новини ровесника

1
У Тернополі школяр організував виробництво FPV-дронів

2
Тернопільська суддя Андрусик – російський агент в судовій системі України?

3
Винахідник з Дніпра став лауреатом премії від Кабміну

4
Тернопільська суддя Надія Андрусик хоче перевершити «досягнення» горезвісних хабарників Зварича, Чауса та Князєва

5
Інший Франко: в український прокат виходить стрічка про Петра Франка

6
Чекає на «рускій мір»: корумпована суддя Андрусик повернула московському патріархату пів гектара землі під церкву в Тернополі

7
Сети суші для новорічного святкування - вигідно та смачно в Янг

8
Сети суші для новорічного святкування - вигідно та смачно в Янг

9
У МОН озвучили, якою буде нова зарплата вчителів у 2024 році

10
Скільки коштують послуги репетиторів у Тернополі?

На підтанцьовках у Москви: Ще одна церква заявила про рішення розірвати взаємини з Константинополем через Україну

Повідомляє patrioty.org.ua 16.10.2018 10:00

На підтанцьовках у Москви: Ще одна церква заявила про рішення розірвати взаємини з Константинополем через Україну

Фото з мережі Інтернет

Слідом за Російською православною церквою розірвала свої взаємини з Константинополем і Білоруська православна церква. Таким чином, вона підтримала рішення Священного синоду РПЦ щодо Томосу для України.

15 жовтня на Священному синоді, який відбувся у білоруському Мінську, Російська православна церква ухвалила рішення про повне припинення євхаристійного спілкування з Константинопольським патріархатом. Як наголосили священнослужителі у офіційній заяві, такий крок є пов’язаним "з посяганням Константинопольського Патріархату на канонічну територію Російської Православної Церкви".

"Білоруська православна церква як частина Російської православної церкви приєднується до цього рішення (про припинення євхаристійного спілкування з Константинополем – ред.)", – заявив відділу голова зовнішніх церковних зв'язків Московського патріархату митрополит Волоколамський Іларіон засідання Священного синоду у Мінську.

Водночас він зауважив, що всі ухвалені рішення "поширюються на всю канонічну територію Російської православної церкви, включно з Білоруссю".

Нагадаємо, у Київському патріархаті уже відреагували на розрив взаємин РПЦ із Константинополем. Як наголошує українська сторона, саме предстоятель російської церкви патріарх Кирил особисто є архітектором розділення Української церкви. Натомість у Московському патріархаті переконують, що Константинополь, ухвалюючи рішення щодо Томосу для України, розумів наслідки своїх дій і свідомо на це йшов. Також священнослужителі зауважили, що такий розрив триватиме, поки вищезазначені рішення не буде скасовано.


Опубліковано : 16.10.2018 10:00

Новини Бізнес Компаньйон

Новини з тернопільщини

Комфорт Гурман