новини ровесника

1
У Тернополі школяр організував виробництво FPV-дронів

2
Тернопільська суддя Андрусик – російський агент в судовій системі України?

3
Винахідник з Дніпра став лауреатом премії від Кабміну

4
Тернопільська суддя Надія Андрусик хоче перевершити «досягнення» горезвісних хабарників Зварича, Чауса та Князєва

5
Інший Франко: в український прокат виходить стрічка про Петра Франка

6
Чекає на «рускій мір»: корумпована суддя Андрусик повернула московському патріархату пів гектара землі під церкву в Тернополі

7
Сети суші для новорічного святкування - вигідно та смачно в Янг

8
Сети суші для новорічного святкування - вигідно та смачно в Янг

9
У МОН озвучили, якою буде нова зарплата вчителів у 2024 році

10
Скільки коштують послуги репетиторів у Тернополі?

Кому чекати на підвищення зарплати в 2019 (інфографіка)

Повідомляє news.finance.ua 25.10.2018 09:18

Кому чекати на підвищення зарплати в 2019 (інфографіка)

Фото з мережі Інтернет

Щоб власники компаній не говорили про брак грошей і про економію, людям не варто впадати у відчай. У 2019 році на них чекає підвищення зарплат, причому у всіх галузях економіки. За даними рекрутерів, найбільше пощастить працівникам двох – аграрної та медичної.

“Існує дуже серйозний попит на фахівців з сільського господарства з боку агрохолдингів, і наступного року вони планують активно залучати працівників. Середні зарплати в галузі можуть досягти 20-25 тисяч”, – спрогнозувала фахівець експертно-аналітичного центру HeadHunter Катерина Криворученко.

Це підвищення окладів може стати рекордним за останні роки – складе 63%. І це притому, що в 2018 році середній рівень зарплат у сільському господарстві та харчовій промисловості зріс майже наполовину: як уточнили в Work.ua, він перевищив 15 тисяч гривень і вирівнявся із заробітками в транспортній галузі і в закупівлях.

Схожа ситуація і в медицині: там також не вистачає фахівців, їх будуть заманювати новими окладами.

За найбільш песимістичними прогнозами, в 2019 році зарплати підвищать на 44%, а за оптимістичними – на всі 60%. За підрахунками Катерини Криворученко, середній дохід людини в білому халаті досягне 18-20 тис. грн. Зрозуміло, все це стосується приватної медицини. При цьому максимальні доходи будуть набагато вищі. У багатьох іменитих фахівців з великим досвідом вони давно перевалили за 50 тисяч гривень.

Водночас, за словами HR-експерта Тетяни Пашкіної, стабільно високим залишиться попит на робочі спеціальності: сантехніків, електромонтажників, фахівців з обладнання, інженерів. За її словами, наступного року їхні середні оклади закріпляться на 17 тисяч гривень.

Причини зростання зарплат схожі в багатьох галузях:

  • Зростання трудової міграції за кордон.
  • Реальне подорожчання життя в Україні, що перевищує офіційний індекс інфляції: підвищення комунальних тарифів, вартості проїзду в громадському транспорті, цін на товари.
  • Посилена плинність кадрів. Люди готові звільнятися «в нікуди» і шукати більш прибуткове робоче місце.
  • Збільшення навантаження на чинний персонал, який не справляється з тими завданнями, допускаючи все більше помилок.
  • Загострення дефіциту кадрів і посилення конкуренції між компаніями-конкурентами. Стали агресивніше переманювати на роботу цінні кадри.
  • Поява нових бізнес-ніш, оперативна розробка яких обіцяє компаніям додаткові заробітки. Під нові проекти та напрямки оперативно формуються нові команди.

До речі, остання причина все частіше провокує появу нових робочих місць в банківському секторі. Там щосили йде процес автоматизації, і створюються IT-хаби. А для пошуку нових високотехнологічних рішень, орієнтованих на інтернет і мобільні додатки, активно наймаються ІТ-фахівці.

При цьому як в банківському, так і аграрному, медичному та інших ключових напрямках як і раніше потрібні здібні керівники. І їм також планують серйозно підвищити зарплати.

“У 2019 році у найбільш високооплачуваних фахівців, топ-менеджерів зарплати можуть зрости ще на 20-25%. Навряд чи вони будуть нижче еквівалента 1000 доларів (або 28 тисяч гривень). При цьому всі розуміють, що “неформальні” оклади можуть обчислюватися десятками, а то і сотнями тисяч доларів. Представництва іноземних компаній в Україні поступово підтягують зарплати топ-менеджерів до європейського рівня”, – зазначила UBR.ua керівник HR-провайдера Smart Solutions Тетяна Микитович.

Очікується, що оклади почнуть переглядати з березня-квітня, і в більшості випадків розтягнуть їх на 2-3 місяці.


Опубліковано : 25.10.2018 09:18

Новини Бізнес Компаньйон

Новини з тернопільщини

Комфорт Гурман