новини ровесника

1
У Тернополі школяр організував виробництво FPV-дронів

2
Тернопільська суддя Андрусик – російський агент в судовій системі України?

3
Винахідник з Дніпра став лауреатом премії від Кабміну

4
Тернопільська суддя Надія Андрусик хоче перевершити «досягнення» горезвісних хабарників Зварича, Чауса та Князєва

5
Інший Франко: в український прокат виходить стрічка про Петра Франка

6
Чекає на «рускій мір»: корумпована суддя Андрусик повернула московському патріархату пів гектара землі під церкву в Тернополі

7
Сети суші для новорічного святкування - вигідно та смачно в Янг

8
Сети суші для новорічного святкування - вигідно та смачно в Янг

9
У МОН озвучили, якою буде нова зарплата вчителів у 2024 році

10
Скільки коштують послуги репетиторів у Тернополі?

Очільниця МОЗ звинуватила керівництво двох вишів у саботажі та зриві навчання

Повідомляє studway.com.ua 11.09.2018 10:24

Очільниця МОЗ звинуватила керівництво двох вишів у саботажі та зриві навчання

Фото з мережі Інтернет

В.о. міністра охорони здоров’я Уляна Супрун назвала дії керівництва Одеського національного медичного університету та Національного медичного університету ім. Богомольця саботажем і зривом навчального процесу.

Про це вона написала на своїй Facebook-сторінці.

 

За її словами, саме щодо цих двох університетів МОЗ найчастіше отримувало скарги щодо серйозних зловживань, тотальної корупції та свавільної поведінки ректорів та їхнього оточення у різних вишах.

Колишні ректори університетів Катерина Амосова та Валерій Запорожан порушували умови своїх контрактів з МОЗ, через що й були звільнені. На їхні місця МОЗ обрало виконувачів обов’язки ректорів.

«В обох випадках виконуючим обов’язків, призначеними Міністерством, були створені максимальні перешкоди – в доступі до робочого місця, необхідної документації та в цілому забезпечення нормального функціонування університетів. Колишнє керівництво цих навчальних закладів активно саботує їхню діяльність та усіма можливими засобами зриває навчальний процес», – зазначила Супрун.

Обидва колишні ректори користуються послугами однієї юридичної фірми і діють за однаковим алгоритмом.

Як стверджує Супрун, колишнє керівництво університетів використовує невеликі групи лояльних студентів чи аспірантів, створює інформаційні провокації, залякує викладацький склад і використовує тітушок.

Крім того, Київський окружний адміністративний суд зупинив дію наказів МОЗ щодо призначення в. о. ректорів ОНМедУ та НМУ і заборонив міністерству призначати на цю посаду будь-кого.

«До того ж, сьогодні отримала повідомлення від викладачів університету Богомольця, що адміністрація розпочала незаконне примусове звільнення тих, хто відмовився активно підтримати колишню ректорку», – повідомила голова МОЗ.

Щодо Одеського медвишу, Запорожан, який керував Одеським вишем з 1994 року, захопив будівлю ректорату. Колишня адміністрація всіма засобами намагається утриматись при владі начебто навчальні заклади, викладачі та студенти є якимось феодальним спадковим володінням, йдеться у повідомленні очільниці МОЗ.

Фото: dnepr.info.


Опубліковано : 11.09.2018 10:24

Новини Бізнес Компаньйон

Новини з тернопільщини

Комфорт Гурман