новини ровесника

1
У Тернополі школяр організував виробництво FPV-дронів

2
Тернопільська суддя Андрусик – російський агент в судовій системі України?

3
Винахідник з Дніпра став лауреатом премії від Кабміну

4
Тернопільська суддя Надія Андрусик хоче перевершити «досягнення» горезвісних хабарників Зварича, Чауса та Князєва

5
Інший Франко: в український прокат виходить стрічка про Петра Франка

6
Чекає на «рускій мір»: корумпована суддя Андрусик повернула московському патріархату пів гектара землі під церкву в Тернополі

7
Сети суші для новорічного святкування - вигідно та смачно в Янг

8
Сети суші для новорічного святкування - вигідно та смачно в Янг

9
У МОН озвучили, якою буде нова зарплата вчителів у 2024 році

10
Скільки коштують послуги репетиторів у Тернополі?

iLearn: ефективна підготовка до ЗНО в онлайн (БЕЗКОШТОВНО)

Повідомляє studway.com.ua 05.12.2018 18:17

iLearn: ефективна підготовка до ЗНО в онлайн (БЕЗКОШТОВНО)

Фото з мережі Інтернет

Українська мова і література, математика, біологія, історія України – безкоштовні курси й вебінари на платформі від «Освіторії».

Українська освіта дедалі частіше заглядає в цифровий простір. Навіть найконсервативніші уявлення про підготовку до ЗНО тепер можна легко розвіяти. Набридли виснажливі заняття з репетиторами? Бери телефон, заходь в інтернет і починай досліджувати переваги онлайн-уроків. А ми пояснимо, що і де шукати!

Про онлайн-платформу iLearn

Онлайн-платформа iLearn – це проект неприбуткової організації «Освіторія», який створили для того, щоб забезпечити рівний доступ до якісної освіти в Україні. На iLearn зібрано безкоштовні курси, тести та інші матеріали для успішного складання ЗНО. Автори проекту переконані, що освіта має бути відкритою і доступною кожному учневі, тому кінцева мета – допомогти молоді потрапити до омріяного вишу незалежно від соціального статусу, фінансового становища родини, місця проживання чи закладу освіти.

З чого все розпочалося

ILearn освітній проектКоманда «Освіторії» у 2013 році почала створювати серію інтенсивних вебінарів для учнів шкіл-інтернатів, щоб допомогти їм вступити до ЗВО: автори розуміли, що відсоток таких дітей у вишах дуже незначний. Пілотний проект стартував у місті Городня Чернігівської області. Спільно з активними студентами команди Enactus (спільнота, що допомагає реалізовувати соціально-підприємницькі проекти – прим. авт.) ми запросили викладачів КНЕУ ім. В. Гетьмана. Ті готували випускників до ЗНО з математики через Skype. Онлайн-заняття тривали кілька місяців і дали свої результати: більшість вихованців інтернатів успішно склали незалежне оцінювання і вступили на бюджет.

Пілотний проект показав, що така підготовка ефективна. Команда вирішила масштабувати ініціативу і розробити для цього освітню онлайн-платформу з рівним і відкритим доступом для школярів з будь-якої частини України. Так з’явилася iLearn.

Що вчимо

Наразі на iLearn доступні онлайн-курси й вебінари для підготовки до ЗНО з української мови і літератури, математики, історії України, англійської мови й біології. Тут можна завантажити всі потрібні матеріали й підручники для ЗНО, переглянути варіанти тогорічних тестів. Курси не схожі на уроки, тож ти отримаєш чимало лайфхаків для навчання. Учням пропонують графічні матеріали, міні-тести і питання для перевірки, щоб ті не втрачали уваги.

На iLearn викладають найкращі вчителі з українських шкіл і викладачі з університетів. А відеоматеріали створюють команди фахівців з «Освіторії» та EdEra, щоб контент був якісним і цікавим.

Фахівці команди «Освіторія» намагаються зробити процес онлайн-навчання якомога цікавішим. Наразі основним напрямом iLearn є гейміфікація, яка допомагає заохочувати й мотивувати учнів за допомогою гри. Новий підхід уже можна випробовувати в інтерактивних вебінарах. Проходячи їх і виконуючи певні тести, учні отримують «вчибакси». Накопичивши винагороди за навчання, школяр може придбати різноманітних ігрових персонажів. Додаткові «вчибакси» дозволяють оновлювати героя і його можливості. На платформі можна змагатися з друзями й отримувати подарунки. Вебінари доступні для підготовки до ЗНО з української мови і літератури, математики, історії України та англійської мови. На персональних сторінках учнів міститься розклад таких занять. Усе сплановано, можеш долучатися щодня з понеділка по четвер.

Як зареєструватися на курси

Для того щоб зареєструватися, достатньо мати доступ до інтернету і бажання вчитися. На платформіпотрібно ввести свої дані й підтвердити реєстрацію за допомогою електронної пошти. Цей процес забирає приблизно 2 хвилини. Увійшовши до системи, ти отримаєш доступ до всіх курсів – обирай потрібний і впевнено розпочинай навчання. До речі, власну успішність і активність можна простежити в персональному журналі оцінок.

girlЯкщо ж тобі подобається формат вебінарів і гейміфікації, реєструйся на сайті, навчайся й отримуй свої «вчибакси».

Що досягнуто, а що попереду

За роки існування iLearn понад 10 тисяч учнів з усієї країни пройшли курси з підготовки до ЗНО. Цікаво, що школи підтримують онлайн-уроки та інтегрують їх у традиційні навчальні процеси. Приблизно 40 % зареєстрованих на iLearn – учителі.

iLearn – переможець першого конкурсу IT-проектів у сфері е-демократії EGAP Challenge, що реалізується в рамках швейцарсько-української програми EGAP за підтримкою «Фонду Східна Європа». Платформа вже декілька років поспіль співпрацює з компанією Coca-Cola. Своєрідна синергія зусиль відбувається зі студією онлайн-освіти EdEra, адже деякі курси інтегровані паралельно на обох сайтах. Завдяки важливій соціальній місії та меті проект долучився до освітніх ініціатив ООН і здобув визнання від міжнародних експертів у сфері освіти на всесвітньому конкурсі соціальних проектів Enactus World Cup 2014.

Команда натхненно рухається вперед до змін в освіті, планує шукати нові проекти співпраці й створювати мобільні додатки. Інвестиції в освіту потребують неабиякої терплячості, адже результат помітний лише в тривалій перспективі. Втім, найважливіше, що такі інвестиції завжди безпрограшні, а тому особливо ефективні.


Опубліковано : 05.12.2018 18:17

Новини Бізнес Компаньйон

Новини з тернопільщини

Комфорт Гурман