новини ровесника

1
У Тернополі школяр організував виробництво FPV-дронів

2
Тернопільська суддя Андрусик – російський агент в судовій системі України?

3
Винахідник з Дніпра став лауреатом премії від Кабміну

4
Тернопільська суддя Надія Андрусик хоче перевершити «досягнення» горезвісних хабарників Зварича, Чауса та Князєва

5
Інший Франко: в український прокат виходить стрічка про Петра Франка

6
Чекає на «рускій мір»: корумпована суддя Андрусик повернула московському патріархату пів гектара землі під церкву в Тернополі

7
Сети суші для новорічного святкування - вигідно та смачно в Янг

8
Сети суші для новорічного святкування - вигідно та смачно в Янг

9
У МОН озвучили, якою буде нова зарплата вчителів у 2024 році

10
Скільки коштують послуги репетиторів у Тернополі?

Міняєш валюту — віддай 1% обміннику

Повідомляє Бізнес Компаньйон 16.10.2019 18:17

Міняєш валюту — віддай 1% обміннику

Фото з мережі Інтернет

В Україні може з'явитися новий податок. Збір у розмірі 1% пропонують брати з усіх валютообмінних операцій у готівковій формі. Відповідні ініціативи містить проект закону №2208, який 3 жовтня зареєстрував у Верховній Раді нардеп від «Слуги народу» Олександр Дубинський.

Автор документа пропонує направляти зібрані кошти на розвиток молодіжного спорту. У пояснювальній записці він звертає увагу, що в скандинавських країнах рівень залученості дітей в різні спортивні заходи та секції досягає 85%. При цьому, згідно з профільної урядової програми, до 2020 року в нашій країні це показник повинен досягти всього 13%.
 
Однією з причин такої статистики автор вважає мізерні бюджетні асигнування. У 2019 на спорт в скарбниці виділили 3,7 млрд грн. З яких тільки 23% спрямовується на розвиток.
 
Новий збір, впевнений нардеп допоможе виправити такий стан справ. Крім того, він буде стимулювати людей відмовлятися від готівки. Оскільки податок, згідно з його задумом, не буде застосовуватися до безготівковими операціями. В тому числі при купівлі або продажу валюти в мобільних додатках онлайн.
 
А щоб банкам було не з руки обманювати державу, нардеп пропонує також встановити новий штраф - за невидачу розрахункового документа платникам збору на розвиток спорту.
 
Чи підтримають такі ініціативи парламентарії - питання дискусійне. Однак якщо проект зможе набрати в залі Ради 226 голосів, його норми вступлять в силу з Нового року. Якого саме - автор вказувати не став, залишив дату відкритою.


Опубліковано : 16.10.2019 18:17

Новини Бізнес Компаньйон

Новини з тернопільщини

Комфорт Гурман