новини ровесника

1
У Тернополі школяр організував виробництво FPV-дронів

2
Тернопільська суддя Андрусик – російський агент в судовій системі України?

3
Винахідник з Дніпра став лауреатом премії від Кабміну

4
Тернопільська суддя Надія Андрусик хоче перевершити «досягнення» горезвісних хабарників Зварича, Чауса та Князєва

5
Інший Франко: в український прокат виходить стрічка про Петра Франка

6
Чекає на «рускій мір»: корумпована суддя Андрусик повернула московському патріархату пів гектара землі під церкву в Тернополі

7
Сети суші для новорічного святкування - вигідно та смачно в Янг

8
Сети суші для новорічного святкування - вигідно та смачно в Янг

9
У МОН озвучили, якою буде нова зарплата вчителів у 2024 році

10
Скільки коштують послуги репетиторів у Тернополі?

Колишній доброволець, Олександр Починок – знову в епіцентрі кримінальних розбірок

Повідомляє Народна правда 17.12.2018 13:31

Колишній доброволець, Олександр Починок – знову в епіцентрі кримінальних розбірок

Фото з мережі Інтернет

Колишній снайпер-доброволець із Тернополя схоже знову втрапив у кримінал. Цього разу “герой” кримінальних хронік був помічений при спробі рейдерського захоплення одного із підприємств в обласному центрі.

 

Раніше Олександр Починок вже здобув собі славу одіозного і неоднозначного персонажа своїми висловами та поведінкою як на фронті, так і після демобілізації.

Зокрема Сашко став відомим  серед військових і добровольців фразою: “Я не буду стріляти, оскільки набої надто дорогі”

Зрозуміло, що побратимам з передової, було дещо моторошно чути такі слова від снайпера, який навпаки повинен їх прикривати…

За інформацією від колег по службі, після звільнення, Олександр Починок продав дорогу снайперську гвинтівку та спорядження, а кошти від продажу – залишив собі. На сьогодні  також є не зрозумілою а ні роль Починка в зоні АТО, а ні місце його постійної дислокації. Більшість тернопільських ветеранів про нього нічого не чули.

Проте, один із демобілізованих добровольців розповів цікаву історію, як під час наступу сепаратистів, тернопільський снайпер  із  позивним “Біатлон” залишив без наказу власну позицію на водонапірній башті (тобто втік), тим самим залишивши своїх побратимів без прикриття під час відступу і здавши ворогу тактичну висоту.

І якщо подвиги Починка в зоні АТО є досить сумнівними, то ще більш сумнівними є його так звані “подвиги в цивільному житті”.

“Подвиги Олександра Починка” 

Перший так званий “подвиг на цивілці” стався 2 роки тому – а саме 22 вересня 2016 року – у місті Кременець, де в  місцевому ресторані Олександр Починок прострелив гумовою кулею ногу голові Зборівської РДА Ігорю Яворському.

Цей інцидент трапився під час спільного застілля. Тоді сторони конфлікту вирішили зам’яти скандал.

А вже через пів року – новий кримінальний інцидент зі зброєю. І знову в ресторані.

22 квітня  2017 року, перебуваючи в стані важкого алкогольного сп’яніння О.Починок спровокував бійку із застосуванням вогнепальної зброї в ресторані готельного комплексу “Глобус” в Тернополі.

Після інциденту, в який довелось втрутитись поліції, Олександр Починок у терміновому порядку в соціальних мережах  розмістив своє фото з пов’язкою на обличчі і сидячи в інвалідному візку, – вочевидь зображаючи зі себе жертву нападу.

 

Хоча за результатами медичної еспертизи “герой” не отримав суттєвих травм під час п’яного дебошу в ресторані.

Також відомо, що очільник обласної поліції Олександр Богомол особисто контролював хід розслідування цієї резонансної справи і як наслідок – вилучив пістолет в Олександра Починка.

Головний поліцейський області тоді пообіцяв суворе покарання дебоширу, оскільки під час перегляду відеозапису  із камер спостереження ресторану було чітко видно, як Починок розмахує пістолетом серед банкетної зали і цілиться ним в гостей закладу, провокуючи конфлікт.

Аби виправдати свою тодішню – негідну воїна поведінку, Починок почав виправдовуватись, що мовляв боровся із якимись “примарними сепаратистами”. Що правда чому він боровся із ними за 1000 км від лінії фронту й посеред банкетного залу на об’їзній Тернополя ніхто із справжніх ветеранів так і не зрозумів. 

Кримінальний рецидив

Вочевидь розуміючи, що всі попередні кримінальні правопорушення йому зійшли із рук, влітку 8 червня 2018 року Олександр Починок в своєму притаманному стилі і зі зброєю  в руках зновузатіяв розбірки під баром “Теко”, що знаходиться на вулиці Острозького. Потерпілого від пострілу травматичним пістолетом хлопця – забрала швидка. На місці події працювала поліція. Багато деталей того жахливого інциденту зафіксовано на відео:

 Проте  і того разу Олександр Починок якимось дивом знову залишився на волі…

Шлях від добровольця до “тітушки”

На сьогодні, після чисельних приводів в поліцію Олександр Починок залишається на волі і нахабно продовжує займатися безчинством і відвертим бандитизмом, підло й ганебно прикриваючись при цьому посвідченням добровольця АТО.

За інформацією видання Починок із спільниками займається залякуванням дрібних фермерів Тернопільщини, нав’язливо пропонуючи їм послуги власної охорони, приймає участь у силових бізнес-конфліктах.

Також Починок не гидує “підкормитись” і  у “опозиційних” політичних сил, які ситуативно наймають його для участі у мітингах  та для огульної критики місцевої  і центральної влади у численних інтерв’ю.

Шкода, що при цьому Починок часто одягає мундир воїна, честь якого він особисто давно зганьбив.

   


Опубліковано : 17.12.2018 13:31

Новини Бізнес Компаньйон

Новини з тернопільщини

Комфорт Гурман