новини ровесника

1
У Тернополі школяр організував виробництво FPV-дронів

2
Тернопільська суддя Андрусик – російський агент в судовій системі України?

3
Винахідник з Дніпра став лауреатом премії від Кабміну

4
Тернопільська суддя Надія Андрусик хоче перевершити «досягнення» горезвісних хабарників Зварича, Чауса та Князєва

5
Інший Франко: в український прокат виходить стрічка про Петра Франка

6
Чекає на «рускій мір»: корумпована суддя Андрусик повернула московському патріархату пів гектара землі під церкву в Тернополі

7
Сети суші для новорічного святкування - вигідно та смачно в Янг

8
Сети суші для новорічного святкування - вигідно та смачно в Янг

9
У МОН озвучили, якою буде нова зарплата вчителів у 2024 році

10
Скільки коштують послуги репетиторів у Тернополі?

П’ятеро тернопільських студентів провели семестр у провідних вишах Європи

Повідомляє poglyad.te.ua 20.08.2018 19:36

П’ятеро тернопільських студентів  провели семестр у провідних вишах Європи

Фото з мережі Інтернет

П’ятеро студентів Тернопільського національного технічного університету ім. І. Пулюя нещодавно завершили своє семестрове навчання в провідних вишах Європи в рамках стипендіальної Програми ЄС Еразмус+:

  • в Університеті Валенсії (Іспанія) — студент Кохан Василь (спеціальність «Комп’ютерна інженерія») та студент Воронка Андріян (спеціальність «Комп’ютерні науки та інформаційні технології»);
  • в Каунаському Технологічному Університеті (Литва) — студент Худик Олег (спеціальність «Галузеве машинобудування»);
  • в Університеті прикладних наук в Нисі (Польща) — студентка Рудюк Ірина (спеціальність «Підприємництво, торгівля та біржова діяльність») та студент Фармега Юрій (спеціальність «Фінанси, банківська справа та стажування»).

Враженнями про навчання в Університеті Валенсії ділиться студент Василь Кохан:

«Ще рік тому я б і не подумав про таке, а тепер після повернення додому згадую цей семестр із посмішкою, бо це була хороша нагода спробувати студентське життя в іншій країні. Труднощів не виникало, одразу по прибуттю до університету для Еразмус-студентів організували зустріч, де обговорили основні організаційні питання. Я мав можливість познайомитись з іншими учасниками мобільності та з представниками університету. Впродовж перших трьох тижнів навчання усі студенти ще могли змінити предмети, обрані в домашньому університеті, обмежень у факультетах чи спеціальностях не було. І я скористався такою можливістю. Іспанської мови не знав, тому підходив чи писав на електронну адресу кожного викладача і запитував, чи можна здавати екзамен англійською. Також потрібно було вибрати групу для лабораторних робіт, щоб у розкладі не виникло розбіжностей. Коли все було узгоджено, я приступив до навчання.

Для зручності більшість занять проводились у другій половині дня, а навчальний розклад можна було знайти на сайті Університету Валенсії, в описі предмету та у мобільному додатку. Щотижня мене чекали по дві пари з кожного предмету, лекція і лабораторна, або дві лекції в залежності від тижнів. Час від часу після закінчення теми чи розділу проводилися тести, які могли вплинути на кінцевий бал. Для кращого засвоєння навчального матеріалу я відвідував тренінги та інші заходи, відкриті для усіх бажаючих. І хоча при підготовці до тестів та екзаменів доводилось багато навчатись самостійно, проте я успішно склав іспити в Університеті Валенсії. Програма мобільності завершена. Хочу подякувати за нові враження та отриманий неоціненний досвід приймаючому університету – Університету Валенсії та рідній альма-матер — Тернопільському національному технічному університету імені Івана Пулюя, кафедрі комп’ютерної інженерії та відділу міжнародного співробітництва ТНТУ».

За матеріалами сайту ТНТУ


Опубліковано : 20.08.2018 19:36

Новини Бізнес Компаньйон

Новини з тернопільщини

Комфорт Гурман