“Ukraina = OUN-UPA, Waffen SS Galizien” – такі написи з’явились на стіні Почесного Консульства України у Ряшеві (Жешові). “Це – гібридна війна”, – коментує інцидент очільник Об’єднання українців у Польщі Петро Тима. Злочинців шукає поліція.

Видання rzeszow-news.pl опублікувало фотографії: на стіні Почесного консульства у Ряшеві червоною фарбою написано фрази “Ukraina = OUN – UPA, Waffen SS Galitzien”. На інформаційній таблиці намальовано шибеницю і написано “Raus” (німецькою: “геть”). Нижче ще одна шибениця зі свастикою. Можна помітити також невиразний напис, який схожий на російське слово “нет”.

На іншій стіні намальовано символ Польщі, що бореться.

 

У виданні зазначають – написи з’явились у суботу. Данута Дзядек, яка живе неподалік консульства повідомила, що її сестра бачила як стіну розмальовував невідомий 30-річний чоловік. На заклик перестати це робити він не зреагував.

 

Зазначимо, що з 19 вересня консульство тимчасово не працює. Одразу після інциденту було проінформовано працівницю консульства, яка негайно приїхала на місце злочину та викликала поліцію.

Про справу повідомили також і в Генеральному Консульстві в Любліні. “Тут немає що коментувати. Нерозумних людей не бракує з обидвох сторін кордону. Залишимо цю справу поліції,” – зазначив виданню Rzeszów News генеральний консул України в Любліні Василь Павлюк.