новини ровесника

1
У Тернополі школяр організував виробництво FPV-дронів

2
Тернопільська суддя Андрусик – російський агент в судовій системі України?

3
Винахідник з Дніпра став лауреатом премії від Кабміну

4
Тернопільська суддя Надія Андрусик хоче перевершити «досягнення» горезвісних хабарників Зварича, Чауса та Князєва

5
Інший Франко: в український прокат виходить стрічка про Петра Франка

6
Чекає на «рускій мір»: корумпована суддя Андрусик повернула московському патріархату пів гектара землі під церкву в Тернополі

7
Сети суші для новорічного святкування - вигідно та смачно в Янг

8
Сети суші для новорічного святкування - вигідно та смачно в Янг

9
У МОН озвучили, якою буде нова зарплата вчителів у 2024 році

10
Скільки коштують послуги репетиторів у Тернополі?

Найкраще впоралися із тестами школярі у Чорткові

Повідомляє Вільне життя 22.09.2017 10:15

Найкраще впоралися із тестами школярі у Чорткові

Фото з мережі Інтернет

У РЕЙТИНГ «ТОП-200 ШКІЛ УКРАЇНИ ЗА РЕЗУЛЬТАТАМИ ЗНО», ОПУБЛІКОВАНИЙ НА САЙТІ OSVITA.UA, ПОТРАПИЛО ШІСТЬ НАВЧАЛЬНИХ ЗАКЛАДІВ ТЕРНОПІЛЛЯ.

 

Найрозумнішими в області виявилися випускники Чортківської гімназії імені Маркіяна Шашкевича. Заклад посів 97 місце у рейтингу. Рейтинговий бал — 148,6, бал ЗНО — 172. Соту позицію посіла Тернопільська Українська гімназія імені І. Франка. На 131-й сходинці — Тернопільська спеціалізована загальноосвітня школа І—ІІІ ступенів №3 з поглибленим вивченням іноземних мов.

Є у рейтингу і дві школи районних центрів Тернопільщини: на 165-му місці — Підгаєцька ЗОШ І—ІІІ ступенів, одразу вслід за нею — Борщівська ЗОШ І—ІІІ ступенів №2. Останньою серед закладів області, що «засвітилися» у почесному рейтингу, є спеціалізована ЗОШ І—ІІІ ступенів №29 з поглибленим вивченням іноземних мов. У неї — 172 місце.

Загалом у всеукраїнській статистиці найчастіше зустрічаються навчальні заклади Києва та Львова. Так, найкраще в Україні ЗНО склали випускники Львівського фізико-математичного ліцею-інтернату при Львівському національному університеті імені Івана Франка. Друга і третя сходинки — у столичних ліцеїв «Інтелект» та «Наукова зміна».

На цьому ж сайті сформована і статистика закладів Тернополя за результатами ЗНО. Перша трійка місць у ній належить уже згадуваним Тернопільській Українській гімназії ім. І. Франка, третій та двадцять дев’ятій школам. За ними — Тернопільський НВК «Школа-ліцей №6 ім. Н. Яремчука» й ЗОШ І—ІІІ ст. №19. Найгірші результати, за інформацією сайту osvita.ua, у вихованців Тернопільського педагогічного ліцею спортивного
профілю.

Варто зазначити, що школи у таблиці ранжовані за рейтинговим балом, який розрахований на підставі середнього значення балів зовнішнього незалежного оцінювання, отриманих учасниками тестування з усіх предметів ЗНО та з урахуванням загальної кількості тестів, які склали випускники кожної школи. Рейтинг складено з використанням офіційного звіту за результатами ЗНО 2017 року, що оприлюднив Український центр оцінювання якості освіти.


Опубліковано : 22.09.2017 10:15

Новини Бізнес Компаньйон

Новини з тернопільщини

Комфорт Гурман