новини ровесника

1
У Тернополі школяр організував виробництво FPV-дронів

2
Тернопільська суддя Андрусик – російський агент в судовій системі України?

3
Винахідник з Дніпра став лауреатом премії від Кабміну

4
Тернопільська суддя Надія Андрусик хоче перевершити «досягнення» горезвісних хабарників Зварича, Чауса та Князєва

5
Інший Франко: в український прокат виходить стрічка про Петра Франка

6
Чекає на «рускій мір»: корумпована суддя Андрусик повернула московському патріархату пів гектара землі під церкву в Тернополі

7
Сети суші для новорічного святкування - вигідно та смачно в Янг

8
Сети суші для новорічного святкування - вигідно та смачно в Янг

9
У МОН озвучили, якою буде нова зарплата вчителів у 2024 році

10
Скільки коштують послуги репетиторів у Тернополі?

IELTS: як успішно скласти Reading

Повідомляє studway.com.ua 11.01.2019 20:17

IELTS: як успішно скласти Reading

Фото з мережі Інтернет

Ми вже писали про особливості підготовки до Speaking на IELTS і поради щодо складання цієї частини екзамену. Тепер поділимося секретами тренування Reading, тобто читання. 
 
 
Етапи
 
Частина Reading триває годину. Існують два види екзамену: 
  1. Академічний – три великі за обсягом тексти: від описових до аналітичних. Призначені для студентів, які відвідують університетські заняття чи професійні курси, але не потребують спеціалізованих знань, щоб розуміти їх.
  2. Загальний – уривки з повідомлень, реклам, газет, журналів, книг, які щодня трапляються в англомовному середовищі.
Загалом у частині Reading 40 запитань. Завдання спрямовані на перевірку навичок читання, а також рівня розуміння позиції автора. Важливо вміти швидко працювати й розуміти логіку тексту, навіть якщо які-небудь слова чи факти є для тебе невідомими. 

  1. Перша порада, якою діляться вчителі: читай науково-популярні сайти й журнали. У такому випадку теми екзаменаційних текстів не будуть для тебе сюрпризом. З переліком корисних онлайн-видань можеш ознайомитися за посиланням.
  2. Зроби свою підготовку регулярною – банальна порада, але все-таки дуже ефективна. Читай хоча б півгодини щодня, після чого опрацьовуй текст: виділяй основні думки, складай план тощо.
  3. Тренуйся вдома. Обов'язково спробуй засікти час і пройти кілька екзаменаційних питань. Під час іспиту потрібно впоратися з великими текстами й завданнями до них, однак додаткового часу для перевірки та зміни відповідей не буде. Так само, як і для перенесення відповідей у бланки (на відміну від аудіювання).
  4. Для ефективної підготовки фахівці Британської ради рекомендують ставити таймер навіть не на 60, а на 45 хвилин. Це зімітує стресову ситуацію, і ти почуватимешся більш упевнено під час іспиту.
  5. Більше – краще. Ідеться про кількість виконаних завдань перед складанням самого іспиту. Одна з героїнь нашого матеріалу «IELTS. Відгуки» розповіла, як за 5 місяців підготовки зуміла вдруге успішно скласти іспит. Їй це вдалося саме завдяки великій кількості попередньо виконаних прикладів завдань.
  6. Тренуйся за різними стратегіями читання. До них належить читання цілого тексту й вирішення завдань, опрацювання ключових моментів, читання абзаців з подальшим розв'язуванням тестів.
 
 
Поради для складання
  1. Дати письмової та усної частин іспиту можуть відрізнятися. Подбай про те, щоб вчасно дістатися пункту призначення, продумай логістику. Якщо запізнишся, тебе не допустять до складання іспиту, а коштів не відшкодують.
  2. Ефективно використовуй час для виконання завдань, не читай надто повільно. Утім, якщо якісно готуватися вдома, іспит і розподіл часу не стануть проблемою.
  3. Виділяй важливі моменти в тексті олівцем.Наприклад, дати, ключові слова, позицію автора тощо. Так тобі буде легше повертатися до потрібних місць і шукати відповіді на запитання.
  4. Уважно читай умови. Зосередься на тому, про що йдеться в завданні, щоб не сплутати, що саме треба обрати.
Якщо хочеш додати до перелічених порад власну, залишай думки в коментарях і приєднуйся до дискусії. Наша наступна публікація стосуватиметься другої з трьох письмових частин IELTS – Listening, тобто слухання. 


Опубліковано : 11.01.2019 20:17

Новини Бізнес Компаньйон

Новини з тернопільщини

Комфорт Гурман