новини ровесника

1
У Тернополі школяр організував виробництво FPV-дронів

2
Тернопільська суддя Андрусик – російський агент в судовій системі України?

3
Винахідник з Дніпра став лауреатом премії від Кабміну

4
Тернопільська суддя Надія Андрусик хоче перевершити «досягнення» горезвісних хабарників Зварича, Чауса та Князєва

5
Інший Франко: в український прокат виходить стрічка про Петра Франка

6
Чекає на «рускій мір»: корумпована суддя Андрусик повернула московському патріархату пів гектара землі під церкву в Тернополі

7
Сети суші для новорічного святкування - вигідно та смачно в Янг

8
Сети суші для новорічного святкування - вигідно та смачно в Янг

9
У МОН озвучили, якою буде нова зарплата вчителів у 2024 році

10
Скільки коштують послуги репетиторів у Тернополі?

«Мы мстим, и мстя наша ужасна»: РПЦ придумала, чим відповісти на підтримку України Константинополем

Повідомляє patrioty.org.ua 03.01.2019 17:17

«Мы мстим, и мстя наша ужасна»: РПЦ придумала, чим відповісти на підтримку України Константинополем

Фото з мережі Інтернет

Російська православна церква продовжує відзначатися зухвалими рішеннями через створення Єдиної Православної церкви в Україні та її підтримку Вселенським патріархатом.
 
Так, 28 грудня Синод РПЦ вирішив утворити свої патріарші екзархати в Західній Європі і Південно-Східній Азії. Про це повідомив прес-секретар патріарха Кирила священик Олександр Волков після Синоду РПЦ, - передають Патріоти України із посиланням на російські ЗМІ.

"Синод ухвалив утворити патріарший екзархат у Західній Європі з центром у Парижі, включивши в сферу пастирської відповідальності даного екзархату наступні країни: Андорра, Бельгія, Велика Британія та Північна Ірландія, Ірландія, Іспанія, Італія, Ліхтенштейн, Люксембург, Монако, Нідерланди, Франція, Швейцарія", – сказав він.

<p "="">Речник патріарха Кирила зазначив, що таким чином, РПЦ відповідає на дії Константинополя в Україні. Окрім того, священослужитель додав, що РПЦ також вирішила утворити патріарший екзархат в Азії і наголосив, що вона нібито має там значні успіхи.

"У зв'язку зі значними успіхами місії Російської православної церкви в Азії, що виражаються збільшенням числа храмів і громад, появі духовенства з числа місцевого населення, збільшенням інтересу до російського православ'я, а також у зв'язку зі збільшенням російськомовного населення, яке на постійній або тимчасовій основі проживає в цих країнах і регіонах, був утворений патріарший екзархат в Південно-Східній Азії з центром в Сінгапурі", – додав він.

Зокрема, у в Азії до сфері пастирської відповідальності екзархату мають входити такі країни: Сінгапур, В'єтнам, Індонезія, Камбоджа, КНДР, Південна Корея, Лаос, Малайзія, М'янма, Філіппіни і Таїланд.


Опубліковано : 03.01.2019 17:17

Новини Бізнес Компаньйон

Новини з тернопільщини

Комфорт Гурман