новини ровесника

1
У Тернополі школяр організував виробництво FPV-дронів

2
Тернопільська суддя Андрусик – російський агент в судовій системі України?

3
Винахідник з Дніпра став лауреатом премії від Кабміну

4
Тернопільська суддя Надія Андрусик хоче перевершити «досягнення» горезвісних хабарників Зварича, Чауса та Князєва

5
Інший Франко: в український прокат виходить стрічка про Петра Франка

6
Чекає на «рускій мір»: корумпована суддя Андрусик повернула московському патріархату пів гектара землі під церкву в Тернополі

7
Сети суші для новорічного святкування - вигідно та смачно в Янг

8
Сети суші для новорічного святкування - вигідно та смачно в Янг

9
У МОН озвучили, якою буде нова зарплата вчителів у 2024 році

10
Скільки коштують послуги репетиторів у Тернополі?

МОН оприлюднило умови вступу-2019

Повідомляє studway.com.ua 14.10.2018 16:18

МОН оприлюднило умови вступу-2019

Фото з мережі Інтернет

Міністерство освіти і науки затвердило Умови прийому на навчання до закладів вищої освіти України в 2019 році.

Цього року абітурієнти на основі повної загальної середньої освіти подаватимуть заяви про вступ тільки в електронній формі.

Вступники зможуть подати до семи заяв на бюджет, не більше ніж з чотирьох спеціальностей. Кількість заяв на контракт не обмежується.

У 2019 році дійсні сертифікати ЗНО 2017, 2018 та 2019 років, окрім оцінок з англійської, французької, німецької та іспанської мов.

Якщо іноземна мова буде у виші конкурсним предметом, вступник матиме право подавати оцінку із сертифікатів 2018 та 2019 років на власний розсуд.

Заклади вищої освіти самостійно визначатимуть мінімальну кількість балів із вступних випробувань. Проте прохідніі бали із вступних випробувань не можуть бути встановлені менше 150 балів для спеціальностей «Стоматологія», «Медицина» та «Педіатрія».

Також конкурсний бал не може бути менше 130 балів для здобуття ступеня магістра за спеціальністю «Фармація, промислова фармація» та для бакалаврських спеціальностей «Право», «Публічне управління та адміністрування» і «Міжнародні відносини».

Абітурієнти зможуть зареєструватися в електронних кабінетах з 1 липня. Прийом документів триватиме з 10 липня до 16 липня для осіб, які вступають на основі співбесіди, вступних іспитів або творчих конкурсів. Ті, хто вступатиме лише за результатами ЗНО зможуть подати заяви до 22 липня.

Творчі конкурси проводяться в кілька сесій з 1 по 10 липня включно. Для спеціальності «Музичне мистецтво» – до 12 липня.

Вступні іспити будуть проводитись з 17 до 22 липня, співбесіди – з 17 до 19 липня включно.

Формування рейтингових списків вступників за кошти бюджету здійснюються не пізніше 18:00 години 26 липня. Абітурієнти, які отримають рекомендації, мають виконати вимоги до зарахування до 18:00 години 31 липня.

Зарахування вступників за кошти державного бюджету буде проводено не пізніше 1 серпня, а за рахунок державних кредитів, коштів фізичних або юридичних осіб – не пізніше 30 вересня.

Переведення на вакантні місця державного замовлення можливе не пізніше 9 серпня.

Надання рекомендацій до зарахування вступників, які навчатимуться на контрактній основі здійснюватиметься не раніше 1 серпня.


Опубліковано : 14.10.2018 16:18

Новини Бізнес Компаньйон

Новини з тернопільщини

Комфорт Гурман