новини ровесника

1
У Тернополі школяр організував виробництво FPV-дронів

2
Тернопільська суддя Андрусик – російський агент в судовій системі України?

3
Винахідник з Дніпра став лауреатом премії від Кабміну

4
Тернопільська суддя Надія Андрусик хоче перевершити «досягнення» горезвісних хабарників Зварича, Чауса та Князєва

5
Інший Франко: в український прокат виходить стрічка про Петра Франка

6
Чекає на «рускій мір»: корумпована суддя Андрусик повернула московському патріархату пів гектара землі під церкву в Тернополі

7
Сети суші для новорічного святкування - вигідно та смачно в Янг

8
Сети суші для новорічного святкування - вигідно та смачно в Янг

9
У МОН озвучили, якою буде нова зарплата вчителів у 2024 році

10
Скільки коштують послуги репетиторів у Тернополі?

Де працювати, якщо вітер у голові

Повідомляє studway.com.ua 11.09.2018 15:17

Де працювати, якщо вітер у голові

Фото з мережі Інтернет

Університет уже позаду, а робота мрії ще не знайшлася. І річ навіть не в тому, що не вистачає гідних варіантів: банально не хочеться замикати себе в стінах офісу, подарувавши великій корпорації свої найкращі роки.

Гроші ніколи не дають про себе забути, а значить, заробляти все ж доведеться. Саме тому ми підготували добірку вакансій, які майже не потребують вищої освіти, резюме і попереднього досвіду. Попри незвичність, ці професії мають попит у світі й цілком легальні – лови можливості отримувати зарплатню в простий і водночас незвичний спосіб.

Вдавати родича

Переваги. У Китаї існують компанії, що пропонують до найму липових родичів. Так, якщо заклопотаній людині не вистачає «гостей з боку жениха» на весіллі чи бенкеті, фірми допомагають знайти акторів, які виконають відповідні ролі. Схожу роботу пропонують і в інших країнах, але там вона може бути неофіційною. Спектр послуг – від псевдородичів до друзів і навіть коханих.

Недоліки. Тобі обов’язково знадобляться розвинуті комунікативні навички та акторські здібності. А ще – володіння мовою, залізобетонна самовпевненість і високий емоційний інтелект.

 

Випробовувати продукти

Переваги. Ця фізична робота не вимагає від тебе жодних фізичних зусиль. Випробувати можна все: від меблів на фабриках до засобів особистої гігієни і навіть презервативів (так-так, побути тією самою електронікою). Від такої роботи дістаєш одне задоволення, особливо зважаючи на останній пункт.

Недоліки. На спроектованому абияк ліжку можна заробити травму, а інгредієнти експериментальних медичних препаратів можуть викликати алергічні реакції.

Випробування – це коли ти не можеш знати якості продукту, який тестуєш. Тож єдине, що можна радити: не оцінюй якість презервативів та прототипу ліжка за одну дослідницьку сесію.

food

Бути екскурсоводом по туалетах

Переваги. Ніякої потреби в дипломі гіда і знанні історичних та культурних особливостей міста! І хоч би як смішно тобі зараз було, але кажуть, що в Японії таких спеціалістів навіть влаштовують на держслужбу. Кілька років тому вартість такої послуги (допомогти заблукалому туристу знайти вбиральню) становила 4 центи.

Недоліки. Якщо попередні професії хоча б натякали на якесь різноманіття робочих буднів, то тут ти навряд чи зможеш таким похизуватися. Та й не кожен з нас розповість про такий досвід друзям удома.

Перевертати пінгвінів

Переваги. Суть цієї роботи полягає в тому, щоб полегшити життя пінгвінів у такому жорстокому й холодному світі. Ставлячи птахів на ноги, ти сприяєш збереженню цього біологічного виду, та ще й заробляєш плюсики в карму.

Недоліки. Деякі пінгвіни примхливі й зовсім не такі товариські, як герої мультфільмів. Крім того, робота в холодних антарктичних умовах може негативно вплинути на твоє здоров’я. І контрольний аргумент: багато хто стверджує, що такої професії взагалі не існує, а ця історія – уже давній фейк.

Розправляти подушки

Переваги. Ця робота також не потребує від тебе великих зусиль. Усе, що треба, – любов до охайності й ненависть до будь-яких складочок на подушках і простирадлах. Протягом дня ходиш залом і просто тримаєш усе під контролем.

Недоліки. Здебільшого така функція входить до обов’язків продавців-консультантів, тож шукати роботу тобі доведеться у великих і дорогих меблевих магазинах. Тим більше, потрібна справжня пильність і прискіпливість, адже буває, що не встежиш за допитливими клієнтами, які так і тягнуться помацати м’якеньку подушечку.

bed 2

Стояти в черзі

Переваги. Перша офіційно зареєстрована компанія, яка надає такі послуги, уже з’явилася в Британії, тож ніхто не зможе звинуватити тебе в несерйозності. Якщо ти азартна людина з великим терпінням і запасом часу, до справи! Гонорар за таку роботу теж доволі непоганий: приблизно 40 $ за годину.

Недоліки. Ця робота лише для тих, хто обожнює черги. Знаєш багато таких людей? Поза тим, потрібно вміти нагнути нахабу, який вирішив проскочити, «тільки щоб запитати». Переконана, що наші бабусі запросто впоралися б із такою роботою.

Сортувати (для прикладу, курчат)

Переваги. Нарешті твоя любов до порядку і перфекціонізм знайде своє втілення! Усе, що потрібно для цього, – мінімальне знання статевих ознак курчат і завзяте сортування їх до відповідних ящиків.

Недоліки. Така робота швидко занудить активних людей. Ба більше, після тривалого виконання однієї послідовності дій запросто можеш збиватися з темпу і плутати відсортоване.

Створювати інтершум

Переваги. Інтершум – зовнішні звуки, які записують під час знімання репортажів або кінофільмів. Для того, щоб епізод зі святкуванням у ресторані виглядав правдоподібно, спеціальні люди барикадуються по студіях і торохкотять тарілками, дзвенять келихами й імітують шум, який потім запишуть і використають під час постмонтажу.

Недоліки. Щоб знайти таку роботу, скоріш за все, доведеться звертатися до великих компаній. До того ж обрана студія може мати запас готових ефектів.

cat3 (1)

Обіймати котиків

Переваги. Що може бути кращим за цю роботу? М’які, пухнасті й милі котики просто просяться на ручки! Такі послуги надають у готелях для звірів та ветеринарних клініках, тож шукай цю вакансію там.

Недоліки. На превеликий жаль, фірми-працедавці чекають на кандидатів з потрібною освітою. Принаймні такі вимоги висунула клініка Just Cats в Ірландії. Однак ми впевнені, що тобі пощастить знайти таке ж прекрасне місце роботи без подібних вимог. Тим паче, можна обіймати ще й панд!

Бути велофотографом для Google Maps

Переваги. Така робота – мрія для тих, кому не сидиться в офісі. Усе, що потрібно, – їздити на велосипеді місцями, куди не може потрапити автомобіль. Навички фотографування також не вимагаються, адже потрібна техніка, яку налаштують працівники компанії, впорається самостійно.

Недоліки. Велика відповідальність за довірені скарби: GPS, 9 камер, генератор і комп’ютер. Крім того, вимагають хорошу фізичну підготовку.

Обов’язково пиши, якщо перелічені підробітки здалися тобі безглуздими. Або ж доповнюй наш список власними варіантами і кажи, які позитивні й негативні особливості чекають на таких потенційних працівників.


Опубліковано : 11.09.2018 15:17

Новини Бізнес Компаньйон

Новини з тернопільщини

Комфорт Гурман