новини ровесника

1
У Тернополі школяр організував виробництво FPV-дронів

2
Тернопільська суддя Андрусик – російський агент в судовій системі України?

3
Винахідник з Дніпра став лауреатом премії від Кабміну

4
Тернопільська суддя Надія Андрусик хоче перевершити «досягнення» горезвісних хабарників Зварича, Чауса та Князєва

5
Інший Франко: в український прокат виходить стрічка про Петра Франка

6
Чекає на «рускій мір»: корумпована суддя Андрусик повернула московському патріархату пів гектара землі під церкву в Тернополі

7
Сети суші для новорічного святкування - вигідно та смачно в Янг

8
Сети суші для новорічного святкування - вигідно та смачно в Янг

9
У МОН озвучили, якою буде нова зарплата вчителів у 2024 році

10
Скільки коштують послуги репетиторів у Тернополі?

IELTS: як успішно скласти Speaking

Повідомляє studway.com.ua 03.08.2018 11:17

IELTS: як успішно скласти Speaking

Фото з мережі Інтернет

Розповідаємо про підготовку, етапи розмови та поради для успішного складання усної частини екзамену.
 
IELTS: як успішно скласти Speaking
 
 
Якщо ти плануєш скласти IELTS, радимо нагадати собі головні особливості іспиту й поцікавитися деталями тестування. Спільно з Британською радою, яка разом з Кембриджським університетом та організацією IDP Education Australia створила й підтримує проведення IELTS, ми підготували серію матеріалів про кожну із частин іспиту. 

Перша публікація стосується усної частини. Разом із cтаршою викладачкою курсів для дорослих від Британської ради Катериною Мартинкевич і менеджеркою екзаменаційного відділу Юлією Самайчук розповідаємо про підготовку до трьох етапів розмовної частини, а також ділимося порадами щодо спілкування англійською. 

Зверни увагу, що якість твого результату залежить і від мети складання іспиту. Наприклад, оцінки 6.5-7 достатньо, щоб претендувати на вступ до закордонного вишу. Щоб отримати такий бал, ти маєш упевнено спілкуватися на прості теми і стисло відповідати на абстрактні питання. Загалом шкала оцінювання іспиту сягає найвищої позначки 9.0 – це рівень Expert User. 

Британська рада – це міжнародна організація Сполученого Королівства, мета якої – розширення культурних відносин і поширення освітніх можливостей. 
Етапи
Коротко обговоримо етапи цієї частини, щоб жодна дія не була для тебе несподіванкою: так буде спокійніше. Уся розмова з екзаменатором поділена на три складові: 
  1. Загальні питання про себе і ряд найпростіших тем. Це дім, родина, робота, навчання та інтереси. Такий діалог зазвичай займає приблизно 5 хвилин.
  2. Обговорення конкретної теми. Студент має 1 хвилину на підготовку й 2 хвилини на розмову. Екзаменатор також поставить одне уточнювальне запитання.
  3. Дискусія на тему попередньої частини. Це обговорення більш абстрактних ідей і проблем, яке триває до 5 хвилин.
Усього складання розмовної частини займає не більш ніж 14 хвилин і діє за принципом «від простішого до складнішого». 

Дата проведення Speaking може відрізнятися від дати складання основної частини: між ними може бути тижнева перерва. 

  1. Найперше вчителі Британської ради рекомендують записатись на підготовчі курси.Там ти зустрінеш однодумців і досвідченого педагога, що підкаже, яким особливостям слід приділити увагу.
  2. Знайди друга чи подругу, що також готується до складання IELTS. Розмовляйте хоча б півгодини щодня й стежте за мовленням одне одного.
  3. Якщо не вдалося знайти партнера, записуй свої відповіді на диктофон, прослуховуй, виділяй помилки й виправляй їх, доки результат не стане тебе задовольняти.
  4. Розширюй словниковий запас за допомогою аудіоподкастів. Повторюй за дикторами: це допоможе покращити вимову й зробить її більш природною.
  5. Для більшої впевненості переглядай відео з порадами щодо складання іспиту. Так ти побачиш процес проведення Speaking і попрацюєш над мовленням.
  6. Дослухайся до порад друзів, але пам'ятай про власні індивідуальні якості. Те, що було корисним для однієї людини, може не допомагати іншим.
Складання розмовної частини займає не більш ніж 14 хвилин
Дата проведення Speaking може відрізнятися від дати складання основної частини 
Не бійся уточнювати незрозуміле слово чи запитання
Поради для підготовки
Поради для складання
  1. Не розслабляйся, якщо питання здається занадто легким. Якщо відповісти можна навіть одним реченням, намагайся використати всі можливості й продемонструвати якомога вільніше володіння мовою.
  2. Екзаменатори не можуть підказувати переклад слів або виправляти помилки, але не бійся уточнювати незрозуміле слово чи запитання.
  3. Намагайся «подорожувати» в часах та їхніх формах. Наприклад, якщо питають, чи любиш овочі, розкажи, як відмовлявся від них у дитинстві, цінуєш здорове харчування тепер і плануєш відвідати кулінарні курси в майбутньому.
  4. Ознайомся з п'ятьма «не». Це поради нашої журналістки Мар'яни Мегединюк, яка поділилася з читачами «Студвею» досвідом складання частини Speaking. У статті прочитаєш і про важливість психологічної налаштованості.
У наступній публікації ми детально розповімо про особливості складання Reading і поради для підготовки до цієї частини іспиту. А поки що запрошуємо долучитися до обговорення усної частини в коментарях. 


Опубліковано : 03.08.2018 11:17

Новини Бізнес Компаньйон

Новини з тернопільщини

Комфорт Гурман