новини ровесника

1
У Тернополі школяр організував виробництво FPV-дронів

2
Тернопільська суддя Андрусик – російський агент в судовій системі України?

3
Винахідник з Дніпра став лауреатом премії від Кабміну

4
Тернопільська суддя Надія Андрусик хоче перевершити «досягнення» горезвісних хабарників Зварича, Чауса та Князєва

5
Інший Франко: в український прокат виходить стрічка про Петра Франка

6
Чекає на «рускій мір»: корумпована суддя Андрусик повернула московському патріархату пів гектара землі під церкву в Тернополі

7
Сети суші для новорічного святкування - вигідно та смачно в Янг

8
Сети суші для новорічного святкування - вигідно та смачно в Янг

9
У МОН озвучили, якою буде нова зарплата вчителів у 2024 році

10
Скільки коштують послуги репетиторів у Тернополі?

Моковський патріархат хоче захопити землю в Почаєві? (Відео)

Повідомляє Бізнес Компаньйон 10.11.2018 18:17

Моковський патріархат хоче захопити землю в Почаєві? (Відео)

Фото з мережі Інтернет

Місцеві депутати просять забезпечити охорону Почаївської лаври, яку передали у користування УПЦ МП цілодобову охорону Почаївської лаври після того, як стало відомо про оформлення довготермінової оренди шістьох її споруд Московським патріархатом. Крім того, стало відомо про намагання керівництва монастиря узаконити володіння землями довкола релігійного комплексу.

Охоронці у камуфляжних формах на усіх входах до Лаври мають не надто приязний вигляд: чоловік у “хакі”, шапці-вушанці та підперезаний ременем не відповідає. Може, й не розуміє української – припускають активісти. "Дуже багато є інформації, що в охороні Почаївської Лаври є громадяни з інших країн, зокрема з Придністров'я, громадяни Молдови", - пояснює Василь Габор.


Володіння лаври останнім часом саморозширюються: якимось чином 2,5 гектари землі комунальної власності Почаєва навколо релігійного комплексу опинилися  у користуванні монахів Московського патріархату. Упродовж останніх років керівництво лаври намагається узаконити користування цими ділянками. "Таких звернень було три або чотири. Розгляд останнього такого звернення супроводжувався масовим мітингом із залученням поліції для встановлення і наведення громадського порядку", - розповів депутат Почаївської міськради Тарас Паляниця.

Охоронець на іншому вході до лаври, не вагаючись, вказує на ще одну ділянку, прилеглу до церковних мурів – буцімто це теж володіння монастиря. І одразу отримує прочухана від монаха, який під’'їжджає у чорному бусі: будь-які коментарі журналістам тут суворо заборонені. Через відмови Почаївської міськради віддати землю монастирю, керівництво лаври подалося до судів. І раптом Львівський апеляційний суд зобов'язав міськраду розглянути на сесії передачу цих ділянок у користування монахів МП. "27 вересня відбулося рішення суду. Термін подання касації 30 днів. Почаївська міська рада чи то з нерозуміння, чи то спеціально упустила цей момент касації, апеляції наступної подано не було. Тепер це питання розглядатиметься на сесії міськради", - пояснив Паляниця.


Опубліковано : 10.11.2018 18:17

Новини Бізнес Компаньйон

Новини з тернопільщини

Комфорт Гурман