новини ровесника

1
У Тернополі школяр організував виробництво FPV-дронів

2
Тернопільська суддя Андрусик – російський агент в судовій системі України?

3
Винахідник з Дніпра став лауреатом премії від Кабміну

4
Тернопільська суддя Надія Андрусик хоче перевершити «досягнення» горезвісних хабарників Зварича, Чауса та Князєва

5
Інший Франко: в український прокат виходить стрічка про Петра Франка

6
Чекає на «рускій мір»: корумпована суддя Андрусик повернула московському патріархату пів гектара землі під церкву в Тернополі

7
Сети суші для новорічного святкування - вигідно та смачно в Янг

8
Сети суші для новорічного святкування - вигідно та смачно в Янг

9
У МОН озвучили, якою буде нова зарплата вчителів у 2024 році

10
Скільки коштують послуги репетиторів у Тернополі?

Наших хлопців ще в Угорщині бракувало

Повідомляє ubr 15.07.2017 18:16

Наших хлопців ще в Угорщині бракувало

Фото з мережі Інтернет

У Міністерстві економіки Угорщини підтвердили, що українці можуть отримати роботу по безвізу, незважаючи на те, що безвізовий режим як такий не передбачає поїздки з метою працевлаштування. Про це пише Мukachevo.net, передає "Країна".

Як пояснили в угорському відомстві, це не нововведення. Спрощені умови для отримання дозволу на роботу для працівників із сусідніх країн, які не є членами ЄС, перш за все, України та Сербії, залишилися незмінними з липня 2016 року.
А з червня цього року, коли заробив безвізовий режим для України, умови ще фактично спростилися.Раніше українці могли поїхати в Угорщину навіть по туристичній візі і працевлаштуватися за один день за спрощеною процедурою без оплати дозволу на роботу. Тобто не чекати отримання робочої візи в Україні.
Після введення безвізових українці можуть працевлаштуватися в Угорщині аналогічно, але вже їхати туди просто з біометричним паспортом.Протягом 90 днів перебування в ЄС, передбачених безвізом, українці можуть працювати в Угорщині, а вже після - повинні отримати посвідку на проживання.Спрощення працевлаштування в Угорщині прийнято для зменшення дефіциту робочої сили, Перш за все в сфері інформаційних технологій, електроніки, виробництва і будівництва.

Нагадаємо, що зараз можливо працевлаштуватися на роботу в Польщу по безвізу. Не потрібно оформляти і трудову візу - досить мати біометричний паспорт і запрошення від роботодавця. На таких умовах можна перебувати на території Польщі 90 днів за півроку - як і при туристичному безвізе.
Дана інформація вже є на офіційному сайті прикордонної служби Польщі. Ці умови ідеальні для сезонних працівників, кажуть експерти.

Як повідомляла "Країна", Мінсоцполітики можуть зобов'язати українських гастарбайтерів виплачувати страхові внески до Пенсійного фонду в Україні.


Опубліковано : 15.07.2017 18:16

Новини Бізнес Компаньйон

Новини з тернопільщини

Комфорт Гурман