новини ровесника

1
У Тернополі школяр організував виробництво FPV-дронів

2
Тернопільська суддя Андрусик – російський агент в судовій системі України?

3
Винахідник з Дніпра став лауреатом премії від Кабміну

4
Тернопільська суддя Надія Андрусик хоче перевершити «досягнення» горезвісних хабарників Зварича, Чауса та Князєва

5
Інший Франко: в український прокат виходить стрічка про Петра Франка

6
Чекає на «рускій мір»: корумпована суддя Андрусик повернула московському патріархату пів гектара землі під церкву в Тернополі

7
Сети суші для новорічного святкування - вигідно та смачно в Янг

8
Сети суші для новорічного святкування - вигідно та смачно в Янг

9
У МОН озвучили, якою буде нова зарплата вчителів у 2024 році

10
Скільки коштують послуги репетиторів у Тернополі?

Директор тернопільської школи порушує конституційні права учнів?

Повідомляє Актуально сьогодні 27.05.2018 19:17

Директор тернопільської школи порушує конституційні права учнів?

Фото з мережі Інтернет

Батьки учнів тернопільської школи №16 забили на сполох.  Як з’ясувалося директор навчального закладу, без будь-яких на те причин, вирішив розформувати один із шостих класів. Батьки просять допомоги у влади міста не допустити, щоб трапилося порушення конституційних прав їх дітей.

“Батьки учнів шостих класів Тернопільської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів ім. Левицького №16, звертаються до Вас, за допомогою у захисті порушених прав наших дітей. Директором вище зазначеної школи, Базуновою Р.Р., було прийнято рішення про розформування одного із шостих класів. Основною підставою для розформування класу може бути невідповідність кількості його учнів граничним розмірам (мінімальним або максимальним) наповнюваності класів. Відповідно ч.2 ст.14 Закону України “Про загальну середню освіту”, у загальноосвітніх навчальних закладах, розташованих у селах, селищах, кількість учнів у класах визначається демографічною ситуацією, але повинна становити не менше п’яти осіб. При меншій кількості учнів у класі заняття проводяться за індивідуальною формою навчання”. (Зрозуміло, що у школах міста Києва та інших великих міст мінімальна кількість учнів становить, відповідно до внутрішніх актів навчальних закладів, приблизно 10-15 осіб, і це лише у спеціалізованих школах). Гранична наповнюваність класів встановлюється відповідно до Закону України “Про загальну середню освіту” (ст. 14, п. 1). і не повинна перевищувати 30 учнів. Наповнюваність класів: 6-А – 25 учнів; 6-Б – 25 учнів; 6-В – 19 учнів; 6-Г – 22 учня. Сьогоднішня зустріч батьків учнів шостих класів Тернопільської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів ім. Левицького №16 з директором школи Базуновою Р.Р. не призвела до вирішення цієї проблеми. Просимо Вашого особистого втручання для не допущення порушення конституційних прав громадян України”, – написали батьки відповідне звернення у ФБ.


Опубліковано : 27.05.2018 19:17

Новини Бізнес Компаньйон

Новини з тернопільщини

Комфорт Гурман