новини ровесника

1
У Тернополі школяр організував виробництво FPV-дронів

2
Тернопільська суддя Андрусик – російський агент в судовій системі України?

3
Винахідник з Дніпра став лауреатом премії від Кабміну

4
Тернопільська суддя Надія Андрусик хоче перевершити «досягнення» горезвісних хабарників Зварича, Чауса та Князєва

5
Інший Франко: в український прокат виходить стрічка про Петра Франка

6
Чекає на «рускій мір»: корумпована суддя Андрусик повернула московському патріархату пів гектара землі під церкву в Тернополі

7
Сети суші для новорічного святкування - вигідно та смачно в Янг

8
Сети суші для новорічного святкування - вигідно та смачно в Янг

9
У МОН озвучили, якою буде нова зарплата вчителів у 2024 році

10
Скільки коштують послуги репетиторів у Тернополі?

Найпростіші страви для будь-якого студента

Повідомляє ya-student.com.ua 18.09.2018 15:05

Найпростіші страви для будь-якого студента

Фото з мережі Інтернет

Коли сірі будні поглинають тебе з головою, і ледве знаходиш час на те, щоб перекусити, а про сон взагалі іноді можна забути, то саме смачна їжа здається для тебе щоденною радістю, такою необхідною та приємною.

Але студентське життя може скластися по-різному. Добре, якщо після пар ти можеш заїхати додому та поласувати смачним домашнім маминим обідом або вечерею. Але багатьом доводиться жити далеко від батьків та розвивати своє кулінарне мистецтво. На жаль, багато студентів не дуже переймаються проблемою власного харчування та надають перевагу фастфуду, а не приготованій самостійно їжі. Ми пропонуємо подумати про своє здоров’я та звернути увагу на запропоновані нами рецепти, що є доволі простими та доступними для обмеженого студентського бюджету.

СИРНИКИ

Нам знадобиться:

  • Сир – 500 грам
  • Борошно – 3/4 склянки (якщо сир рідкуватий - то борошна може піти і повний стакан)
  • Яйця – 1 штука
  • Цукор – 2 ст. ложки
  • Олія для смаження – 100 грам
  • Ванільний цукор – 1-2 щіпок

 

Приготування:
Гарненько розітріть сир, від цього сирники будуть ніжнішими.
Додаємо до сиру борошно, яйце, цукор. За бажанням, можна додати дрібку ванільного цукру.

Швиденько все перемішуємо. Отримана маса не повинна бути дуже густою, але й не повинна сильно липнути до рук. Регулюємо щільність маси, додаючи або зменшуючи кількість борошна.

Для того, щоб сирники вийшли приблизно однакового розміру, формуємо з отриманого сирного тіста ковбаску і розрізаємо її на рівні частини.

Надаємо шматочкам тіста бажану форму – круглу або овальну. На розігріту з маслом сковорідку викладаємо сирники і смажимо.
Обсмажуємо сирники на середньому вогні до утворення приємною золотистої скоринки з обох сторін.

 

ОЛАДКИ З КАБАЧКІВ

Нам знадобиться:

  • Кабачки молоді - 4 шт.
  • Яйця - 2 шт.
  • Борошно пшеничне - 4-8 ст. ложок
  • Сметана (густа) - 200-400 мл
  • Часник - за смаком
  • Петрушка - 1 пучок, помідори
  • Олія для смаження
  • Сіль
  • Перець

Приготування:

Кабачки подрібнити на тертці, додати яйця, борошно, сіль, перець і добре перемішати. Поставити в холодильник приблизно на 1 годину.
Для соусу змішати сметану з подрібненим часником, зеленню (залишити небагато для прикраси страви) і спеціями за смаком. Добре все перемішати і прибрати в холодильник.

Смажити оладки на олії з двох боків до готовності. Їсти оладки з соусом і невеликою кількістю зелені.

ОМЛЕТ «УСМІШКА»

Нам знадобиться:

  • Яйце - 2 шт.,
  • Помідор (великий) - 1шт.,
  • Молоко - 0,5 склянки,
  • Ковбаса - 2 скибочки,
  • Зелень петрушки (молода) - 1 пучок,
  • Сіль,
  • Перець,
  • Рослинна олія.

Приготування:

У помідора видалити шкірку, подрібнити його на тертці. Розігріти 1 ст. ложку масла, викласти томат, трохи посолити і готувати хвилин 5 на середньому вогні. Остудити.

Збити віночком яйце з сіллю, додати молоко і знову добре збити.

У яєчно-молочну суміш ввести томатну масу. Перемішати. Викласти на розігріту з маслом сковороду, посипати половиною подрібненої зелені і готувати під кришкою 5 хвилин на середньому вогні.

Ковбасу нарізати довільно, викласти на готовий омлет і згорнути.

Прикрасити омлет зеленню петрушки, що залишилася.

Смачного!

Картопляна запіканка

Нам знадобиться:

  • Картопля - 800 г
  • Сметана - 300 мл
  • Молоко - 200 мл
  • Часник - 1 зубчик
  • Вершкове масло - 20 г
  • Мускатний горіх
  • Перець
  • Сіль

Приготування:

З'єднати сметану та молоко, додати сіль, перець, мускатний горіх, часник, пропущений через подрібнювач часника, перемішати.

Очищену картоплю нарізати кружечками товщиною 2-4 мм.

Стінки і дно форми, де готуватиметься запіканка, змастити вершковим маслом. Викласти шар картоплі, полити соусом. Так повторити кілька разів.

Запікати в духовці протягом 1,5-2 години до утворення рум'яної скоринки.

 

Смажені пиріжки

Нам знадобиться:

  • Кефір - 2 Склянки
  • Яйця - 1-2 Штуки
  • Маргарин - 100 Грам
  • Сіль - 2 щіпки
  • Борошно - 3-3,5 Склянки
  • Рослинна олія - 200 мілілітрів

Приготування:

Розтираємо борошно з маргарином.

Додаємо сіль, яйця, кефір і замішуємо тісто.

Ділимо тісто на однакові шматочки і формуємо з них коржики.

На середину кожного коржика викладаємо начинку і гарненько защипуємо краю пиріжків. Начинка може бути будь-що. У вас залишилося небагато вареної картоплі – відмінно. Є яблука або варення – теж добре. За один раз можна зробити пиріжки з різними начинками. Тільки не переплутайте де які – для цього краще їх робити різної форми.

Качалкою акуратно і легенько розгортаємо пиріжки, щоб вони стали тоншими.

На розігрітій сковороді з рослинним маслом смажимо пиріжки з обох боків до золотистого кольору.

 

Піца на сковороді

Нам знадобиться:

  • Сметана - 5 Ст. ложок
  • Майонез - 5 Ст. ложок
  • Яйця - 2 Штуки
  • Борошно - 10 Ст. ложок
  • Помідори - 2 Штуки
  • Ковбаса - 150 Грам
  • Сир - 200 Грам
  • Сіль за смаком

Приготування:

Змішуємо всі інгредієнти для тіста: сметану, майонез, яйця і борошно. Збиваємо віничком до однорідності, солимо за смаком.

Отриману суміш виливаємо на сковороду, змащену олією. Зверху розкладаємо начинку – у мене це ковбаса і помідори, але ви можете додавати те, що вам більше подобається.

Зверху дуже щедро посипаємо тертим сиром. Не шкодуйте сиру, інакше піца вийде сухою і несмачною.

Ставимо піцу на середній вогонь, обсмажуємо приблизно 2-3 хвилини (поки тісто не схопиться), після чого накриваємо сковорідку кришкою і готуємо піцу до розплавлення сиру.

Як тільки сир розплавиться – піца готова.

Смачного!


Опубліковано : 18.09.2018 15:05

Новини Бізнес Компаньйон

Новини з тернопільщини

Комфорт Гурман