новини ровесника

1
У Тернополі школяр організував виробництво FPV-дронів

2
Тернопільська суддя Андрусик – російський агент в судовій системі України?

3
Винахідник з Дніпра став лауреатом премії від Кабміну

4
Тернопільська суддя Надія Андрусик хоче перевершити «досягнення» горезвісних хабарників Зварича, Чауса та Князєва

5
Інший Франко: в український прокат виходить стрічка про Петра Франка

6
Чекає на «рускій мір»: корумпована суддя Андрусик повернула московському патріархату пів гектара землі під церкву в Тернополі

7
Сети суші для новорічного святкування - вигідно та смачно в Янг

8
Сети суші для новорічного святкування - вигідно та смачно в Янг

9
У МОН озвучили, якою буде нова зарплата вчителів у 2024 році

10
Скільки коштують послуги репетиторів у Тернополі?

Єдину в Україні школу кобзарів можуть закрити

Повідомляє studway.com.ua 19.07.2018 19:15

Єдину в Україні школу кобзарів можуть закрити

Фото з мережі Інтернет

Стрітівський педагогічний коледж кобзарського мистецтва опинився під загрозою закриття.

Про це повідомив на своїй сторінці у Facebook актор і режисер Олександр Ігнатуша.

«Закрили єдину в Україні Школу кобзарів у селі Стрітівка, (офіційна назва – Стрітівський педагогічний коледж кобзарського мистецтва). Без попередження (!) викладачів і учнів. Причини наразі не відомі, але факт кричущий. Вчителі й батьки учнів збираються протестувати проти свавілля», – написав Ігнатуша.

Офіційної інформації про закриття педколеджу поки немає. Директорка Світлана Колосовська пояснила, що заклад можуть закрити через недобір студентів.

«У нас проблема з тим, що ми не набрали цього року держзамовлення, жодного учня не прийнято на перший курс. Заяви на вступ подали лише дві особи. Всього зараз у коледжі навчається 21 студент (на всіх курсах – ред.). За такої ситуації виходить, що вартість навчання у перерахунку на одного студента стає дуже високою. Тож постає питання про переведення студентів до інших навчальних закладів», – розповіла Колосовська.

За її словами, керівництво коледжу повідомило про ситуацію, що склалася, Київську ОДА. Там також бачать вихід у переведенні студентів до інших навчальних закладів. Інформувати студентів та їхніх батьків про це адміністрація Стрітівського коледжу тільки почала. Прийняти студентів може Богуславський педколедж. Туди ж, запевняє директорка, можуть перейти й деякі педагоги, які опиняться без роботи.

Учасники гурту «Шпилясті кобзарі», які є випускниками коледжу, записали відео-звернення на підтримку навчального закладу.

Музиканти також запустили флешмоб #ПідтримайКобзарськийКоледж. Вони закликають поширювати інформацію про вступну кампанію, щоб набрати необхідну кількість студентів і не дати школі кобзарів закритися.

Стрітівський педагогічний коледж кобзарського мистецтва – єдиний в Україні музично-педагогічний заклад І рівня акредитації, який готує фахівців за спеціальністю «Народні інструменти».

Фото: unsplash.com.


Опубліковано : 19.07.2018 19:15

Новини Бізнес Компаньйон

Новини з тернопільщини

Комфорт Гурман