новини ровесника

1
У Тернополі школяр організував виробництво FPV-дронів

2
Тернопільська суддя Андрусик – російський агент в судовій системі України?

3
Винахідник з Дніпра став лауреатом премії від Кабміну

4
Тернопільська суддя Надія Андрусик хоче перевершити «досягнення» горезвісних хабарників Зварича, Чауса та Князєва

5
Інший Франко: в український прокат виходить стрічка про Петра Франка

6
Чекає на «рускій мір»: корумпована суддя Андрусик повернула московському патріархату пів гектара землі під церкву в Тернополі

7
Сети суші для новорічного святкування - вигідно та смачно в Янг

8
Сети суші для новорічного святкування - вигідно та смачно в Янг

9
У МОН озвучили, якою буде нова зарплата вчителів у 2024 році

10
Скільки коштують послуги репетиторів у Тернополі?

Легендарний театр на Тернопільщині отримав "кругленьку" суму

Повідомляє ternopiltravel.te.ua 09.05.2018 16:36

Легендарний театр на Тернопільщині  отримав

Фото з мережі Інтернет

Копичинецький народний драматичний театр імені Богдана Лепкого відсвяткував 50-річний ювілей від часу свого заснування. Легендарний колектив у честь свята презентував прем’єру вистави Марка Кропивницького “Пошились у дурні”.

“Мало в Україні є міст, які можуть похвалитись такими театральними здобутками. Українська нація процвітає там, де є театр та народна пісня. У серцях всіх акторів Копичинецького театру, я впевнений, є Україна. Я був майже на кожному континенті нашої земної кулі, але те, що мають українці, є безцінним. Театр – це скарб, який сьогодні варто зберегти та демонструвати людям. Я дякую Копичинцям, що вони цей скарб цінують та плекають. Я вважаю, що держава має підтримувати заклади культури у хорошому стані. Ці слова не будуть розбігатись з діями. Вже в 2018-2019 роках я зроблю все для того, щоб з державного бюджету, як мінімум, 1 мільйон гривень виділили на ремонт Копичинецького будинку культури, – звернувся до жителів Копичинець народний депутат України Микола Люшняк.

За роки свого існування Копичинецькому драмтеатрі імені Богдана Лепкого часто не вистачало коштів для фінансування. Міський голова особисто декілька раз їздив до Києва для вирішення цієї проблеми. За його словами, саме народний депутат України Микола Люшняк став другом їхнього міста та допоміг виділити з держбюджету необхідні кошти.

Так, завдяки нардепу з державного бюджету на розвиток Копичинців було виділено близько 700 тисяч гривень, 120 тисяч з яких – вже направили на фінансування Копичинецького міського центру культури і дозвілля. За ці кошти для закладу планують придбати нове обладнання, частину якого отримає і місцевий драмтеатр. Окрім того, заклад отримав у цей день і багато інших подарунків: Микола Люшняк вручив подарунок-ноутбук режисеру М.Репко, заступник голови Гусятинської райдержадміністрації Надія Галябарда вручила сертифікат на 10 тис. грн. на купівлю нових костюмів тощо.


Опубліковано : 09.05.2018 16:36

Новини Бізнес Компаньйон

Новини з тернопільщини

Комфорт Гурман