новини ровесника

1
У Тернополі школяр організував виробництво FPV-дронів

2
Тернопільська суддя Андрусик – російський агент в судовій системі України?

3
Винахідник з Дніпра став лауреатом премії від Кабміну

4
Тернопільська суддя Надія Андрусик хоче перевершити «досягнення» горезвісних хабарників Зварича, Чауса та Князєва

5
Інший Франко: в український прокат виходить стрічка про Петра Франка

6
Чекає на «рускій мір»: корумпована суддя Андрусик повернула московському патріархату пів гектара землі під церкву в Тернополі

7
Сети суші для новорічного святкування - вигідно та смачно в Янг

8
Сети суші для новорічного святкування - вигідно та смачно в Янг

9
У МОН озвучили, якою буде нова зарплата вчителів у 2024 році

10
Скільки коштують послуги репетиторів у Тернополі?

Газові нововведення: які зміни чекають незабаром українців

Повідомляє ТерМедіа 18.02.2020 19:17

Газові нововведення: які зміни чекають незабаром українців

Фото з мережі Інтернет

Українці звинувачують постачальників у тому, що ті розбавляють газ, щоб його споживання зростало.

Газові нововведення чекають на українців у 2020 році. В “Нафтогазі” пропонують почати платити не за обсяг спожитого палива, а за витрачені кілокалорії, пише rbc.ua.

Подібні зміни були запропоновані через те, що українці взимку часто скаржаться на неякісний газ. Як це працює і що потрібно робити, розповіло видання “КП в Україні”.

Українці звинувачують постачальників у тому, що ті розбавляють газ, щоб зростало його споживання. У когось на плиті горить червонуватим кольором, у когось чайник не може закипіти по півгодини, а у когось новий газовий котел споживає багато, а тепла дає мало.

Топ-менеджер монополіста Андрій Коболєв пропонує перехід на енергетичні одиниці виміру газу, як в Європі. “Тобто, вимірювати споживання газу не в кубах, а в кілокалоріях. І установка лічильників допоможе, по-перше, зменшити суми в платіжках, а, по-друге, зняти з дискусії необґрунтовані підозри щодо якості газу”, – зазначив він.

На думку Коболєва, перехід на таку систему вимірювання повинен вирішити проблему донарахування “теплових коефіцієнтів облгазами. Також глава правління закликав уряд ввести відкритий ринок газу для населення і забезпечити конкуренцію.

“Важливо зробити дві речі: дозволити вільну зміну постачальника для населення і заборонити облгазам відключати населення, незалежно від того, що відбувається з їх постачальником газу”, – зазначив Коболєв.

Експерти не виключають, що після нововведення паливо подорожчає. Адже зараз тариф встановлений виходячи з мінімальної калорійності. Якщо ж його будуть продавати виходячи з реальної калорійності, то облгази почнуть вводити поправочні коефіцієнти, перераховуючи платіжки в більшу сторону, адже за даними “Укртрансгазу”, реальна теплоємність блакитного палива значно вище.

Крім того, постачальники досі не змогли встановити звичайні лічильники споживання газу у багатоквартирних будинках, не кажучи про новомодні прилади обліку, які рахують спалені калорії. Тому у швидке запровадження цього нововведення експерти не вірять.


Опубліковано : 18.02.2020 19:17

Новини Бізнес Компаньйон

Новини з тернопільщини

Комфорт Гурман