й частин тіла до щоденних звичок і зовнішності; також вивчений матеріал можна закріпити вправами.

Intermediate: додаються нові назви частин тіла, продуктів харчування, видів транспорту тощо; також є можливість зберігати картки й тренуватися в офлайн.

Advanced: тут ти можеш вивчити фразові дієслова (phrasal verbs) за допомогою відеокоміксів та вправ різної складності.

Крок 3: Вивчаємо граматику

Ці граматичні вправи підійдуть як початківцям, так і досвідченим знавцям мови.

Правила. Доступне тлумачення граматичних конструкцій, приклади використання часових форм, вживання прийменників, а також пояснення функцій основних частин мови за рівнями.

Інтерактивна граматика. Відео, комікси та ігри для засвоєння граматики рівнів Beginner та Intermediate.

man

Крок 4: Тренуємося!

Вивчаючи англійську (та й будь-яку мову), важливо приділяти увагу кожній складовій: усній, письмовій, навіть емоційній і ментальній. Ось добірка корисних ресурсів для тих, хто хоче освоїти, удосконалити чи перевірити всі «інгредієнти англомовної кухні».

Читання

Найцікавіші історії різної складності.

  • Працюй. Business Magazine – це тексти про успіх, кар’єру й корпоративну етику. Тут ти знайдеш корисні фрази, словосполучення та конструкції, які допоможуть особливо при складанні іспитів на зразок IELTS.
  • Навчайся. Дізнайся, як виникли фейкові новини, коли роботи замінять людей, що таке FOMO і як стати суперорганізованим студентом.
  • Аналізуй. Які переваги екотуризму, як французи долають розрив поколінь і чому знати декілька мов – це дійсно круто. Проаналізуєш?
  • Відстежуй прогрес. Опція graded reading дозволяє слідкувати за прогресом у навчанні. Тексти однієї тематики поділено на три рівні складності. Чим вищий рівень, тим складніший сюжет і граматичні конструкції.

Слухання

Щоб сприймати мову на слух, недостатньо улюблених саунд-треків і підписки на іноземних блогерів. Необхідно напрацювати систему.

Дивися YouTube

Дізнайся, як робити DIY-пранки, і відвідай місця, які надихнули Джоан Ролінґ написати «Гаррі Поттера», разом з відео для дітей.

Що Каміла Кабельйо думає про Бейонсе, чому худі стали популярними і як побороти інтернет-залежність – у YouTube-блогах для підлітків.

Рецепт ідеальних панкейків від Джеймі Олівера і докази того, що Санта дійсно існує, шукай у відеоресурсах для студентів та дорослих.

Слухай музику й подкасти

Серія цікавих подкастів на різноманітну тематику: від повсякденних тем до заплутаних любовних історій.

Говоріння

Ти можеш без проблем цитувати Шекспіра, розуміти сюжети CNN і пісні Каньє Веста, проте починаєш затинатися, коли іноземець просить показати дорогу? Якщо хочеш «зійти за свого(-ю)» в англомовній країні, пропонуємо такий спосіб.

Використовуй сталі граматичні конструкції

Щоб не лише говорити, а й мислити англійською, треба вивчити так звані мовні кліше й сталі конструкції. Пропонуємо тобі добірку відео за рівнями, де носії мови говорять на повсякденні теми, використовуючи слова й вирази, які точно знадобляться в щоденному спілкуванні.

man 3

Говори!

Будь-яка мова – це постійна практика. Не маєш можливості відвідати іноземний табір чи англомовні курси? Не біда! У цій рубриці ти знайдеш готові дискусії і запитання до них, на які потрібно дати усну відповідь.

Письмо

Підготували добірку ресурсів на всі випадки життя.

Для підготовки до шкільних екзаменів, тестів, участі в конкурсах:

  • написання різних типів есе;
  • опис графіків, складання діаграм;
  • рецензії на книги, фільми;
  • блог, імейл, формальний і неформальний лист;
  • складання рецептів;
  • оповідання.

Для програм обміну, резюме, стипендій, стажувань:

  • інструкції;
  • CV;
  • резюме;
  • лист-скарга;
  • мотиваційний лист;
  • статті, огляди, есе;
  • звіти.


Опубліковано : 23.07.2019 13:17

Новини Бізнес Компаньйон

Новини з тернопільщини

Комфорт Гурман