новини ровесника

1
У Тернополі школяр організував виробництво FPV-дронів

2
Тернопільська суддя Андрусик – російський агент в судовій системі України?

3
Винахідник з Дніпра став лауреатом премії від Кабміну

4
Тернопільська суддя Надія Андрусик хоче перевершити «досягнення» горезвісних хабарників Зварича, Чауса та Князєва

5
Інший Франко: в український прокат виходить стрічка про Петра Франка

6
Чекає на «рускій мір»: корумпована суддя Андрусик повернула московському патріархату пів гектара землі під церкву в Тернополі

7
Сети суші для новорічного святкування - вигідно та смачно в Янг

8
Сети суші для новорічного святкування - вигідно та смачно в Янг

9
У МОН озвучили, якою буде нова зарплата вчителів у 2024 році

10
Скільки коштують послуги репетиторів у Тернополі?

Науковець з Тернополя пройшла стажування у Франції

Повідомляє tdmu.edu.ua 25.05.2018 18:28

Науковець з Тернополя пройшла стажування у Франції

Фото з мережі Інтернет

З жовтня 2017 року до квітня 2018 року аспірант кафедри фармакології з клінічною фармакологією Тернопільського державного медичного університету імені І.Горбачевського Галина Лой стажувалася у рамках PhD-програми проекту академічної мобільності Erasmus+ в Institute of Cardiovascular and Metabolic Diseases (I2MC) на базі університету Paul Sabatier (м.Тулуза, Франція) та Toulouse University Hospital.

Institute of Cardiovascular and Metabolic Diseases (I2MC).

Університетська лікарня ( L’hôpital de Rangueil).

У 2017 році Тернопільський державний медичний університет імені І.Горбачевського розпочав співпрацю з Université Paul Sabatier (м. Тулуза) та у рамках програми Erasmus+ отримав фінансування для студенської мобільності та обміну персоналом.

Paul Sabatier University є одним з найкращих університетів у регіоні Midi-Pyrénées, який пропонує велику кількість наукових і освітніх програм у різних галузях.

Інститут метаболічних та кардіоваскулярних захворювань (L’Institut des Maladies Métaboliques et Cardiovasculaires, I2MC) був створений 1 січня 2011 року. Майже 300 працівників інституту займаються вивченням метаболічних, кардіоваскулярних та ренальних захворювань. Дуже важливим є те, що науковці та лікарі об’єднують свої сили  у боротьбі з ризиками та ускладненнями найпоширеніших хвороб.

I2MC складається з 14 команд, які мають різні напрямки наукових досліджень, проте дотримуються спільної філософії, яка включає в себе мультидисциплінарні підходи до досліджень: від теоретичної науки до великих клінічних випробувань.

Стажування відбувалося у складі команди №14 під керівництвом доктора Оксани Кундузової.

Основними напрямками роботи науковців цієї команди є:

  • Визначення ролі біоактивних пептидів у регуляції процесів кардіального ремоделювання при гіпертрофії та серцевій недостатності у поєднанні з ожирінням.
  • Окреслення клітинних та молекулярних механізмів, які відбуваються в кардіоміоцитах у відповідь на біоактивні пептиди, при пов’язаному з ожирінням ремоделюванні міокарду.
  • Розробка нових превентивних і терапевтичних стратегій? пов’язаних з ожирінням при кардіометаболічних ускладненнях.

Науковці ТДМУ з доктором Оксаною Кундузовою.

Лабораторія забезпечена сучасним обладнанням, що дає можливість виконувати найрізноманітніші новітні дослідження, зокрема, генетичні. У підпорядкуванні команди перебуває і клітинна лабораторія, де проводяться експерименти з клітинними культурами. Окремої уваги заслуговує зоотехнічна лабораторія, яка відповідає принципам good laboratory practice (GLP).

                   

Робота в лабораторії.

Під час проходження стажування є можливість відвідувати конференції і конгреси, відкриті лекції провідних французьких, а також закордонних доповідачів.

Вигляд з I2MC на м.Тулуза.

Висловлюю щиру подяку адміністрації університету та координаторам проекту – Олещук О.М. та Лісничук Н.Є., керівнику Erasmus+ в  Paul Sabatier University Оксані Кундузовій за надану можливість бути учасником програми, а також усім членам команди №14 інституту метаболічних та кардіоваскулярних захворювань за отриманий досвід.


Опубліковано : 25.05.2018 18:28

Новини Бізнес Компаньйон

Новини з тернопільщини

Комфорт Гурман