новини ровесника

1
У Тернополі школяр організував виробництво FPV-дронів

2
Тернопільська суддя Андрусик – російський агент в судовій системі України?

3
Винахідник з Дніпра став лауреатом премії від Кабміну

4
Тернопільська суддя Надія Андрусик хоче перевершити «досягнення» горезвісних хабарників Зварича, Чауса та Князєва

5
Інший Франко: в український прокат виходить стрічка про Петра Франка

6
Чекає на «рускій мір»: корумпована суддя Андрусик повернула московському патріархату пів гектара землі під церкву в Тернополі

7
Сети суші для новорічного святкування - вигідно та смачно в Янг

8
Сети суші для новорічного святкування - вигідно та смачно в Янг

9
У МОН озвучили, якою буде нова зарплата вчителів у 2024 році

10
Скільки коштують послуги репетиторів у Тернополі?

Медики б'ють на сполох: в Україні дуже швидко поширюється небезпечний грип

Повідомляє rbc.ua 21.01.2020 19:17

Медики б'ють на сполох: в Україні дуже швидко поширюється небезпечний грип

Фото з мережі Інтернет

Лікарі сказали, коли в Україні очікується пік захворюваності на грип.

Грип в Україні набирає обертів і за останній тиждень кількість хворих збільшилася на 35%. Однак, як відзначають фахівці, про епідемію говорити зарано, тому що епідпоріг поки що не перевищено.

З початку сезону захворювань гострими вірусними інфекціями та грипом загинуло вже п'ятеро людей. Троє загиблих були зареєстровані у Житомирській області та по одному – у Тернопільській та Запорізькій областях. Як стверджують лікарі, всі пацієнти загинули від ускладнень, через те, що перші дні лікувалися самостійно і не зверталися за медичною допомогою.

 

За даними медиків, пік захворюваності очікується в кінці січня – початку лютого.

"Епідемічний сезон захворюваності грипом і гострими респіраторними вірусними інфекціями розпочався восени минулого року і триватиме до весни. Спалахи очікуються в кінці січня — початку лютого. Протягом попереднього епідсезону на грип та ГРВІ в Україні перехворіли 5,4 мільйона осіб, 64 померли. В нашій області летальних випадків не було, але з вірусом і ускладненнями після нього зіткнулися пів мільйона жителів. Майже 70 відсотків із них – діти. Найвища захворюваність спостерігається серед школярів 6-14 років. За прогнозом, в Україні перехворіє до шести мільйонів людей", - розповіла завідувачка відділу організації епідеміологічних досліджень обласного лабораторного центру МОЗ України Олена Кузьменко.

Лікарі відзначають, що основний критерій тяжкості захворювання – це не ступінь підвищення температури, а загальна вираженість інтоксикації організму. Найважливіше - це звернутися до лікаря у перший же день захворювання. Призначення і прийняття противірусних препаратів у перші дві доби хвороби – істотно знижує не тільки ризик ускладнень, але ризик госпіталізації пацієнта.

Грип А H1N1, який циркулює в Україні з 2009 року (він же каліфорнійський, свинячий, пандемічний), може вражати нижні дихальні шляхи, тобто викликати первинні вірусні пневмонії, які є основною причиною смерті хворих. За два-три дні в легенях відбуваються незворотні зміни. Цей штам вірусу вражає людей з надлишковою масою тіла, цукровим діабетом, бронхіальною астмою, вагітних. Причому смертність від нього домінує у молодих людей.


Опубліковано : 21.01.2020 19:17

Новини Бізнес Компаньйон

Новини з тернопільщини

Комфорт Гурман