новини ровесника

1
У Тернополі школяр організував виробництво FPV-дронів

2
Тернопільська суддя Андрусик – російський агент в судовій системі України?

3
Винахідник з Дніпра став лауреатом премії від Кабміну

4
Тернопільська суддя Надія Андрусик хоче перевершити «досягнення» горезвісних хабарників Зварича, Чауса та Князєва

5
Інший Франко: в український прокат виходить стрічка про Петра Франка

6
Чекає на «рускій мір»: корумпована суддя Андрусик повернула московському патріархату пів гектара землі під церкву в Тернополі

7
Сети суші для новорічного святкування - вигідно та смачно в Янг

8
Сети суші для новорічного святкування - вигідно та смачно в Янг

9
У МОН озвучили, якою буде нова зарплата вчителів у 2024 році

10
Скільки коштують послуги репетиторів у Тернополі?

Корисні поради: Смачні гарячі напої для профілактики застуди

Повідомляє ustymenkooleh.patrioty.org.ua 16.10.2018 13:17

Корисні поради: Смачні гарячі напої для профілактики застуди

Фото з мережі Інтернет

Осінь хоч і прекрасна пора: листопад, красиві пейзажі, свіже повітря і все таке, але вона диктує свої правила: зниження температури повітря, пронизливий вітер, витання інфекцій...

А ще потрібно одягатися, правильно харчуватися, висипатися, знаходити час для відпочинку. І, звичайно, звернути увагу на своє здоров'я. Тому, щоб не «підхопити» інфекцію і застуду, почніть зміцнювати імунітет за допомогою корисних напоїв.

Чай з ехінацеєю

Ехінацея підвищує імунітет. Люди, які вживають чай з ехінацеєю, за результатами досліджень, на 60% рідше заражаються застудою і захворюваннями дихальних шляхів. Ехінацея очищає лімфу, уповільнює раніше старіння, а також покращує роботу печінки і нирок. Але, незважаючи на всю корисність даної рослини, її не рекомендується використовувати при вагітності і ГВ.

Як приготувати: 1 ст. ложку ехінацеї потрібно залити склянкою крутого окропу, проварити на водяній бані 10 хвилин, дати настоятися 30 хвилин, а потім процідити через ситечко. Тепер потрібно розбавити отриману рідину 100 мл кип'яченої води. Вживати такий напій потрібно після їжі, у кількості 50 мл, додавши за смаком мед.

Чай з обліпихи

У 100 грамах обліпихи міститься 200 мг (!) вітаміну С, який є «затятим противником» інфекцій і застуди. До того ж, ягоди багаті залізом (0,40 мг), магнієм (30 мг), калієм (103 мг) і кальцій (42 мг). Обліпиха нормалізує травлення, прискорює обмін речовин і виводить шлаки і токсини.

Як приготувати: 150 грамів ягід обліпихи потрібно подрібнити у блендері, потім помістити ємність, додавши заварку з 1,5 ч. ложки чорного або зеленого чаю (без всяких домішок). І залити 450-500 мл крутого окропу. Щільно закрити кришкою ємність і укутати рушником на 15-20 хвилин. Потім процідити через ситечко, додати за смаком мед і починати підвищувати імунітет.

Чай каркаде з корицею

Чай каркаде наділений досить значним рядом корисних речовин і мікроелементів, що сприяють підтримці і зміцненню імунітету. Більш того, напій відновлює сили і заряджає енергією. Каркаде містить залізо, яке запобігає розвитку анемії, а також кальцій, який зміцнює кістки і зуби. Дослідження вчених показують, що гібіскус (наукова назва каркаде), запобігає розвитку онкологічних захворювань на 40%, тому його можна використовувати у профілактичних цілях.

Як приготувати: вам знадобиться 2-2,5 ч. л. чаю каркаде, 350 мл крутого окропу, кориця і апельсинова цедра.

Засипте в чайник для заварювання каркаде, апельсинову цедру за смаком, залийте окропом і відставте настоюватися на 10 хвилин. Після закінчення часу, процідіть вміст чайника через ситечко, додайте ложку меду і посипте зверху дрібкою кориці.

Примітка: рецепт можна видозмінювати за своїм розсудом. Наприклад, так як каркаде має кислуватий смак, то можна заварювати не 2-2,5 л. заварки, а 1,5 ч. л.


Опубліковано : 16.10.2018 13:17

Новини Бізнес Компаньйон

Новини з тернопільщини

Комфорт Гурман