новини ровесника

1
У Тернополі школяр організував виробництво FPV-дронів

2
Тернопільська суддя Андрусик – російський агент в судовій системі України?

3
Винахідник з Дніпра став лауреатом премії від Кабміну

4
Тернопільська суддя Надія Андрусик хоче перевершити «досягнення» горезвісних хабарників Зварича, Чауса та Князєва

5
Інший Франко: в український прокат виходить стрічка про Петра Франка

6
Чекає на «рускій мір»: корумпована суддя Андрусик повернула московському патріархату пів гектара землі під церкву в Тернополі

7
Сети суші для новорічного святкування - вигідно та смачно в Янг

8
Сети суші для новорічного святкування - вигідно та смачно в Янг

9
У МОН озвучили, якою буде нова зарплата вчителів у 2024 році

10
Скільки коштують послуги репетиторів у Тернополі?

Рабінович: У 2018 році гривня і рівень життя будуть падати, а ціни і зовнішній борг – рости

Повідомляє Ровесник 10.01.2018 15:41

Рабінович: У 2018 році гривня і рівень життя будуть падати, а ціни і зовнішній борг – рости

Фото з мережі Інтернет

Показники проекту державного бюджету України на 2018 рік свідчать про те, що інфляція в наступному році поб’є всі рекорди, і незначне підвищення соціальних стандартів не зможе її компенсувати.

Про це на своїй сторінці в Facebook заявив народний депутат України, голова парламентського підкомітету з прав людини і лідер партії «За життя» Вадим Рабінович.

«У 2018 році інфляція в Україні поб’є всі рекорди. Я не знаю, як можна назвати кошторис на 2018 рік бюджетом розвитку. Адже всі його показники свідчать про те, що ніякого розвитку немає і не передбачається – планується лише знищення народу», – написав парламентарій.

За словами Рабиновича, девальвація гривні відбувається штучно з подачі керівництва країни і Національного банку України.

«Крім нереальної інфляції на рівні 7%, до бюджету на 2018 рік знову заклали штучну девальвацію гривні – до 30,1 за долар. Об’єктивно ніяких фінансових причин для девальвації гривні немає, уряд разом з керівництвом Нацбанку навмисно провокують девальваційні процеси в Україні, тому що їм це вигідно! Дуже просто вирішити проблему наповнення бюджету шляхом сильного інфляційного ефекту. Дійсно, таке рішення уряду прийняти не складно, складно тепер буде простим українцям після нього вижити », – зазначив лідер партії« За життя ».

На його думку, через інфляцію українці не відчують якісних змін в житті після незначного підвищення урядом соцстандартів.

«Так, вони прописали в бюджеті-2018 підвищення мінімальної пенсії на 124 гривні (до 1497), прожиткового мінімуму – на 153 гривні (до 1853). Але вже зараз зрозуміло, що сміховинне підвищення соцстандартів ніяк не покриє реальний рівень інфляції. Зростання цін просто зжере всі виплати і пенсії. Зате зарплати депутатів підвищаться вдвічі, а витрати на утримання апарату Верховної Ради сягнуть 1,5 млрд гривень », – підкреслив політик.

Щоб уникнути такого стану речей в майбутньому він закликав українців підтримати на наступних виборах політичну партію «За життя».

«Підсумуємо: гривня буде падати, ціни – рости, як буде рости і зовнішній борг, який і без того становить майже 2 трлн грн, в той же час держапарат і силові структури у нас будуть відчувати себе відмінно. І це вони називають «розвитком»! У будь-якому випадку у народу завжди є вибір. Або «розвиватися» разом з ними, або перестати нарешті терпіти ці знущання, піти на вибори і проголосувати «За життя», – підсумував Вадим Рабінович.


Опубліковано : 10.01.2018 15:41

Новини Бізнес Компаньйон

Новини з тернопільщини

Комфорт Гурман