новини ровесника

1
У Тернополі школяр організував виробництво FPV-дронів

2
Тернопільська суддя Андрусик – російський агент в судовій системі України?

3
Винахідник з Дніпра став лауреатом премії від Кабміну

4
Тернопільська суддя Надія Андрусик хоче перевершити «досягнення» горезвісних хабарників Зварича, Чауса та Князєва

5
Інший Франко: в український прокат виходить стрічка про Петра Франка

6
Чекає на «рускій мір»: корумпована суддя Андрусик повернула московському патріархату пів гектара землі під церкву в Тернополі

7
Сети суші для новорічного святкування - вигідно та смачно в Янг

8
Сети суші для новорічного святкування - вигідно та смачно в Янг

9
У МОН озвучили, якою буде нова зарплата вчителів у 2024 році

10
Скільки коштують послуги репетиторів у Тернополі?

Експерт дала приємний прогноз щодо зростання зарплат в Україні у 2019 році

Повідомляє ТерМедіа 04.01.2019 20:17

Експерт дала приємний прогноз щодо зростання зарплат в Україні у 2019 році

Фото з мережі Інтернет

На сьогодні український ринок праці дуже щільно співпрацює з ринками у Польщі, Чехії, Німеччині та інших європейських країнах, зазначила експерт.

У наступному році середня зарплата в Україні може перевищити запланований НБУ показник у 11,5 тис. грн. Причина у так званій “гонці озброєнь” на міжнародному ринку праці.

Про це розповіла експерт з питань працевлаштування Тетяна Пашкіна.

За її словами, річ у тім, що на сьогодні український ринок праці дуже щільно співпрацює з ринками у Польщі, Чехії, Німеччині та інших європейських країнах. “І зараз більша частина значних підвищень зарплати у нас відбулася через те, що вони мали відбутися. Бо виробництво або втратить третину людей, які просто виїдуть працювати за кордон, або підніме зарплату на 50-70%, щоб утримати працівників”, — пояснила Пашкіна.

Як приклад вона навела закон про полегшення умов в’їзду українських трудових мігрантів, який 19 грудня розглядали у Німеччині. Якщо цей законопроект ухвалять — зарплата в Україні підніметься ще вище.

“Так, тут є підводні камені. Не кожен український роботодавець працює так ефективно, щоб дозволити собі таку велику зарплату, яку він має піднімати. І він має працювати ефективніше і отримувати більшу маржинальність, в яку буде вкладатися і підвищена зарплата. Або ж він лопне і оголосить себе банкрутом, бо не може дозволити собі виплачувати таку високу зарплату”, — пояснила експерт.

“Я сподіваюся, що середня зарплата буде навіть вища за показники НБУ. Бо зараз за нашими вакансіями зарплата по Києву вже 12-13 тис. грн. В інших містах-мільйонниках вона менша, але сподіваюся, що і вона зростатиме”, — підсумувала Пашкіна.


Опубліковано : 04.01.2019 20:17

Новини Бізнес Компаньйон

Новини з тернопільщини

Комфорт Гурман