новини ровесника

1
У Тернополі школяр організував виробництво FPV-дронів

2
Тернопільська суддя Андрусик – російський агент в судовій системі України?

3
Винахідник з Дніпра став лауреатом премії від Кабміну

4
Тернопільська суддя Надія Андрусик хоче перевершити «досягнення» горезвісних хабарників Зварича, Чауса та Князєва

5
Інший Франко: в український прокат виходить стрічка про Петра Франка

6
Чекає на «рускій мір»: корумпована суддя Андрусик повернула московському патріархату пів гектара землі під церкву в Тернополі

7
Сети суші для новорічного святкування - вигідно та смачно в Янг

8
Сети суші для новорічного святкування - вигідно та смачно в Янг

9
У МОН озвучили, якою буде нова зарплата вчителів у 2024 році

10
Скільки коштують послуги репетиторів у Тернополі?

Канікули з користю: 62 онлайн-курси з психології

Повідомляє studway.com.ua 03.01.2019 13:17

Канікули з користю: 62 онлайн-курси з психології

Фото з мережі Інтернет

Добірка онлайн-курсів, що навчать тебе контролювати емоції, боротися зі стресом і досягати успіху.

Правильне розуміння своїх емоцій і почуттів – одна з найпотрібніших навичок для людини. Однак це лише частина величезного багажу знань, які пропонує до вивчення сучасна психологія. Щоб розібратись у цьому масиві інформації, радимо приділити увагу онлайн-курсам: вони пропонують опанувати цікаві й різноманітні теми. Чимало цих програм мають подібне змістове наповнення, але поділити їх на кілька головних категорій усе ж можливо. Отож ми підготували для тебе добірку курсів, які стануть у пригоді, якщо маєш на меті…

…розібратися з основами психології

Не лякайся через наступний перелік: незважаючи на такі назви, ці курси розміщені на різних платформах і відрізняються своїм вмістом та умовами проходження.

Introduction to Psychology. Пройди 6 курсів і фінальне тестування й отримай базу знань про людське мислення та поведінку. Програма також ознайомить із цікавими теоріями, які ти зможеш застосувати й перевірити в житті.

Платформа: FutureLearn

Вартість: безкоштовно (кінцеве тестування – 499 £)

Introduction to Psychology. Онлайн-курс від платформи Coursera з ідентичною до попереднього назвою складається з 12 тижнів насиченого навчання: майже 20 годин відео та квізів. Учасники засвоять знання про психологію: від її історії до спеціальних напрямів.

Платформа: Coursera

Вартість: безкоштовно (сертифікат – 49 $)

Introduction to Psychology. Розробники рекомендують цей проект учням старшої школи. Курс поділено на 10 тижнів лекцій і практичних завдань.

Платформа: EdX

Вартість: безкоштовно (сертифікат – 50 $)

Introduction to Developmental, Social & Clinical Psychology. Спеціалізація із 4 курсів дозволить пізнати особливості психіки та її вплив на дії людини. А ще автори обіцяють пояснити важливість систематичних досліджень і способи їх проведення.

Платформа: EdX

Вартість: безкоштовно (сертифікати за 4 курси – 536 $)

Is it Medical or Psychological? Understanding Somatoforms. Мета розробників – допомогти всім охочим навчитися розрізняти медичні й психологічні проблеми здоров’я. Також учасники курсу дізнаються про особливості стресу й техніки боротьби з ним.

Платформа: Udemy

Вартість: 25 $

Defining Mental Health: A Short Introduction. Коротка двотижнева програма дозволить дізнатися основи психічного здоров’я і міфи про душевний стан. Крім того, автори повідомляють, що курс буде корисний для тих, хто планує здобути вищу психологічну освіту.

Платформа: FutureLearn

Вартість: безкоштовно (сертифікат – 74 $)

books3The Beginners Guide to Personality Psychology: Big 5 Traits. Студенти дізнаються про сучасні підходи у сфері психології особистості. Особлива увага буде приділена «великій п’ятірці»: відкритості досвіду, сумлінності, екстраверсії, доброзичливості й нейротизму.

Платформа: Udemy

Вартість: безкоштовно

 

…навчитися запобігати порушенням та/або боротися з ними

Bipolar Disorder and Look-a-like disorders. Курс спрямований на вивчення причин, симптомів, ризиків, діагностики й лікування біполярного розладу. Сюди входять текстові й відеоматеріали включно з інформацією про схожі порушення.

Платформа: Udemy

Вартість: 35 $

Schizophrenia. Курс містить 5 тижнів-модулів на тему історичного вивчення розладу, його особливостей, сучасних підходів до лікування тощо.

Платформа: Coursera

Вартість: безкоштовно (сертифікат – 49 $)

Creating Moments of Joy for People with Alzheimer’s. Короткий двотижневий курс допоможе розібратися з особливостями розладу, навчить сприймати людей з таким порушенням і піклуватися про них.

Платформа: FutureLearn

Вартість: безкоштовно (сертифікат – 59 $)

Integrating Care: Depression, Anxiety and Physical Illness. Охочим пропонують дізнатися про зв’язок фізичних симптомів і проявів тривоги й депресії. Такі навички дозволять розпізнавати проблеми психічного здоров’я і знаходити інструменти допомоги.

Платформа: FutureLearn

Вартість: безкоштовно (сертифікат – 84 $)

Youth Mental Health: Helping Young People with Anxiety. Курс буде корисний, зокрема, для вчителів і медичних працівників, які хочуть допомогти підліткам упоратися з тривожними розладами. Студенти опановуватимуть інформацію протягом трьох тижнів.

Платформа: FutureLearn

Вартість: безкоштовно (сертифікат – 74 $)

Understanding Autism. Викладачі пропонують дізнатися про особливості аутизму й відповісти на запитання: чи справді цей розлад існує? Окрім теоретичної інформації, охочі долучитися до програми почують історії реальних людей.

Платформа: FutureLearn

Вартість: безкоштовно (сертифікат – 74 $)

Stress- & Anxiety Management: Psychology Certificate. Користувачі засвоять інформацію з психології стресових та тривожних порушень і навчаться їм протидіяти. Також розробники пропонують дізнатися про панічні розлади, вигорання і сучасні лікувальні методики.

Платформа: Udemy

Вартість: 185 $ (можливі святкові знижки)

books«Психологія стресу та способи боротьби з ним». П’ять тижнів курсу дозволять вивчити теми, як-от саморегуляція, стрес, його користь, шкода й відновлення. Лекторка розповість про особливості цього явища, вплив на здоров’я і способи боротьби з ним.

Платформа: Prometheus

Вартість: безкоштовно

Feeling Blue or Depressed? Best Psychotherapies for Relief. Студенти отримають інструменти для запобігання депресії і боротьби з нею. Зокрема, розробники мають на меті навчити тебе керувати своїм настроєм і реакціями на зовнішні події.

Платформа: Udemy

Вартість: 25 $

…зрозуміти вікові особливості психічного здоров’я

«Хто є хто? Психологічний вік людей і спільнот». Курс для громадян, які долучаються до розробки соціальних і бізнес-проектів. Користувачі візьмуть участь у 20 заняттях-лекціях.

Платформа: ВУМ online

Вартість: безкоштовно

«Психология для всех». Курс складається з 5 модулів, у межах яких учасникам пропонують 25 лекцій. Структура програми нагадує огляд людського життя й труднощів, з якими ми стикаємося в тому чи іншому віці.

Платформа: Universarium

Вартість: безкоштовно

«Курс детской психологии». Програма містить теоретичну й пізнавальну інформацію щодо особливостей дитячої психіки, а також дослідження і поради, які стануть у пригоді зацікавленим користувачам. Розробники курсу обіцяють помітне поліпшення в спілкуванні з дітьми.

Платформа: Udemy

Вартість: 20 $

Child Psychology Certificate (Advanced Level). Користувачам обіцяють пояснити окремі психологічні теорії дитячого розвитку, навчити тлумачити наміри й поведінку дітей і застосовувати ці знання в професійній практиці чи навіть у повсякденні.

Платформа: Udemy

Вартість: 105 $

Exploring Play: the Importance of Play in Everyday Life. Автори курсу розкажуть про значення ігор у сучасному житті: їх історію і різноманіття, культурні відмінності, значення гендеру, емоцій, фізичних травм тощо. Програма буде цікава для фахівців з медицини, психології і всіх, хто хоче покращити свої знання про дітей.

Платформа: FutureLearn

Вартість: безкоштовно (сертифікат – 99 $)

Supporting Adolescent Learners: Social and Emotional Wellbeing. Студенти досліджуватимуть соціальний, емоційний, інтелектуальний і фізичний розвиток підлітків. Протягом двох тижнів вони ще вчитимуться застосовувати знання в освіті й допомагати молоді вдосконалюватись упродовж життя.

Платформа: FutureLearn

Вартість: безкоштовно (сертифікат – 59 $)

manYoung People and Their Mental Health. Цей курс розроблено для конкретної аудиторії – молоді, яка хоче навчитися боротися з проблемами психічного здоров’я. Користувачі дізнаються, як виникають такі розлади, як їм запобігати і що робити, коли проблема вже з’явилася.

Платформа: FutureLearn

Вартість: безкоштовно (сертифікат – 44 $)

Psychology of Old Age Certificate. Програма для тих, хто хоче краще розуміти потреби й цілі старших людей. Цей курс стане ще кориснішим, якщо ти безпосередньо працюєш опікуном, доглядаєш за дорослими родичами або плануєш бути психологом.

Платформа: Udemy

Вартість: 145 $

…розібратися з проблемами повсякдення

«Тайм-менеджмент». Курс, що надзвичайно потрібний для сучасної людини. Упродовж 4 модулів лектор допоможе тобі навчитися керувати своїм часом і цілями, розставляти пріоритети, позбутися факторів, що відвертають увагу, і ефективно планувати день.

Платформа: Universarium
Вартість: безкоштовно

Mindfulness for Wellbeing and Peak Performance. Автори курсу допоможуть засвоїти технологію майндфулнес, яка стане вирішенням багатьох проблем повсякдення. Протягом місяця студенти дізнаються, як зробити свою роботу максимально продуктивною і зосередженою.

Платформа: FutureLearn

Вартість: безкоштовно (сертифікат – 74 $)

Moralities of Everyday Life. Психологічні основи морального життя людини: що спонукає нас до тих чи інших дій або ж змушує сприймати вчинки інших як позитивні чи негативні? Курс складається із 6 модулів, до яких входять відеолекції та матеріали для самостійного опрацювання.

Платформа: Coursera

Вартість: безкоштовно (сертифікат – 49 $)

The Science of Everyday Thinking. Один з найвідоміших західних курсів – наука повсякденного мислення. Упродовж 12 тижнів студенти намагатимуться зрозуміти, для прикладу, чому люди вважають певні речі дивовижними, як формуються і змінюються наші думки, чому сподівання впливають на наші судження і як ми можемо приймати рішення ефективніше.

Платформа: EdX

Вартість: безкоштовно

Family Coaching Course. Онлайн-курс допоможе дізнатися основи сімейної психології та інституту коучингу. Студентам пропонують опанувати потрібні методи терапії, викладені у восьми лекціях.

Платформа: Udemy

Вартість: 25 $

A Life of Happiness and Fulfillment. Розробники курсу шукатимуть відповіді на запитання: чому ми не відчуваємо себе щасливими, навіть якщо маємо успішне життя. У програмі розглядаються навички, потрібні для усвідомлення власного щастя.

Платформа: Coursera

Вартість: безкоштовно (сертифікат – 49 $)

girlPsychological First Aid. Курс навчить надавати психологічну допомогу людям, що потрапили в надзвичайні обставини. Викладачі розкажуть про практичне застосування методики RAPID.

Платформа: Coursera

Вартість: безкоштовно (сертифікат – 49 $)

«Практики конфликтования: Конфликтовать нельзя жить мирно». Протягом 6 модулів студенти вивчатимуть специфіку різноманітних конфліктів і тактики керування ними. Викладачі прагнуть довести тезу про неминучість суперечок у реальному житті.

Платформа: Universarium

Вартість: безкоштовно

«Як ефективно спланувати та провести діалог». Найперше цей курс призначений для організаторів та ведучих заходів-діалогів, але буде корисний і для тих, хто хоче пізнати тему ефективного спілкування. Усього програма складається із 3 модулів і 12 мікротем.

Платформа: Prometheus

Вартість: безкоштовно

Positive Psychology. Увесь матеріал розробники розподілили в межах шести тижнів. Зокрема, студенти вивчатимуть особливості позитивних емоцій, думок і щастя загалом.

Платформа: Coursera
Вартість: безкоштовно (сертифікат – 49 $)

Self-Control Psychology and Weight Loss. Цей курс допоможе навчитися ефективної методики самоконтролю в споживанні їжі. Програма буде корисна для тих, хто хоче позбутися зайвої ваги й досягнути своїх цілей.

Платформа: Udemy

Вартість: 95 $

Psychology and Human Relations Course. Автори курсу пропонують вивчити основи психології людських стосунків. Усього до програми входять 12 лекцій без практичних завдань чи тестувань.

Платформа: Udemy

Вартість: 45 $

…досягнути успіху в кар’єрі

«Сенс життя і його маркетинг». Курс призначений насамперед для учасників віком від 30 років, які прагнуть розвинути свою кар’єру, навчитися долати труднощі й приймати рішення. Усього програма містить 24 заняття.

Платформа: ВУМ online

Вартість: безкоштовно

Chasing your Dream: How to End Procrastination and Get a Job You Love. Цю програму розроблено для всіх, хто вагається та уникає складних рішень. Автори обіцяють допомогти студентам фокусуватися на проблемах, не зважати на негатив, зосереджуватися на цілях і, врешті, боротися зі страхами на шляху до успіху.

Платформа: EdX 

Вартість: безкоштовно (сертифікат – 49 $)

girl32Psychology of Personal Growth. Студенти опанують інформацію щодо факторів впливу на особистий розвиток: емоцій, стосунків з іншими, взаємозв’язку між культурою і чинниками виховання.

Платформа: EdX
Вартість: безкоштовно (сертифікат – 50 $)

Emotional Intelligence at Work. Завдяки цьому курсу студенти дізнаються про особливості емоційного інтелекту, його складники й застосування в організаційних умовах. На переконання викладача, ця програма потрібна людям з особистим і професійним зацікавленням.

Платформа: FutureLearn

Вартість: безкоштовно (сертифікат – 74 $)

Leaders: Their Role and Impact on Business. Користувачі дізнаються значення лідерства, зокрема, у роботі й про те, як опановувати й застосовувати лідерські навички в індивідуальних та організаційних обставинах.

Платформа: FutureLearn

Вартість: безкоштовно (сертифікат – 74 $)

Professional Resilience: Building Skills to Thrive. Автори курсу прагнуть навчити працівників різних професій бути стресостійкими й гнучкими. Крім того, студенти зможуть самостійно складати план удосконалення своєї стійкості.

Платформа: FutureLearn

Вартість: безкоштовно (сертифікат – 74 $)

How to Achieve Extraordinary Success. Цей курс базується на принципах спортивної психології: як справлятися з невдачами, як визначати свої цілі й візуалізувати результати, як правильно відпочивати тощо. Усього курс складається із 40 відеолекцій.

Платформа: Udemy

Вартість: 155 $ (можливі святкові знижки)

Psychology at Work. Упродовж шести тижнів лектори розкажуть про індивідуальні особливості працівників, мотивацію, роботу в командах, лідерство, організованість, безпеку й здоров’я. Лекторами курсу стали восьмеро психологів та викладачів бізнес-шкіл.

Платформа: Coursera

Вартість: безкоштовно (сертифікат – 49 $)

How to «get» people: Practical psychology. Студенти дізнаються про типи особистостей, їхні складники і навчаться впливати на людей та ситуації, щоб досягати кращих результатів. Усього до курсу ввійшли 24 відеоролики-лекції.

Платформа: Udemy
Вартість: 45 $

Dealing With Difficult People In Life & Work – Powerful! Ця програма допоможе краще розуміти людей, з якими важко спілкуватись і співпрацювати. У лекціях курсу йтиметься про їх розпізнавання, ефективні методики роботи з ними і причини дій таких осіб.

Платформа: Udemy

Вартість: 160 $ (можливі святкові знижки)

girl«Психология труда, инженерная психология и эргономика». Курс складається із 7 розділів, поділених на мікротеми. Протягом десяти тижнів студенти вивчатимуть, зокрема, проблеми мотивації, професійності й сучасні підходи до творення кар’єри.

Платформа: «Открытое образование»

Вартість: безкоштовно

Sales Psychology: Boost Sales With Psychological Hacks. Викладачі обіцяють озброїти учасників курсу психологічними інструментами для успішних продажів, брендингу й маркетингу. Однак курс буде корисний не тільки для працівників, а й для потенційних клієнтів, які хочуть дізнатися про маніпуляції над споживачами.

Платформа: Udemy 

Вартість: 200 $ (можливі святкові знижки)

Consumer Behaviour and Psychology. Протягом двох тижнів учасники курсу дізнаються про споживчу психологію, орієнтований на клієнтів маркетинг та особливості здійснення вибору покупцями.

Платформа: FutureLearn

Вартість: безкоштовно (сертифікат – 74 $)

…мислити й діяти якнайпродуктивніше

«Креативне мислення». За допомогою так званого out-of-the-box thinking студенти зможуть вільніше експериментувати, поєднувати різні рішення й працювати зі складними завданнями. Викладачі пояснять принципи цього типу мислення та озброять учасників тренувальними вправами.

Платформа: ВУМ online

Вартість: безкоштовно

«Дизайн-мислення для інновацій». Студенти курсу опанують найуспішнішу світову методику створення інноваційних продуктів. Упродовж 5 модулів учасники переглядатимуть відеолекції, обговорюватимуть можливі рішення й виконають фінальне завдання.

Платформа: Prometheus

Вартість: безкоштовно

«Вступ до критичного мислення». Курс для всіх, хто не хоче помилятися, витрачати час на ілюзії, а натомість бажає захистися від маніпуляцій. Усю програму представлено в 15 заняттях.

Платформа: ВУМ online

Вартість: безкоштовно

«Стратегічне мислення». Курс буде корисний для тих, хто на практиці стикається з потребою планувати й розробляти стратегії. Мета програми – надати користувачам ефективні алгоритми й принципи ефективного мислення.

Платформа: ВУМ online

Вартість: безкоштовно

«Психология сознания». Протягом 9 тижнів студенти опанують теоретичні знання й практичні навички, зрозуміють особливості людської свідомості та ознайомляться з найсучаснішими дослідженнями фахівців з психології.

Платформа: «Открытое образование»

Вартість: безкоштовно

girl«Психология одаренности, креативности и гениальности». Курс складається із десяти тижнів, упродовж яких учасники вивчать 9 тем. Розробники спрямували змістове наповнення на розвиток творчих можливостей користувачів програми.

Платформа: «Открытое образование»

Вартість: безкоштовно

Logical and Critical Thinking. Студенти навчаться виявляти поширені помилки, що призводять до неправильних переконань, та уникати їх, використовувати інструменти логіки й застосовувати набуті знання в аспектах, як-от наука, мораль і право.

Платформа: FutureLearn

Вартість: безкоштовно (сертифікат – 74 $)

Mindware: Critical Thinking for the Information Age. Автори допоможуть навчитися збирати, аналізувати й думати про великі дані. Ніяких вимог до користувачів нема, однак він буде особливо корисний для студентів перших курсів.

Платформа: Coursera

Вартість: безкоштовно (сертифікат – 49 $)

Learn Psychology: The Short Guide to Understanding Your Mind. Як кажуть розробники, наш мозок працює зовсім не так, як ми собі це уявляємо. Завдяки курсу студенти зрозуміють важливі психічні процеси, пов’язані з мисленням, і дізнаються про сприйняття, спогади й самоусвідомленість.

Платформа: Udemy

Вартість: 99 $ (можливі святкові знижки)

Understanding Memory: Explaining the Psychology of Memory through Movies. За допомогою уривків з кінострічок викладач пояснить студентам курсу, як працюють ті чи інші складники пам’яті. Окрім природних процесів, користувачі дізнаються про розлади й способи їх профілактики.

Платформа: Coursera

Вартість: безкоштовно (сертифікат – 49 $)

Cognitive Psychology For Everyone. Як пишуть автори, цей курс призначений для початківців, які хочуть цікаво й весело засвоїти матеріал. Головна мета програми – дізнатися, чому і яким чином формуються людські реакції.

Платформа: Udemy

Вартість: 200 $ (можливі святкові знижки)

What Is a Mind? Онлайн-курс спрямований на те, щоб об’єднати студентів і практиків, зацікавлених у темі роботи мозку. Програма курсу спрямована на опрацювання історичних і сучасних підходів.

Платформа: FutureLearn

Вартість: безкоштовно (сертифікат – 49 $)

Music Psychology: Why Does «Bohemian Rhapsody» Feel so Good? Дізнайся, чому музика змушує нас відчувати ті чи інші емоції та впливати на настрій. Курс триває всього два тижні й потребує 6 годин твого часу.

Платформа: FutureLearn

Вартість: безкоштовно (сертифікат – 44 $)

Psychology of Popularity. Студенти дізнаються, як психологи визначають явище популярності і як цей фактор впливає на розуміння себе в дитячому й дорослому віці. Курс буде особливо корисний для учнів старшої школи.

Платформа: Coursera

Вартість: безкоштовно (сертифікат – 49 $)

Звичайно, ми не закликаємо відмовлятися від послуг фахівців і займатися самолікуванням. Проте сподіваємося, що такі базові знання допоможуть читачам відповісти на окремі запитання, які їх турбують.


Опубліковано : 03.01.2019 13:17

Новини Бізнес Компаньйон

Новини з тернопільщини

Комфорт Гурман