новини ровесника

1
У Тернополі школяр організував виробництво FPV-дронів

2
Тернопільська суддя Андрусик – російський агент в судовій системі України?

3
Винахідник з Дніпра став лауреатом премії від Кабміну

4
Тернопільська суддя Надія Андрусик хоче перевершити «досягнення» горезвісних хабарників Зварича, Чауса та Князєва

5
Інший Франко: в український прокат виходить стрічка про Петра Франка

6
Чекає на «рускій мір»: корумпована суддя Андрусик повернула московському патріархату пів гектара землі під церкву в Тернополі

7
Сети суші для новорічного святкування - вигідно та смачно в Янг

8
Сети суші для новорічного святкування - вигідно та смачно в Янг

9
У МОН озвучили, якою буде нова зарплата вчителів у 2024 році

10
Скільки коштують послуги репетиторів у Тернополі?

Книжки, які варто привезти з 26-го Книжкового форуму

Повідомляє studway.com.ua 18.09.2019 16:17

 Книжки, які варто привезти з 26-го Книжкового форуму

Фото з мережі Інтернет

18 вересня стартує 26-й Книжковий форум у Львові. Як і щороку, юрби авторів, видавців, любителів літератури і купа новинок. Нехай наш список допоможе тобі не потонути в безодні ярмарку й виринути зі здобиччю і не з пустим гаманцем!

Українські

Олег Сенцов, «Маркетер»

«Маркетер» – це автобіографічна проза. Переважно історії про студентське життя режисера. Від іспитів та гуртожитку до змін у цінностях і руйнування стереотипів наприкінці дев’яностих. Варто зазирнути на презентацію: нарешті, можемо почути, як Олег Сенцов особисто розповідатиме про свою книжку!

Максим Кривцов, Марко Терен, Влад Сорд, Юлія Ілюха, Валерій Пузік, Юлія Баткіліна, Олександр Лисак, Наталія Маринчак, «Там, де вдома»

112 віршів, написаних людьми, яких об’єднала війна. Вони описують свій травматичний досвід, почуття і переживання. Електронна версія безкоштовна, та відмічати олівцем на паперових сторінках найбільш уподобані вірші – особлива насолода.

Ірена Карпа, «Добрі новини з Аральського моря»

Хто ще так розкаже про долю жінок, які шукали щастя в Парижі? Четверо дівчат утекли до французької столиці, щоб знайти кохання й дружбу і дочекатися добрих новин після всіх негараздів.

Ірина Славінська, «Мої запасні життя»

У збірці есе авторка розмірковує про важливі події свого життя, історію своєї родини і дитячі спогади. Окремо вона описує перекладацьку та журналістську кар’єру. Разом із нею ти переживаєш усі ті «запасні життя», тобто історії людей та країн, що її оточували.

Тетяна Трофименко, «Окололітературне. Усе, що ви хотіли знати про сучасну українську літературу»

Якщо ти давно шукаєш путівника по сучукрліту, тобі до Тетяни Трофименко. У її «Окололітературному» немає нудних рецензій, проте є мікс з авторів, їхніх творів і реакцій читачів та критиків. Авторка пояснить основні літературознавчі поняття і навіть декого «потролить».

Дорж Бату, «Франческа. Володарка офіцерського жетона»

У книзі про команду, що працює в центрі керування супутниками НАСА, описано нові пригоди Франчески та її колег. Вони рятуватимуть світ, здобуватимуть нові звання і покращуватимуть тобі настрій у меланхолійну осінню погоду. До речі, книжка народилася з постів на фейсбук-сторінці автора, і це чудовий доказ ефективності соцмереж як платформ для творчості.

Богдан Логвиненко, «Ukraїner. Країна зсередини»

Тепер «Ukraїner» можна не лише дивитися, а й читати. Книжка написана на основі експедицій 2016-2018 років. Вона сповнена фотографій і коротких історій людей з різних куточків України. Завдяки QR-кодам на сторінках, що переносять до розширених версій або продовжень, вона стає для читача «порталом у новий світ».

books2

Закордонні

Рупі Каур, «Молоко і мед»

Збірка віршів Рупі Каур протрималася в списку бестселерів «The New York Times» понад сто тижнів. Вона розповідає про втрати, негаразди, насильство і любов, яку навіть після того всього можна віднайти.

Террі Пратчетт, «Душевна музика»

Це третій роман циклу «Смерть» із «Дискосвіту» Террі Пратчетта. Онука Смерті має виконувати роботу діда, поки у світі, як грім серед ясного неба, з’являється музика.

Мілан Кундера, «Нестерпна легкість буття»

У своєму легендарному романі Мілан Кундера описує життя «нестерпно легким», бо живемо ми всього один раз. Тому замислюватися про наслідки кожної дії і вибору надзвичайно важко. Події розгортаються в Празі 1968 року в родині успішного хірурга і його недолюбленої дружини.

Арундаті Рой, «Міністерство граничного щастя»

За попередній роман «Бог Дрібниць» Арундаті Рой отримала Букерівську премію. Їй знадобилося двадцять років, щоб опублікувати другий. У «Міністерстві граничного щастя» збережено поетичний стиль авторки, проте історія набагато суперечливіша за попередню. Герої книжки походять із різних каст, сповідують різну віру і часто мають протилежні погляди на життя. Вони воюють по різні сторони барикад і живуть лише заради кількох моментів тиші наодинці з тими, кого люблять.

Ліса Бреннан-Джобс, «Малеча»

Це неформальна біографія Стіва Джобса, написана його дочкою. У них були складні стосунки, тому йтиметься про слабкі сторони і недобрі вчинки, що ховалися за успішними проєктами засновника «Apple».

Клариса Пінкола Естес, «Жінки, що біжать з вовками. Архетип Дикої жінки у міфах та легендах»

У своєму бестселері психологиня Клариса Пінкола Естес порівнює жінку з вовчицею. Виявляється, у них є спільні риси та поведінка. Авторка описує архетип Дикої жінки, яку можна знайти в багатьох легендах і казках. Книжку видають уже протягом 25 років у всьому світі, та вона не втрачає актуальності. «Беріть її до рук і біжіть з вовками», – радить Ірена Карпа.

Том Ґолд, «Печемо з Кафкою»

Книжку шотландського ілюстратора та автора коміксів оцінили читачі провідних світових видань. Том Ґолд створює комікси та ілюстрації для «The New Yorker», «The New York Times», «The Guardian», «The Believer» і «New Scientist». 160 сторінок із карикатурами та мінікоміксами не дадуть тобі засумувати.


Опубліковано : 18.09.2019 16:17

Новини Бізнес Компаньйон

Новини з тернопільщини

Комфорт Гурман