новини ровесника

1
У Тернополі школяр організував виробництво FPV-дронів

2
Тернопільська суддя Андрусик – російський агент в судовій системі України?

3
Винахідник з Дніпра став лауреатом премії від Кабміну

4
Тернопільська суддя Надія Андрусик хоче перевершити «досягнення» горезвісних хабарників Зварича, Чауса та Князєва

5
Інший Франко: в український прокат виходить стрічка про Петра Франка

6
Чекає на «рускій мір»: корумпована суддя Андрусик повернула московському патріархату пів гектара землі під церкву в Тернополі

7
Сети суші для новорічного святкування - вигідно та смачно в Янг

8
Сети суші для новорічного святкування - вигідно та смачно в Янг

9
У МОН озвучили, якою буде нова зарплата вчителів у 2024 році

10
Скільки коштують послуги репетиторів у Тернополі?

Не такий страшний чорт, як його малюють або як молоді пережити ЗНО

Повідомляє Ровесник 23.05.2019 09:38

Не такий страшний чорт, як його малюють або як молоді пережити ЗНО

Фото з мережі Інтернет

Буяє травень, червень ось-ось вже принесе довгождане літо з усіма його втіхами, пестощами й насолодами. Нарешті дочекались сонечка, тепла й «жаркої» у всіх сенсах пори.

Проте, хто не релаксуватиме ще мінімум місяць, так це «багатостраждальні» одинадцятикласники. Тема здачі такого важливого іспиту завжди висить в повітрі, а особливо в теперішній період. Як не дивно, але тисячі майбутніх абітурієнтів просто в жар кидає лише одна згадка про ЗНО. Власне, хочеться порадити, заспокоїти й допомогти тернопільській молоді подолати цей рубіж легко й з усмішкою.

А зараз головні питання, думки,  котрі часто-густо неабияк бентежать учнів 11-х класів й відповіді на них уже «бувалих».

— Для чого взагалі потрібне те ЗНО, без нього жили ж якось?

— В першу чергу для прозорого й чесного конкурсу серед учнів, адже охочих навчатись у ВНЗ вистачає. Дана система не є ворогом для одинадцятикласників, як дехто вважає. Ні, це лише робить систему вступу до ВНЗ прозорою, а отже чесною і справедливою.

— Скласти цей іспит космічно важко, надто багато труднощів.

— Звичайно, тест не є з найлегших, проте все більш ніж реально. «Треба нахилитись, щоб води напитись». Практично весь матеріал закладений в навчальній програмі кожної школи, тож якщо відповідально й систематично підходити до навчання — проблем не виникне.

— Я весь час відчуваю, що я не знаю всього, я все забуду, важко запам’ятати матеріал.

— Повторюсь, що в першу чергу для хорошого результату потрібна систематичність. Якщо ви впродовж року готувались сумлінно й на совість — будьте певні, що все складеться якнайкраще. Ніхто не знає усього, окрім Бога, тому за це теж варто не перейматись. Якщо вчити усе в останній місяць, «кашу» в голові буде уникнути важко. Але якщо ви розтягнули матеріал на довгий термін, таких проблем не повинно виникати.

— Чи можливо «списати» під час іспиту?

— Інспектори теж люди, тому виключати такий хід подій повність не можна. Але як показує досвід — це не врятує ваш «тонучий човен». Це лише зайва трата часу, непотрібний ризик й можливості для цього – мінімальні. Та й врешті-решт в такі моменти хочеться запитати : «Для чого люди виходили на Євромайдан?» Європа починається із нас. Це шахраювання не потрібне нікому, в першу чергу вам.

— Як перебороти хвилювання? Як витратити час, що залишився?

— Безумовно це випробування є одним із найважливіших речей у вашому житті на даний момент, проте не варто драматизувати й побиватись у горі. Так, престижний університет часто дає «путівку в життя». Але альтернативних шляхів для майбутнього теж вистачає. Налаштовуйтесь на позитив, без цього нікуди. Протягом цілого року вас «лякали» цим ЗНО, це змушувало вас рухатись і щось робити, адже під лежачий камінь вода не тече. Нарешті ви вивчили вже практично весь матеріал, тому видихніть з облегшенням. Все найгірше вже позаду. Залишається лише «Veni,vidi,vici» — прийти, побачити, перемогти. Останній час використайте для закріплення, повторення й виконання пробних тестів.

Хвилювання під час іспиту лише заважатимуть вам, тому йдіть на іспит із високо піднятою головою, крутячи в голові вище згадану фразу на латині. І дякуйте долі, що ви зараз в пошуках знань, а не води, як хтось у світі. Ну це вже порада для крайніх песимістів.

Успіхів!


Опубліковано : 23.05.2019 09:38

Новини Бізнес Компаньйон

Новини з тернопільщини

Комфорт Гурман