новини ровесника

1
У Тернополі школяр організував виробництво FPV-дронів

2
Тернопільська суддя Андрусик – російський агент в судовій системі України?

3
Винахідник з Дніпра став лауреатом премії від Кабміну

4
Тернопільська суддя Надія Андрусик хоче перевершити «досягнення» горезвісних хабарників Зварича, Чауса та Князєва

5
Інший Франко: в український прокат виходить стрічка про Петра Франка

6
Чекає на «рускій мір»: корумпована суддя Андрусик повернула московському патріархату пів гектара землі під церкву в Тернополі

7
Сети суші для новорічного святкування - вигідно та смачно в Янг

8
Сети суші для новорічного святкування - вигідно та смачно в Янг

9
У МОН озвучили, якою буде нова зарплата вчителів у 2024 році

10
Скільки коштують послуги репетиторів у Тернополі?

Гусятинці бігали поодинці і сім'ями

Повідомляє Богдан Дікальчук 22.06.2017 10:15

Гусятинці бігали поодинці і сім'ями

Фото Богдан Дікальчук

Попри те, що розпорядження про проведення XXVII сільських спортивних ігор Тернопільщини підписали лише останнього весняного дня,  в багатьох районах краю наймасовіші змагання сільських фізкультурників уже в розпалі. Нещодавно, скажімо, в Яблуневі на стадіоні «Нічлава» відбулися аналогічні за порядком сільські спортивні ігри Гусятинського району. 

Як і торік, у них узяли участь двадцять дев’ять сільських колективів фізкультури. Змагання традиційно розпочалися з урочистої ходи, яку очолили переможці попередніх ігор — фізкультурники із Сидорова. 

Першими на старт вийшли легкоатлети. Другий рік підряд найспритнішими в естафеті стали Назар Бутрак, Володимир Гладій, Ігор Витвицький і Віталій Маковський із Верхівців. Другими фінішували бігуни зі Старого Нижбірка, третім — квартет із Сухостава.

У вправі за довгим циклом Андрій Гримало із Чабарівки, піднявши дві 24-кілограмові гирі п’ятдесят разів, торішню «бронзу» поміняв на «золото». Другим знову став Назар Присяжний з Оришківців (30 підйомів). А екс-чемпіонові Петрові Добровольському цього разу довелося задовольнитися третім місцем — 28 підйомів. Тим часом у рукоборстві вже вкотре не було рівних Олегові Петренку з Целіїва, який у вирішальній сутичці здолав опір уже згаданого Ігоря Витвицького з Оришківців. Третій призер — Богдан Бережний з Коцюбинців.

Найбільш емоційними для вболівальників, звісно, видалися змагання з перетягування линви. П’ятірка богатирів із Васильківців у складі Миколи Грабика, Олега Вархала, Миколи та Андрія Павлюків і Ігоря Гути почергово перетягнула на свою половину всіх суперників. На другу сходинці п’єдесталу піднялися атлети зі Старого Нижбірка, на третю — з Оришківців.

У чоловічих змаганнях з дартсу серед сільських голів та старост найвлучніший Ярослав Мацієвський з Оришківців. За ним — Андрій Гайдаш з Васильківців і Микола Світловський із Сидорова.

У змаганнях спортивних сімей Микола Павлюк із дружиною Марією та сином Валентином до золотої нагороди у перетягуванні линви додав для збірної Васильківців ще одну медаль найвищої проби — сімейну. Команда Володимира Рогатинського з Яблунева — друга. А третьою фінішувала сім’я Білінських із Верхівців.

У пляжному волейболі, як і торік, перемогу відсвяткував дует спортсменів із Хлопівки. Друге місце виборола команда з Оришківців, третє — з Васильківців.

Наймасовішими ж, без сумніву, знову стали змагання з міні–футболу. На двох майданчиках в Яблуневі змагалися майже три сотні прихильників шкіряного м’яча. На радість місцевим глядачам до вирішального двобою дійшли господарі та сусіди із Сухостава. Основний час не виявив переможця. А в серії пенальті фортуна посміхнулася гостям. У матчі за третє місце команда з Котівки здолала Постолівку.

Фінальним акордом XXVII сільських районних спортивних ігор Гусятинщини стало нагородження лауреатів загальнокомандного заліку: перемогу впевнено вибороли фізкультурники з Васильківців. Команди Яблунева та Старого Нижбірка набрали однакову кількість очок. Лише більша кількість призових місць дозволила господарям здобути другий за величиною кубок. До п’ятірки найкращих також увійшли колективи з Чабарівки і Сидорова.

 

 


Опубліковано : 22.06.2017 10:15

Новини Бізнес Компаньйон

Новини з тернопільщини

Комфорт Гурман