новини ровесника

1
У Тернополі школяр організував виробництво FPV-дронів

2
Тернопільська суддя Андрусик – російський агент в судовій системі України?

3
Винахідник з Дніпра став лауреатом премії від Кабміну

4
Тернопільська суддя Надія Андрусик хоче перевершити «досягнення» горезвісних хабарників Зварича, Чауса та Князєва

5
Інший Франко: в український прокат виходить стрічка про Петра Франка

6
Чекає на «рускій мір»: корумпована суддя Андрусик повернула московському патріархату пів гектара землі під церкву в Тернополі

7
Сети суші для новорічного святкування - вигідно та смачно в Янг

8
Сети суші для новорічного святкування - вигідно та смачно в Янг

9
У МОН озвучили, якою буде нова зарплата вчителів у 2024 році

10
Скільки коштують послуги репетиторів у Тернополі?

Порошенко зібрав на своєму мітингу в Києві в десятки разів більше людей, ніж Тимошенко, – блогер

21.03.2019 13:56

Порошенко зібрав на своєму мітингу в Києві в десятки разів більше людей, ніж Тимошенко, – блогер

Фото з мережі Інтернет

У чинного Президента Петра Порошенка куди вищий рівень народної підтримки, ніж у головних конкурентів – Юлії Тимошенко та Володимира Зеленського. Про це на своїй сторінці у Facebook написала політичний експерт Світлана Кушнір, проаналізувавши останні мітинги лідерів президентських перегонів.

 Вона наголосила, що не рекомендує опиратися на різноманітні рейтинги і соцопитування. Мовляв, вони пишуться і складаються за принципом «хто більше заплатив, того на перше місце і поставили».

Відтак, на її думку, значно красномовнішим показником народної підтримки є мітинги і зустрічі кандидатів з виборцями.

«Люди не полінувалися, вийшли на вулицю, стояли і слухали кандидата. Найімовірніше, і на вибори ці люди теж прийдуть і проголосують», – певна пані Кушнір.

Вона переконана, що саме в цьому аспекті у Володимира Зеленського з підтримкою не дуже.

«Його виборці – молоді люди (від 18 до 35), і тільки на словах хочуть змін. Втім, практика показує, що на вибори такі не ходять. Підтримати лайком – будь ласка, а ось йти кудись, заповнювати папірці, а ще й в черзі за бюлетенем постояти – це не про них», – вважає блогер.

На її думку, у Тимошенко, якщо порівнювати із Зеленським, більше народної підтримки. Так, в березні у столиці лідерка «Батьківщини» зібрала мітинг, на який прийшли близько 10 тисяч осіб.

«Згідно з даними штабу Тимошенко, на Контрактовій площі в Києві вони зібрали під своїми прапорами 10 тисяч послідовників. На доказ опубліковані фото, де помітна велика масовка. Але є і альтернативна точка зору – зверху. По мережі гуляє відео, на якому блогер знімає мітинг Юлії Тимошенко з колеса огляду. Уже з цього ракурсу захід виглядає в рази скромніше. Підтримати Юлію Володимирівну прийшли від сили дві-три тисячі чоловік», – зазначила Кушнір.

У чинного президента, за словами блогера, ситуація найкраща – на його мітинг на Михайлівській площі в минулі вихідні зібралося близько 30 тисяч осіб.

«Є офіційні дані київської Нацполіції, яка нарахувала 30 тисяч учасників на Михайлівській площі. Якби про це написав штаб Порошенко, я б теж сумнівалась, але підрахункам Нацполіції я вірю більше. Фактично, на мітингу Порошенко зібрав в десятки разів більше людей, ніж пані Тимошенко», – написала Світлана Кушнір.

Нагадаємо, згідно зі спільним дослідженням Центру соціальних та маркетингових досліджень «Социс» та Інституту стратегічних досліджень та прогнозів «Янус», українці вважають Петра Порошенка найбільш імовірним переможцем майбутніх виборів. 


Опубліковано : 21.03.2019 13:56

Новини Бізнес Компаньйон

Новини з тернопільщини

Комфорт Гурман