Познань стало першим містом в Польщі, яке запустило спеціальний розділ на офіційному сайті для громадян України. Відтак, на порталі міста можна знайти українською мовою інформацію про місто, роботу чи навчання у столиці Великопольщі. Про це пише gloswielkopolski.pl

До Познані прибуває щораз більше українців, які є найчисельнішою національною меншиною в місті. Нічого дивного, що уряд міста Познань прийняв рішення підготувати українську мовну версію порталу уряду міста. Сторінка доступна за посиланням poznan.pl/mim/main/ua/.

— Tаке рішення є відповіддю міста на зростання кількості мешканців українського походження. Українці водночас становлять приблизно 90 відсотків усіх іноземців, які приїжджають у Познань. Завдяки новим авіасполученням з Києвом та Львовом зростає також туристичний рух з України, — говорить Марта Мазурек, уповноважена до справ протидії дискримінації.

Сторінка українською мовою містить інформацію про місто, його історію та бізнес. Тут подано адреси головних урядових установ та інституцій, зокрема, консульств. Доступні на сторінці також поради щодо отримання необхідних документів, життя та міського транспорту, а також поради, де і як знайти роботу. На сайті вміщено також інформацію для молодих українців, як планують у Познані розпочати навчання в одному з університетів чи вищих шкіл.

Українська — восьма мовна версія порталу міста Познань. Крім найбільш розбудованої сторінки рідною польською мовою, сервіс доступний також англійською, німецькою, іспанською, португальською, італійською та хорватською.