новини ровесника

1
У Тернополі школяр організував виробництво FPV-дронів

2
Тернопільська суддя Андрусик – російський агент в судовій системі України?

3
Винахідник з Дніпра став лауреатом премії від Кабміну

4
Тернопільська суддя Надія Андрусик хоче перевершити «досягнення» горезвісних хабарників Зварича, Чауса та Князєва

5
Інший Франко: в український прокат виходить стрічка про Петра Франка

6
Чекає на «рускій мір»: корумпована суддя Андрусик повернула московському патріархату пів гектара землі під церкву в Тернополі

7
Сети суші для новорічного святкування - вигідно та смачно в Янг

8
Сети суші для новорічного святкування - вигідно та смачно в Янг

9
У МОН озвучили, якою буде нова зарплата вчителів у 2024 році

10
Скільки коштують послуги репетиторів у Тернополі?

На пікніках тернополян «нагодували» наукою (фоторепортаж, відео)

Повідомляє Терен 31.05.2018 14:02

На пікніках тернополян «нагодували» наукою (фоторепортаж, відео)

Фото з мережі Інтернет

Наповнення пустої посудини кольоровою водою, зміна кольорів рідини, мініатюра очищення Тернопільського ставу та власні технічні розроблення школярів представили на 6-тих Наукових пікніках 27 травня. Організували їх представники Центру Науки Тернополя за підтримки Міністерства молоді та спорту України.

– Наша команда юних хіміків практикує дослід «Блукаюча вода», коли із двох стаканів забарвлених розчинів за допомогою паперу отримують розчин іншого кольору у порожньому третьому стакані, – розповіла вчителька 2-ої школи Світлана Згурська. – Також наші восьмикласники роблять червону рідину, за допомогою соди, води, нафтальгіну. Ця рідина стає знову білою, коли додаємо сульфатну кислоту.

Маленькі тернополяни спостерігають, як збирають гречку за допомогою екскаватора, виготовленого із підручних матеріалів восьмикласником із гімназії Андрієм Руснаком.

– Я зробив його зі шприців, крапальниці і дошок.– каже Андрій. – Під натиском в системі вода витісняє продукт. Займався такими розробками місяць. Це стало справжнім захоплення для мене.

Також усіх охочих запрошують на змагання роботів у Центр Науки, організатори яких на пікніках демонструють робототехніку та АгроДрон.

– АгроДрон замінює працю однієї людини, – розповідає Петро Головатий, який проводить змагання роботів. – Замість колеса ми чіпляємо знаряддя. Висока посадка дозволяє працювати на горбах, які зовсім  не заважають техніці.

Наукові Пікніки стали для Тернополя місцем зустрічі науковців, творчих людей, батьків і дітей. Захід проводитимуть і надалі, щоразу шукаючи новий формат.

– Маємо цього разу багато дослідів з водою, – розповів заступник мера Леонід Бицюра. – Також екологи представляють мініатюру чистки ставу. А історики та архітектори – міні-розкопки. Для малечі пропонують майстер-класи мультиплікації. Тож формат заходу охоплює цікавинки на різні смаки.

   

Фото, відео автора


Опубліковано : 31.05.2018 14:02

Новини Бізнес Компаньйон

Новини з тернопільщини

Комфорт Гурман