новини ровесника

1
У Тернополі школяр організував виробництво FPV-дронів

2
Тернопільська суддя Андрусик – російський агент в судовій системі України?

3
Винахідник з Дніпра став лауреатом премії від Кабміну

4
Тернопільська суддя Надія Андрусик хоче перевершити «досягнення» горезвісних хабарників Зварича, Чауса та Князєва

5
Інший Франко: в український прокат виходить стрічка про Петра Франка

6
Чекає на «рускій мір»: корумпована суддя Андрусик повернула московському патріархату пів гектара землі під церкву в Тернополі

7
Сети суші для новорічного святкування - вигідно та смачно в Янг

8
Сети суші для новорічного святкування - вигідно та смачно в Янг

9
У МОН озвучили, якою буде нова зарплата вчителів у 2024 році

10
Скільки коштують послуги репетиторів у Тернополі?

Поляки допоможуть зробити щось добре для дітей у Ланівцях

Повідомляє Газета Свобода 20.09.2017 18:37

Поляки допоможуть зробити щось добре для дітей у Ланівцях

Фото газета Свобода

До Ланівців завітала польська делегація. Під час зустрічі із представниками місцевої влади обговорили питання створення у цьому місті реабілітаційного центру для дітей з особливими потребами.

Відтак ланівчани перейматимуть досвід Кременця, де вже залучають інвестиції для реалізації такого проекту. Як наголосили представники найкращого реабілітаційного центру в Польщі, у кожному районі Тернопільщини необхідно створити громадську організацію, яка безпосередньо співпрацюватиме з іноземними фондами.

Учасники польської делегації – це небайдужі люди, які готові ділитися досвідом і допомагати батькам виховувати дітей з маломобільних груп. 

Представники делегації зустрілися з міським головою Ланівців. Улітку Роман Казновецький здійснив робочий візит до Польщі, де вивчав ситуацію стосовно лікування, реабілітації та навчання маломобільних груп населення, а саме дітей.

Представники польської делегації зустрілися з батьками дітей з особливими потребами, а також з громадськістю та  депутатами різних рівнів у залі засідань Лановецької райради. Польські друзі запропонували учасникам зустрічі можливість безкоштовного тижневого екскурсу для бажаючих до центру в м. Замость (Польща).

Міський голова Ланівців Роман Казновецький розповів гостям про програми підтримки, які діють у місті. Вони стосуються дітей з особливими потребами, з малозабезпечених сімей. Міська програма «Турбота» передбачає одноразову матеріальну допомогу внутрішньо переміщеним особам, ветеранам та інвалідам Другої світової війни, сім’ям із дітьми, які опинилися в складних життєвих обставинах, батькам дітей з обмеженими можливостями, дітей з кризових категорій, дітей-сиріт, напівсиріт, малозабезпеченим, які гостро потребують фінансової допомоги. Крім того, ліквідаторам та постраждалим внаслідок аварії на ЧАЕС, учасникам  антитерористичної операції, особам, які брали участь у виконанні бойових завдань на території інших країн. Лише цього року здійснено виплат цим категоріям населення на суму близько 110 тис. грн.


Опубліковано : 20.09.2017 18:37

Новини Бізнес Компаньйон

Новини з тернопільщини

Комфорт Гурман