новини ровесника

1
У Тернополі школяр організував виробництво FPV-дронів

2
Тернопільська суддя Андрусик – російський агент в судовій системі України?

3
Винахідник з Дніпра став лауреатом премії від Кабміну

4
Тернопільська суддя Надія Андрусик хоче перевершити «досягнення» горезвісних хабарників Зварича, Чауса та Князєва

5
Інший Франко: в український прокат виходить стрічка про Петра Франка

6
Чекає на «рускій мір»: корумпована суддя Андрусик повернула московському патріархату пів гектара землі під церкву в Тернополі

7
Сети суші для новорічного святкування - вигідно та смачно в Янг

8
Сети суші для новорічного святкування - вигідно та смачно в Янг

9
У МОН озвучили, якою буде нова зарплата вчителів у 2024 році

10
Скільки коштують послуги репетиторів у Тернополі?

На Тернопільщині будуть вчити дітей за новими стандартами

Повідомляє Терен 23.02.2018 20:13

На Тернопільщині будуть вчити дітей за новими стандартами

Фото з мережі Інтернет

Кабінет Міністрів на засіданні в середу, 21 лютого, затвердив державний стандарт початкової освіти. Згідно з прийнятим документом, школи Тернопільщини зможуть вибирати один із чотирьох прийнятих базових навчальних планів, якими визначатимуться мова навчання та баланс предметів для учнів початкових шкіл.

– У держстандарт початкової освіти входять чотири плани. План для закладів з українською мовою навчання, план для навчання мовою національної меншини… Ще два плани пов’язані з освітою дітей з особливими потребами. Важливим підходом у цьому стандарті є інтеграція дітей в середовище, адже в юному віці вони сприймають світ цілісно, – зазначила під час презентації документу міністр освіти та науки Лілія Гриневич.

Державний стандарт початкової освіти вступить в дію з 1 вересня 2018 року. Для цього до початку наступного навчального року буде проведено модернізацію шкіл, а вчителі пройдуть відповідне навчання. При цьому вона наголосила на потребі підняти заробітну плату вчителям, щоб мотивувати їх до кращої роботи.

Документ передбачає окреме вивчення ряду предметів – української чи іноземної мови або математики, і інтегроване вивчення цих предметів в дисципліні “Я досліджую світ”.

Також Гриневич зазначила, що державний стандарт базової освіти, який ще готується для прийняття, повинен стартувати з 2022 року. Держстандарт базової освіти Кабмін має намір затвердити в 2019 році, старшої школи – в 2027 році. При цьому міністр додала, що міністерство буде докладати зусилля для якнайшвидшого впровадження нового державного стандарту для середньої і старшої школи.


Опубліковано : 23.02.2018 20:13

Новини Бізнес Компаньйон

Новини з тернопільщини

Комфорт Гурман